|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alkohol
14.6.2006 10:24:32   
Anonimen
Prosim za vaše mnenje glede pitja alkohola. Ne vem a sem jst neumna al kaj. Moj mož vsak dan spije najman 5 pirov ( 0,5 /1) in povrh vsega še pred jedjo kako žganje. O njegovem prehranjevanju raje ne govorim, ker poje manj kot otrok, zjutri ima ponavadi probleme z bruhanjem ker mu je slabo. Če mu omenim da je to prevelka količina na dan sem jst tista k je neumna, češ kao sej vsi pijejo.
Kljub večkratnim poskusom prepričevanja naj zmanjša količino ni učinka.
Zjutri ko se zbudi je normalen, zvečer se mu pa oči svetjo kot mačku. Mislim da mu je to že celo načelo živce, ker za vsako malenkost popizdi.
Če bi on vsaj jedu kot normalen dec bi to nekako razumela.
Povejte svoje mnenje glede količin pitja alkohola in posledic prekomernega.

hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alkohol
14.6.2006 10:28:39   
Anonimen
Mislim, da je čas, da se pogovorita, kajti najhujše šele pride, trpela boš pa samo ti in tvoja družina....(ponavadi se vse skupaj samo še stopnjuje)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alkohol
14.6.2006 10:28:51   
Anonimen
To je preveč. Napoti ga na zdravljenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alkohol
14.6.2006 10:33:45   
Anonimen
Tip je v takem stanju verbalno zlorabljal ženo in otroke, vse skupaj je trajalo sedem let. Žena si je nekaj časa prizadevala, večkrat je bil na zdravljenju, zadnje leto je šlo samo navzdol. Potem je staknil plučnico in glede na fizično-psihično stanje v katerem je bil, umrl.
Happy end,...


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alkohol
14.6.2006 10:36:28   
BarbaraO
To je že zasvojenost! Kot pravijo ostale, to je preveč in bi moral prenehati (oz. oditi na zdravljenje). In nikakor toliko ne pijejo tudi ostali! Za moje pojme je že eno pivo VSAK dan zasvojenost. Če je nezmožen dan ali dva piti brezalkoholne pijače, že ima problem. Seveda ga pa pijanci vztrajno zanikajo. Ukrepaj, preden bo prepozno (če že ni)!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alkohol
14.6.2006 10:47:25   
Sita
Tvoj mož je zagotovo alkoholik. Se pravi, odvisen je od alkohola. Kakšne so posledice, vsi vemo. Ti tudi, saj z njim živiš.
Moj mož je bil pred dvajsetimi leti na zdravniškem pregledu za službo. V sklopu tega je bil tudi obisk pri psihologu. On te izpraša razne stvari in izpolnjuje anketo in eno od vprašanj je tudi, koliko alkohola popiješ. Moj mož je odgovoril, da občasno kake dva deci ali pivo. Na njegovo presenečenje je psihologinja v anketo zapisala alkoholik. Takrat se on niti slučajno ni imel za alkoholika. Nad tem se je resno zamislil in ugotovil, da tudi tega občasnega alkohola ne potrebuje. Tako sedaj spije vsega skupaj največ ducat piv na leto, žganega pa itak nikoli.
Torej, čim piješ alkohol, si alkoholik, vprašanje je samo, kako hude oblike si.
Obstaja eno šaljivo merilo: alkoholik je tisti, ki pije več od njegovega zdravnika.
Ti mu boš težko kaj dopovedala. Če mu boš branila, bo pil še več. Do tega sklepa, da mu alkohol nič ne koristi in celo škoduje, mora žal priti sam. Dokler iz njegove stvari ni volje, da bi prenehal piti, je vse zaman.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alkohol
14.6.2006 10:54:52   
Anonimen
Ja, poskušaj ukrepat. Vem, da ni enostavno. Alkoholizem je bolj prisoten kot si mislimo. Tudi moj med tednom zvrne preveč pirov. Včasih je zadet od treh, v dobrih časih jih potanka 11. Veliko pogovorov je teklo na to temo, sami pozitivni sklepi o spremembah, rezultata pa ni. Oziroma je 14 dni, pa spet po starem. Včeraj sva si že vrnila poročna prstana, danes je ve isto. Saj ni vse v fizičnem matretiranju. Tud zanemarjanje družine in nezanimanje zanjo ni v redu.
Je razhod edina rešitev? Tiste, ki na srečo tega niste probale, težko sodite. Vedno pač tudi naši možje niso bili takšni.....

