|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   asimetrija, hipotonija po eni strani
29.6.2012 13:54:34   
*lenc@*
živjo, naša pupa pri 9 mes še ne sedi, se kotali in rotira na trebuhu do igračke. Pri 7 mes sva bli v RA, kjer nama je dala kontrolo avgusta. Hodim na plačljivo fth.

Do 7mes ni počela nič, le ležala na hrbtu, nato kotaljenje, postavljanje na trebuhu na stegnjene roke in zdaj zrotira v obe smeri do igrače. Sedi zelo okorno, na okroglo še, je ne morem pustit in je še ne posedam.
Delava vaje, ki nama pokaže fizioterapevtka. Tega je kr velik, zato prosim kako izkušnjo, vzpodbudo mamice, ki je dala to  skozi. Ker na momente me pa kr mal skrbi ...

Full bom vesela kkršnega koli mnenja na to temo...



_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: asimetrija, hipotonija po eni strani
29.6.2012 14:38:32   
naja17
Moj je hipotonček. Pri 16. mesecih še ne hodi, redno hodiva na FT in DT. Doma ga nisem nikol matrala toliko s telovadbo, sem se pa trudila s handlingom in pa da je bil čim več na tleh. Tudi roke mu ne ponujam, da bi hodil itd. Pleza povsod, kar je za plezat, je ful spreten, za hodit mu pa še ni... Sedel je tud nekje pri 9. mesecih in ga do takrat tud v stolček nisem posedala.

Načeloma te ne rabi še skrbeti.... Do 18. meseca je čas, da shodijo, samo gibanje bo tudi s časoma še prišlo. Ni pa fajn, ko vidiš bolj naprednega vrstnika ali celo mlajšega. Jaz si pol vedno rečem, da itak je glavno, da kvalitetno shodi, kdaj pa bo, bo že...

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: asimetrija, hipotonija po eni strani
29.6.2012 22:39:53   
m_o_i
pri nas je bila diagnoza povecan misicni tonus:
-pri enajstih mesecih se je prvic sam vsedel(napol v spanju in se je ustrasil, ko je videl, da sediuser posted image )
- malo za tem se je zacel tudi prevracat trebuh/hrbet(prej je lezal ko kebrcek)
-okoli 15ega meseca se je zacel sam postavljati ob svari
- shodil je pri 17ih mesecih (NIKOLI ga nisem drzala za roke, da bi hodil, NIKOLI v nic silila; shodil je pa tako v sekundi, da mi sploh jasno ni blo, da mulc dela korake od mize proti regaluuser posted image )

samo tole ti bom rekla: pusti casu cas (se prehitro se bos slisala "oh, kak je blo fajn, ko si se pri miru sedelauser posted image ")
vse nadoknadijouser posted image

aja, Elias je bil zahirancek, tudi asimetrija (desna stran bolj "lena" ko leva). se danes gre po stopnicah z levo nogo naprej. obstajala je tudi moznost(tak je rekla na FTH), da bo levicar-pa ne zato, ker bi bil levicar po naturi, ampak zato, ker bo primoran bit levicar...no, zdaj kaze, da bo kuj desnicar (sicer mi je vseeno, ktera roka je zanj prava roka). aja, se danes kdaj je z levo roko, desno ima pa stisnjeno v pest. tudi nozne prste se kdaj zakrci nazaj. jaz mu prste razprem in bozam, da jih sprosti...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 29.6.2012 22:44:07 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?