|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleče dojenje
15.2.2005 0:27:31   
smrček
Moj sinek je star en mesec in se polno dojiva, zadnja dva tedna pa me močno bolijo prsi med in po dojenju. :((Pred približno desetimi dnevi sem opazila, da ima otroček bele ppikice po ustih, mazala sem mu jih z Daktarin oralnim gelom. Po treh dneh se je stanje normaliziralo, z mazanjem sem prenehala. Bradavice na prsih me zelo bolijo ob začetku dojenja, ko je kolobar in sama bradavica trda in nagubana. Bolečina pa kmalu popusti. Močnejše bolečine na bradavici se zopet pojavijo po približno 10-ih min dojenja, občutek imam, da me otroček grize, saj me močneje zaboli ob njegovem požirku. Po dojenju je vrh bradavice bel in neprekrvavljen, zatem pa se pojavijo špikajoče bolečine v sami dojki, ki trajajo po pol ure. Dojenje je postalo mučno in brez tablete proti bolečinam skoraj ni več vzdržno. Mleka imam dovolj, saj se otrok naje in je po dojenju zadovoljen in zaspan. Vljudno prosim za kakšen nasvet. Vnaprej hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   boleče dojenje
15.2.2005 9:31:46   
malika
Pojma nimam, žal. Mogoče se ne bi bilo slabo posvetovat s tvojo gin.

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   boleče dojenje
15.2.2005 10:36:03   
ticko
živijo!

Isti šmorn kot pri meni... Mene je kr groza, ko zajoka, ker vem kako me bo zagrabil in kako bo to zabolelo, ampak samo na začetku, potem popusti in po cca 10 minutah spet boli.... Jst sicer dojim z nastavki, samo te čist razumem. Tudi po dojenju imam bradavico belo in bolečo. Pomaga mi res, da se pred dojenjem stuširam z vročo vodo, samo sem skos sama in nimam časa se it stušat, ker ko mali zajoka, hoče mleko takoj.
Poskusi s tušem pa po vsakem dojenju se namaži s kremo in uporabljaj blazinice. A ko imaš modrček gor te tudi bolijo in pečejo?

LP
in srečno!:kuza:

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   boleče dojenje
15.2.2005 10:44:16   
Anonimen
Po mojem se je soor prenesel na tvoje bradavice, jih namaži z Daktarinom ali Canastenom, pri slednjem moraš pred dojenjem zelo sprati in osušiti dojko...Poglej če so prsni kolobarji kaj otekli in nabrekli? Nabavi si še MultiMum blazinice z antiseptičnem delovanjem, je bolje bolečina malo popusti, pa maži kar na debelo z MultiMum kremo.

(odgovor članu smrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   boleče dojenje
15.2.2005 12:14:25   
smrček
Kremo Lanolin Multi-Mam uporabljam že od začetka in sploh ne šparam z njo, ker se bojim, da bi mi bradavice razpokale. Bom probala še te blazinice. Mazala sem se z Daktarin oralnim gelom, ker sem se bala, da bi navadni daktarin škodoval :duda: , pa je blo vse skupaj le blažev žegen:hudicek:. Bolečine imam neglede ali nosim modrček ali ne, brez njega je še hujše. Jutri imam posvetovalnico in bom vrašala kaj in kako.
Renata-tic ti bom sporočila, če dobim kakšen pameten nasvet.

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   boleče dojenje
15.2.2005 12:28:39   
ticko
Smrček ti bom jst že kuj čez ene dve uri povedala kako je s tem, ker greva z mojim malim v posvetovalnico čez 1 uro. Full me skrbi, da ni to kkšno vnetje ali res soor, sam tega ne...
Punca drži se, pa se ti javim kasneje, ok!

POZDRAVČEK;
Renata&Matic:duda:

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   boleče dojenje
15.2.2005 18:07:32   
ticko
živijo!

Bila sva v posvetovalnici in je res tako kot smo predvidevali. Mali je dobil glivice, poglej če ima bel jeziček in pikice na njem in po dlesnih tudi, kot če bi imel od mleka (vsaj tako sem jst mislila da ima)... To so glivice in so se prenesle meni na dojke kar pa je kar boleče... Mazat s kremo Daktarin... to je pa to. Ni ne vem kako hudo za malega zame je pa pravi hudič...

Lepo se imej pa srečno, upam da je pri tebi tudi samo to, ne kaj hujšega. Imata pa zelo skupaj rojstni dan najina sinkota!!!

LP Renata:sloncek:

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   boleče dojenje
15.2.2005 18:25:29   
smrček
Moj je imel te pikice, pa so se mu že pozdravile - mazala sem ga z Daktarin oralnim gelom. Bomo videli kaj bo jutri.
Ja res, komaj dva dni sta narazen, kje si pa rodila?
Povej mi še prosim to kaj je dobro imeti s seboj za v posvetovalnico (pleničko...)?

Hvala ti in :rozica:.
Irena

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   boleče dojenje
15.2.2005 19:35:11   
ticko
a Irena si, zdj pa vem!!

Ja, rodila sem v Ljubljani 13.1. ob 17.21. Pa ti????

Kako pa si mazala malega, a si mu dala na dudo? Men so rekli kr namazat jezička pa dlesni, pa se mi tolk smil, bom jutri začela, ker dons full pančka, ga je dr. ful zmatral očitno...

Ja s sabo imej obvezno dekico, plenice (pamperske, tetra vsaj 2), tam ti nič ne dajo, pol ga morš pa na tehtnico dat, pa jao če nimaš tetra plenice... Uglavnem plenice, potem robčke za pranje ritke (če se slučajno polula), ker tam ni blo tolpe vode, od dokumentov pa kartico, odpustnico iz porodnišnice in knjižico od cepljenja. To je to...

Pa čimveč sprašuj, čeprav full hitijo in te kr hitro napodijo vn... So pa ful prijazni, vsaj pri nas v Domžalah. Tehta pa 4.450g, pliz sporoči mi koliko tvoj tehta.

JAvi se mi kaj, lahko kar na privat, sem v imeniku...

Evo ga joka, lepo se imeja, pa srečno!!!

R & M :duda:

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?