(odgovor članu BarbaraO)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alkohol
14.6.2006 10:56:32   
Anonimen
5 piv je že zelo velika količina alkohola in močan alkoholizem, vsaj po mojem dojemanju tega pojma, ki zahteva "resno" zdravljenje.

Kolikor na splošno poznam zdravljenje mislim, da zdravljenje alkoholika zahteva vključitev cele družine, saj alkoholik s svojim vedenjem prodre v vse pore družinskega življenja in načne njegovo kvaliteto vsakemu njenemu članu.

Zelo radikalen na tam področju je (bil) dr. Rugelj; mogoče si preberi kaj od njegove literature.

Želim ti vso srečo user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alkohol
14.6.2006 11:11:46   
Anonimen
Hvala za mnenja in nasvete, glede njega je pa tako, agresiven do svoje družine ni, nikoli nas ne maltretira, zanemrja nas ne, samo sebe uničuje, pa si ne da dopovedat. Men ga je ful žal ko ga gledam kako propada, včer sem mu omenla da bom poklicala njegovo zdravnico in ji povedala kako je z njegovim pitjem, on pa pravi da ga hočem spravt v umobolnico in da iz njega delam kronika.
Pred pol leta je imel poškodbo glave, hvala bogu ni nič narobe, in od takrat je tudi ful shujšal povrh vsega ga pa še to pitje uničuje.
On pravi da on ni odvisen od tega da lahko neha kadar koli, probal pa še ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alkohol
14.6.2006 11:13:08   
G in T
Od alkohola je že odvisen, če res vsak dan popije 5 piv, plus še kakšno žganje ob kosilu.
Pogovori se z njim, ali pa z njegovim osebnim zdravnikom, in to čim prej preden bo res prepozno in mučno za oba.
Sama delam v klubu zdravljenih alkoholikov, predvsem volentersko, pa vem kako se otepajo zdravljenja, kot hudič križa. Predvsem pa najbolj trpi družina, in družinski člani, on najmanj, ker se itak ne zaveda, oziroma si ne prizna posledic, ki sledijo. In verjemi mi, niso za zanemarit.

Čimprej se odloči, da boš zadevo pokrenila v pravo smer. Pa srečno na poti, ki ne bo rožnata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alkohol
14.6.2006 11:24:55   
smrka
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

T Moj mož je odgovoril, da občasno kake dva deci ali pivo. Na njegovo presenečenje je psihologinja v anketo zapisala alkoholik. Takrat se on niti slučajno ni imel za alkoholika. Nad tem se je resno zamislil in ugotovil, da tudi tega občasnega alkohola ne potrebuje. Tako sedaj spije vsega skupaj največ ducat piv na leto, žganega pa itak nikoli.
Torej, čim piješ alkohol, si alkoholik, vprašanje je samo, kako hude oblike si.



Sita a sem potem jest tud alkoholik, ce si privoscim 0,5 l pivicke ob kosilu ali vecerji???? Lepo te prosim!!!!! Vse kar se pije v normalnih kolicinah je zdravo, celo piva, ker je dobra za ledvice, pa deci vina po kosilu.. celo dohtarji to priporocajo!!!!! Ce gdo spije vsak dan malo alkohola po mojem mnenju ze ni alkoholik.

