|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez menstruacije
7.11.2008 18:53:56   
urškica
hej punce!

ima mogoče katera izkušnje kakršne jaz? stara sem 27 let in  še vedno brez redne menstuacije..z možem bi rada zanosilauser posted image ,pa ne greuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 19:01:25   
Anonimen
Saj ne rabiš redno da zanosiš.jaz sem imela M na 3-4 mesece.

(odgovor članu urškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 19:04:54   
zarja1
ponavadi so redni ciklusi ciklusi z ovolacijo, ki pa je pogoj za user posted image

_____________________________

Horny Teddy

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 19:08:38   
urškica
hvala za tolažbo,ampak jaz že res skoraj obupujem,,menstre nimam že 5 mesecev,,tako da res ne vem kaj naj še,,ginekologinja pa  pravi da je vse v redu,,

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 19:10:21   
Anonimen
Jaz imam brez KT menstruacijo mogoče 2x na leto. Sem bila na histeroskopiji in laparoskopiji - opravili istočasno.. Potem sem mogla počakati en cikel, ki je prišel brez pomoči tabletk in potem sem takoj zanosila. Imam pa diagnozo PCO, brazgotino na maternici in do zdaj sem imela vedno povišan prolaktin.

Torej zanosila sem po prvem ciklusu po posegih, po porodu sem dobila M nekje po pol leta in potem na 30 dni, tretja pa že na 60 dni. In sem spet pristala na KT.

Je upanje za zanositev, samo čimprej se oglasi pri svojem G, da začne postopke, ker se res lahko zavleče.

Pa mene so redno zdelala zdravila za zbijanje prolaktina. Sem se kar razlezla. V času zdravljenja sem se zredila sigurno 8 kg.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 7.11.2008 19:13:30 >

(odgovor članu urškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 20:06:11   
urškica
in kako vama je uspelo?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 20:14:46   
urškica
in kakšne so te preiskave? je kaj hudega?

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brez menstruacije
7.11.2008 22:28:10   
Anonimen
kako zanositi,če niuser posted image .


(odgovor članu urškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: brez menstruacije
8.11.2008 0:39:04   
tiana
urškica js sem na istem kot ti.nimam svoje menstruacije, s tabletkami jo pa dobim.in ker tabletkne jemljem več nimam menstruacije.G me je poslal v Leonišče da vidjo kaj je z mano.Zj pa morm na genetske preiskave, ki pa jih imam šele drugo letouser posted image  drugač pri osebni G je vse ok,se pravi bris in kri ter hormoni kažejo da je vse uredu ampak očitno ni.ko bom dobila izvide iz g. preiskav bodo šele vidl kako in kaj. ja tud js ne zanosim...

_____________________________

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: brez menstruacije
8.11.2008 7:15:32   
Lsica
Urškica, tudi jaz imam podobne težave - amenoreja / dismenoreja, že več let. V začetku se nisem preveč sekirala glede tega, sem kar mislila, da se bo že samo po sebi nekako uredilo, krivila sem stres (služba, selitve, težave in težavice), način prehrane,...
Ko pa sem se bližala tridesetim me je zagrabila panika - kaj če ne bom imela user posted image . Zaradi PCO, kar je moja gin. ugotovila že v študentskih letih, sem jemala najrazličnejše tablete, sledilo je vsakodnevno merjenje bazalne temperature in ugotavljanje ali ovulacija sploh je, pa  user posted image user posted image user posted image ob določenih dnevih (takrat se mi je to še zdelo smešno) pa par operacijskih postopkov (odstranitev pregrade...), hormonske preiskave, spet najrazličnejše vrste terapij, nazadnje klomifenska - dokler nisem pristala na OBMP. Stara 36 let. user posted image
Nočem te prestrašiti, vendar, če si želiš imeti otroke, je moj nasvet da kar zateži malo svoji ginekologinji. Ali pa jo menjaj (to sem storil sama, ko sem videla, da v študentski ambulanti ne bom prišla nikamor). Jaz sem skozi govorila, da me moja leta dohitevajo, pa so mi odgovarjali, no ja, saj tako hudo pa ni, saj imate še čas. Vse skupaj se je žal zavleklo nekaj let, tako da je moja starost sedaj eden izmed rizičnih dejavnikov več. Saj pravim, nočem te prestrašiti, lahko, da ti bo uspelo že po prvi izmed terapij, mnogim je.
Naj zaključim bolj pozitivno - tudi meni se je po tolikih letih želja uresničila, sem srečnauser posted image , kljub temu pa vendar ves čas trepetam, da ja ne bi bilo kaj narobe.  Tudi tebi želim, da ti se želje in veliko PRIČAKOVANJE čim prej uresniči.

