|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avstrija-jezera
15.5.2009 12:16:34   
frtina
Ojla!
Čez ta hudo vročino (juli-avgust) bi radi šli za nekaj dni/teden mal po Avstriji. Imamo malo punčko, ki bo stara takrat 1,5. In sedaj me zanima, če ima kdo izkušnje s kakšnimi lušnimi jezerčki po Avstriji. Najraje bi najeli kakšno sobo/apartma in potem mal vandrali okrog. Fino bi bilo, če bi bile lepe kolesarske poti in možnost kopanja v jezeru. Vse izkušnje in ideje so lepo dobrodošle. Hvala že v naprej!

lp t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: avstrija-jezera
15.5.2009 12:47:52   
sončnica14
Holja,

možnosti imaš polno.

Npr. Milštatsko jezero (Millstatter see). Okrog jezera imaš polno penzionov,  kolesarska steza,  možnost izletov okrog jezera ali še malo dlje (npr. do Maltatala  ali na Reisseck, malo naprej od Špitala je ena pravljična pot za otroke). V primeru slabega vremena je v Millstattu tudi zaprt bazen (kot ene mini terme). 

Tudi Osojsko jezero je luštmo (Ossiacher see),  imaš tudi dosti možnosti za aktiven dopust, potem tudi kakšno od bližnjih jezer (Faaker see, Vrbsko jezero), od ta malih jezer pa je meni všeč tudi Klopinsko jezero, ki je zelo toplo.  

Če boste šli pa bolj na sever pa seveda kakšno od jezer na področju Salzkammerguta.  Kampirali smo tudi ob Halštatskem jezeru, ki pa je malo bolj mrzel, okolica pa zelo lepa.

Možnosti za kolesarjenje je povsod dovolj, pa tudi zanimivosti za otroke se najdejo povsod, bistveno več kot pri nas.

LP

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: avstrija-jezera
15.5.2009 13:31:34   
Ribica **
Jaz vem samo za Baško jezero (Faaker See) pri Beljaku, da je vse sprivatizirano in da se ne da prit okrog jezera. Ob Wörther Seeju smo bili zadnjic na hitro, nismo imeli kje parkirat, je pa del poti ob jezeru primeren za kolesarjenje in sprehajanje.

Ampak najbrz boste tako sli kam dlje, a ne?

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: avstrija-jezera
15.5.2009 14:26:52   
sončnica14
Ja, v Avstriji je definitivno drugače urejeno kot pri nas. Res je, da je vse bolj sprivatizirano, vendar če si tam gost to lahko koristiš.

Npr. pri bivanju na Millstatskem jezeru dobiš v hotelu/penzionu oz. kjer pač bivaš posebno  kartico (MIC inclusive card - zastonj), na podlagi katere imaš prost vstop na kopališča, tudi v
bazen, v nekatere muzeje ipd. ). Enodnevni gosti pa morajo te stvari plačat. Na izbiro imaš kar veliko kopališč. Nekateri hoteli, ki so čisto ob jezeru pa imajo itak svojo obalo.

Kolesarska steza pa je urejena, vsaj na tej V strani jezera, na zahodni pa tako nič ni (gozd).

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: avstrija-jezera
15.5.2009 16:23:12   
kokoska007
kaj pa WOLFGANGSEE? mi smo bili samo dnevni gostje, pa mi je bilo všeč. poleti je tudi visoka sezona in do 15. avgusta vse polno zasedeno.
http://www.wolfgangsee.at/en/4-04-0-34577/start/familie.html

< Sporočilo je popravil kokoska007 -- 15.5.2009 16:24:37 >

(odgovor članu frtina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: avstrija-jezera
15.5.2009 21:27:30   
sončnica14
Wolfgangsee, Mondsee, Attersee, Traunsee so jezera na področju Salzkammerguta. Prav tako zgledajo lepo in so tudi kar precej oblegana. Vsa so primerna za kopanje. Mi smo sicer spali ob Halštatsekem jezeru in potem naredili izlet na ta jezera. Vendar pa je Halštatsko jezero precej bolj mrzlo od ostalih, saj leži ob vznožju visokih gora (pod Dachsteinom).

Mislim, da ne morete zgrešiti. Izbire je polno. Priporočam pa vam, da si rezervirate vnaprej, saj so v juliju in avgusta kapacitete okrog jezer kar polne.

(odgovor članu kokoska007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: avstrija-jezera
16.5.2009 8:22:31   
pokica_
Mi smo lansko leto bili na Klopinskem jezeru,...zelo lep okoliš, kolesarske poti, peš poti, penzioni, hoteli, restavracije. Kopališče urejeno in izjemno topla voda. Nam se je zelo dopadlo in bomo še sigurno kdaj šli.

pa še link do nekaterih jezer:
http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=27102




< Sporočilo je popravil pokica_ -- 16.5.2009 8:27:07 >


_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?