Kar se pa tice tebe anonimna, upam da bos moza spravla na trdna tla, in ga kako prepricala da pije manj in vec je. Edino ti mu lahko pomagas in mogoce poisces vzroke, zakaj toliko pije. Pa drzim pesti da mu bo uspelo premagat to odvisnost.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alkohol
14.6.2006 11:44:46   
jasnika
al bina praviš da ga naj napoti na zdravljenje, TO JE VENDAR NEMOGOČE nobenega ne moreš prisilit da se gre zdravit, žal tako je

v zadnjih 5 letih se z alko bojuje moj foter neuspešno, moj brat pa je sedaj trezen že dobro letouser posted image user posted image  in sem ful ponosna na njega
edina stvar s katero gre pod prisilo je ta tako sem jaz naredila pr bratu, da kličeš na psihiatrijo in rečeš da je alkoholik, da se želi ubiti, jaz sem si zmislila da ima pripravljen štrik in takrat so ukrepali, vendar ga niso poslali na zdravljenje ampak na psihiatrijo, ko pa se je brat streznil pa je hvala bogu uvidel da je alkoholik in da potrebuje pomoč
zato draga anonimna, alkoholik oz tvoj mož žal ne bo nehal pit ker si ti to želiš, on ne vidi da dela kaj narobe, DO ZDRAVLJENJA ALKOHOLIKA PRIPELJE LE SKRAJNOST IN NIČ DRUGEGA
anonimna ti pr vsem tem ne moreš NIČ, oz lahko zavaruješ sebe in otroka s tem da oddideš, vem da je težko VENDAR JE TO EDINA REŠITEV, če pa se mož odloči da se bo šel zdravit pa je to druga stvar
vendar ne nasedaj njegovim besedam in mu ne zaupaj
alkoholiki niso naši prijatelji, niso niti svoji prijatelji in ni jim za zaupat
se opravičujem če sem vzela vse skupaj preveč osebno, ampak  še danes me boli ko se spomnim za nazaj in fotra ki pije ko nor, ampak jaz mu ne morem NIČ

anonimna če rabiš kak nasvet se lahko obrneš tud na zs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alkohol
14.6.2006 11:47:36   
*alja*
V družini sem imela tri primere alkoholizma - med njimi tudi oče!
Zato smrka oprosti ker ti moram to povedat! Vzrok iskat doma zakaj negdo pije nič ne pomaga! Vsak odvisnik najde vzrok ki ga bo povedal ženi pa če je to samo kosilo ki ni bilo dobro skuhano je že lahko razlog za njegovo pitje! Zato jas mislim da vsak mora pri sebi razčistit ali lahko funkcionira brez alkohola ali ne? Če pride do zaključka da alkohol rabi vsak dan je najboljše da poišče strokovno pomoč. Vendar če se za to strokovno pomoč ne odloči sam in gre na zdravljenje zaradi drugih je zdravljenje v 99 % neuspešno in alkoholik po zdravljenju poseže ponovno po kozarcu!
 
Tako da vsakega alkoholika trba pripravit do tega da si sam prizna da je alkoholik in da potrebuje pomoč, šele potem smo naredili pravo potezo in lahko začnemo temu človeku tudi pomagat!
 
Sicer pa je to samo moje mnenje iz izkušenj ki sem jih prestala!!
 
Za tebe anonimna pa držim pesti!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alkohol
14.6.2006 12:19:35   
Anonimen
Tvoj mož je definitivno pijanec. Če hočeš sebi in tvoji družini dobro začni ukrepati. Zdravljenje ti je edina rešitev. Iskal bo razne izgovore, govoril, da on tega ne potrebuje ampak, če si pametna, bodi vztrajna.
Želim vam veliko sreče, pot k ozdravitvi ni lahka.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alkohol
14.6.2006 12:21:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

To je preveč. Napoti ga na zdravljenje.


Ali pa cez vrata.. user posted image  ker dvomim, da bo hotel iti na zdravljenje..

Kolk je normalna doza alkohola.. ??