user posted image user posted image


(odgovor članu tiana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: brez menstruacije
8.11.2008 10:24:18   
siky
Ojla,

Tudi jaz imam iste težave. Stara sem 26 let in nimam redne menstruacije. Najprej sem bila na tabletah cyclo proginova ( in sem imela menstruacijo ), potem brez tablet spet nič. Na UZ vse bp, pa tudi bris je ok. Nato se je moja ginekologinja odločila, da me pošlje na hormonske preiskave in pregled ščitnice. Ščitnica je pokazala da je vse ok, pri hormonih pa da imam malenkost povišan moški hormon. Predpisala mi je 3 škatlice KLOMIFENA in po jemanju teh tablet sem imela vsa 3 meseca menstruacija. Z jemanjem tablet sem končala tako, da je ta mesec še čakam. Naročila sem se tudi na pregled tako, da rezultate bomo še videli.

Pozdravček

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: brez menstruacije
8.11.2008 16:08:02   
urškica
DRAGA SIKY

tudi jaz sem jemala klomifen,ampak na žalost brez učinka,,sedaj se zdravim s homeopatijo,,imam veliko znank ki jim je s tem načinom uspelo zanositi.  upam da boš imela čim več sreče i8n da ti kimalu pokažeuser posted image user posted image



srečno

(odgovor članu siky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: brez menstruacije
11.11.2008 15:22:51   
baby po
Lep pozdrav,
kot opažam nisem edina ki ima take probleme.Imam sicer dokaj neredno M (zadnje 2 meseca sicer dokaj točno).Če gledam na zadnje 2 meseca mi trenutno ta zamuja že več kot 14 dni.Danes sem sicer naredila test in na veliko žalost je bil negativen user posted image .Zanimivo pa je da me dostikrat tišči na vodo (več kot ponavadi).Z partnerjem poskušava že skoraj 1 leto....ampak uspeha ni.Čez 3 tedne sem naročena pri GIN. in upam da mi bo znala pomagati.Sicer imam zelo tečno GIN. in upam da mi to ne bo delalo težav.
No pozabila pa sem omeniti da sem pred leti (cca.8 let),opravila splav saj sem bila premlada.Bojim se namreč da mogoče ni to problem da mi zdaj ne uspe zanositi.

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: brez menstruacije
11.11.2008 21:52:59   
taši84
no tukaj še ena ki nima redne M že nekje od 18.leta. če se filam z dabrostonom jo dobim če ne pa je kr ni. G pa tut men prav da je vse ok če je ni. nima je že od junija. tko da kako bom zanosila še ne vem, se pa trudiva že skoraj 2,5 let.

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu baby po)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: brez menstruacije
12.11.2008 16:25:01   
sončekm
Ojla! tudi jaz sem ena od vaših sotrpink. Jaz menstruacije ne dobim brez tablet, cycloproginova, že od vsega začetka. Najprej sem jedla KT, potem sem po skoraj 8. letih prekinila, sedaj moram jemat cyclo,ker nočem zaščite, ampak ker hočem user posted image . Trudiva se že več kot 1 leto pa nič. Z mojimi jajčniki je vse ok, samo da so malo leni, je rekla moja G. Imam PCO.  Pol leta sem jedla klomifen za spodbujanje ovulacije, najprej po eno tableto, na koncu po dve tableti, pa nič. Bila sem na pregledu HSG, drug teden grem na laparaskopijo, potem pa upam da bo že enkrat user posted image user posted image .
Urškica, nisi sama, če lahko tako rečem, čeprav te to ne potolaži dosti, ti še vedno hočeš biti srečka user posted image , tako kot vse ostale. tudi jaz nisem mogla verjet koliko je punc s takimi in podobnimi težavami, dokler nisem sama prišla do vsega tega...