1 pivo na teden.. pa ni nujno, da je to vsak teden.. ker pol si ze alkoholik.. user posted image user posted image





(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alkohol
14.6.2006 12:26:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Sita a sem potem jest tud alkoholik, ce si privoscim 0,5 l pivicke ob kosilu ali vecerji???? Lepo te prosim!!!!! Vse kar se pije v normalnih kolicinah je zdravo, celo piva, ker je dobra za ledvice, pa deci vina po kosilu.. celo dohtarji to priporocajo!!!!! Ce gdo spije vsak dan malo alkohola po mojem mnenju ze ni alkoholik.



Ja smrka.. zal si tudi ti alkoholik.. user posted image user posted image  A lahko mogoce oddides na zdravljenje? user posted image user posted image

Ja pivo je zdravo za ledvica.. ampak ne tko, da spijes pivo in cakas, da se ledvica zdravijo.. Ko spijes deci piva.. je potrebno teci najmanj 1 kilometer.. potem je to zdravo..
Vino po kosilu, pa ima res dobre ucinke in tudi slabe.. kot vsaka zadeva v zivljenju..

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alkohol
14.6.2006 13:05:38   
Anonimen
Odvisnik - tudi alkoholik - si takrat, ko brez tega več ne moreš živet in normalno funkcionirat.

Tudi če potrebuješ le merico 0,3 zjutraj, da se zbudiš, si odvisnik. Ker pač brez te merice ne moreš živet.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alkohol
14.6.2006 13:15:10   
Anonimen
So društv, ki sicer pomagajo svojcem alkoholikov, vendar zdravljenje je lahko uspešno le če so on zavestno odloči. Moj mož je tudi začel s petimi pivi, dokler ni prišlo tudi do 14 na dan in sem jaz spakirala svoje in otroške stvari in šla adijo. Seveda sem bila zmeraj jaz kriva, da pije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: alkohol
14.6.2006 13:17:53   
karmy
no po kakem deci vinu in 5 pivom, pa gremo za volan... pa vas policaj ustavi in napihate pa rečete: ja sej je dohtar reku da lahk user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: alkohol
14.6.2006 13:29:26   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Odvisnik - tudi alkoholik - si takrat, ko brez tega več ne moreš živet in normalno funkcionirat.

Tudi če potrebuješ le merico 0,3 zjutraj, da se zbudiš, si odvisnik. Ker pač brez te merice ne moreš živet.


Se povsem strinjam. Če pa kdaj pa kdaj popiješ malo pivca, ker ti paše grenko ali malo vinca, pa nisi odvisnik.
Ampak le, če ne čutiš potrebe po tem.

Zdravo? Ja, eni pravijo, da je zdravo malo po kosilu, vendar še bolj zdravo je NIČ. Alkohol povzroča odmiranje možganskih celic.
So države, kjer je prepovedan vsak alkohol - in zagotavljam vam, tam ni gorja in neumnega obnašanja.
Torej so živali, ki ne pijejo alkohola manj zdrave od človeka, ki si ga privošči kozarček ali dva po kosilu? Pa na primer Indijci, ki ga nikoli ne pijejo, pa živijo do 100 in več let?

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: alkohol
14.6.2006 14:14:25   
lelaval
Definitivno je alkoholik. In dokler sam ne bo prišel do tega spoznanja (kakor do tega, da potrebuje strokovno pomoč, da se te razvade odvadi), si sam tega ne bo priznal.
Imam 1 kolega, ki je tudi alkoholik in zaradi tega ni ne grob ali kakorkoli nesramen ne do žene ali otrok. S tem, ko pa pije s kolegi po gostilnah, pa zame zanemarja družino.
Imam  pa še enega kolega, ki je ozdravljen alkoholik. Je sam prišel do spoznanja, da potrebuje zdravljenje. user posted image  Seveda so morali sodelovat vsi (celotna družina), hvalabogu pa niti službe ni zgubil.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: alkohol
14.6.2006 14:36:13   
mamsi
Mogoče se ne zdi, ampak za odraslega partnerja je kljub vsemu hudemu veliko lažje  glede alkoholizma v družini, kot je pa to za otroke, če jih imata.

Predstavljaj si, kakšen zgled jim je oče, kako jim pokaže, koliko naj se ceni, kako naj ravna s sabo. Oče otroku pove, da mu je pivo pomemnejše od otroka na 100 in en način. Saj je psiha bolj pomembna od fizičnega udarca. To, kar otroku z alkoholizmom oče pove, slabo vpliva na otrokovo samopodobo in s tem na celo življenje.  Otrok se bo počutil manjvrednega in se boril s tem vse življenje, predvsem, če boste tako še naprej živeli skupaj. Zakaj tako govorim. Zato, ker tvoj parnerJE alkoholik. Ne more brez pijače, pa še količine so velike.

Verjemi mi, vem da je tako, ker imam s tem neposredne izkušnje. Povej mu, kar mu gre in mu postavi pogoj, ali družina ali alkohol. Druga pot ali izbira sploh ne obstaja. Samo zavedanje in zdravljenje, ali pa pojdi. Pri tem ni izgovorov in ni nihče drug kriv in odgovoren, samo on. Ti pa, če imata otroke, si odgovorna zanje in samo ti jih lahko zaščitiš pred izredno nevarnimi vplivi alkoholizma. Še enkrat - verjemi mi, mene ti vplivi še danes bolijo, vsak dan se borim z njimi! Pa sem že precej stara user posted image

Daj, postavi se zase in za otroke.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: alkohol
14.6.2006 14:47:50   
Anonimen
On vas že zanemarja.

S tako veliko količino alkohola se ne moreš ukvarjati s svojo družino, ne z ženo ne z otroki.
Ti ga sprejemaš, ker z njim živiš in ker vam fizično ničesar noče.

Dokler imaš to pozitivno energijo se obrni na strokovno osebo (razen Ruglja ti ne znam nikogar priporočit...) za zdravljenje alkoholikov.

Za spremembo se mora odločit sam. In če si se tudi ti odločila, da z alkoholikom ne želiš živet, ga "prisili" v spremembo. Ali se bo odločil za zdravljenje ali zapustil družino. Vmesne, manj radikalne (vsaj za njega) poti ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: alkohol
14.6.2006 14:58:12   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Sita a sem potem jest tud alkoholik, ce si privoscim 0,5 l pivicke ob kosilu ali vecerji???? Lepo te prosim!!!!! Vse kar se pije v normalnih kolicinah je zdravo, celo piva, ker je dobra za ledvice, pa deci vina po kosilu.. celo dohtarji to priporocajo!!!!! Ce gdo spije vsak dan malo alkohola po mojem mnenju ze ni alkoholik.



Ja smrka.. zal si tudi ti alkoholik.. user posted image user posted image  A lahko mogoce oddides na zdravljenje? user posted image user posted image

Ja pivo je zdravo za ledvica.. ampak ne tko, da spijes pivo in cakas, da se ledvica zdravijo.. Ko spijes deci piva.. je potrebno teci najmanj 1 kilometer.. potem je to zdravo..
Vino po kosilu, pa ima res dobre ucinke in tudi slabe.. kot vsaka zadeva v zivljenju..


Ljudje, dajete nevarne nasvete, pivo je znan diuretik, tako da se uživanje piva ob športnih aktivnostih lahko konča z dehidracijo ali pa s putiko.

http://www.gore-ljudje.net/objave_view.php?pid=3342

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: alkohol
14.6.2006 15:08:01   
mojamura
alkoholizem je za moje pojme odvisnost in ne kot nekateri pravijo bolezen. za gripo zboliš, ne da bi sam kaj mel poleg....pijan in odvisen od alkohola si pa zavestno po svoji krivdi.

možse ne bo spremenil zaradi tvojega prigovarjanja. edino kar lahko storiš je, da mu rečeš: ''če se ne boš skup pobral in nehal tankat, potem grem! brez možnosti vrnitve!''
seveda te ne bo jemal resno, morda pa, takrat, ko boš začela pakirat. če je močan karakter pa  če mu je dosti pomembna družina potem se bo zamislil, če ne pa sledi, žal, konec.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?