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: brez menstruacije
13.11.2008 8:26:49   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: urškica

hej punce!

ima mogoče katera izkušnje kakršne jaz? stara sem 27 let in  še vedno brez redne menstuacije..z možem bi rada zanosilauser posted image ,pa ne greuser posted image



Jaz sem imela isti problem. user posted image  nisem imela, ginekologinja je pa cel čas govorila da je vse Ok. Sem jo zamenjala in nova ginekologinja me je poslala na odvzem krvi za kontrolo hormonov v roku teden dni so ugotovili da imam povišan hormon prolaktin in seveda zaradi tega nisem imela O in ne M.
Če te G. še ni poslala na kontrolo hormonov naj te pošlje. Ni normalno da ženska nima tako dolgo M.

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: brez menstruacije
13.11.2008 15:41:15   
orhidea1
Prej sem imela redne user posted image  zdaj 2 leti pa nimam redne user posted image , če ne jemljem tablet je sploh ne dobim kaka dva meseca ali pa tri. Če pa jemljem tablete Primolut- nor pa jo dobim, po dabrostonu pa je sploh ne dobim enkrat pa sem jo dobila med jemanjem dabrostona. Ko sva začela delati na user posted image  pa je več ni prej pa je bila redno!

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: brez menstruacije
14.11.2008 23:11:44   
urškica
hojla punce

naj vam povem,dočakalauser posted image ,,sama,brez tabletk..no sedaj se bo izteklo,potem bom pa verjetno spet imela kakšne tri mesece mir pred njo,,no ja mogoče pa devet,če mi posreči biti srečka user posted image . v glavnem vsem se zahvaljujem za tolažilne besede in vsem čimprej želimuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu orhidea1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: brez menstruacije
17.11.2008 9:50:44   
petrazg
Punce pozdravljene...

Tudi jaz sem med tistimi, ki nimajo svoje menstruacije oz. sem jo imela 1 ali v najboljšem primeru 2x na leto, če je bilo spontano. Če je bilo s tabletkami Cycloprogynova, sem jo imela točno kot urica... G mi je sindrom PCO ugotovil že v študentskih letih , ampak se takrat nisem nekako obremenjevala. Ko pa sva se z mojim user posted image odločila, da bi pa imela user posted image me je pa resno začelo stiskati... Pol leta se ni zgodilo nič, ko sem nehala jemati tabletke je menstru. enkrat še prišla, potem pa o njej ni bilo ne duha ne sluha. Ker sem pa malo bolj sitne sorte in imam super g. mi je ta že po pol leta glede na sindrom predpisal klomifen... Na klomifen ni bilo nobene reakcije (ne na 1 tabletko, ne na dve), niti stranskih učinkov... Čez 9 mesecev sem imela že napotnico za Leonišče... Po mesecih čakanja sem prišla na vrsto, prvič nič posebnega, naslednjih pregledov pa se raje ne spominjam več... sem spoznala tako nesramna zdravnico za katero sem še sedaj mnenja, da ne bi smela delati z ženskami... Na zadnjem pregledu oz. ustnem razgovoru mi direkt pove, da po naravni poti nikoli otroka ne bom imela, ker je z mano vse narobe, partner pa tudi ni dosti boljši... To pove na način, ki ga nikoli ne bom pozabila. Naj se čimprej prijaviva za umetno oploditev, če hočeva kdaj imeti otroka... Sicer mi da še napotnico za laparoskopijo in histeroskopijo, ker je to potrebno pred postopkom umetne (tako je ona rekla...)... Koliko solz je bilo pretečenih, vam ne rabim razlagat...

Ampak kaj vam želim povedat... doma imam 17 mesečnega fantka, katerega sem zanosila po naravni poti. Noseča sem pa bila že 6 tednov na zadnjem pregledu v leonišču... Sedaj pa čakamo že drugega fantka, ki je bil prav tako spočet naravno, brez kakršnihkoli težav in z 2 menstruacijama po porodu...

Za vse bo posijalo sonce in vse boste nekoč mamice. Zato pozitivno razmišljati in verjeti v to... Moj prvi fantek je za mojega g in dr. Strahovo, ki me je tudi pregledovala zadetek na lotu, za drugega pa sta oba ostala brez besed...

Držim pesti za vse vas in upam, da se vam želje čimprej uresničijo...

Pogumno punce...


_____________________________

26.5.2007 naju je s svojim rojstvom osrečil ANŽE... najina sreča in največji ponos...
7.5.2009 smo dobili še enega sončka... LUKA je njegovo ime...

(odgovor članu urškica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: brez menstruacije
17.11.2008 13:29:41   
neoslišana
Pozdravljene kolegice! Dolgo si nisem upala pisati. A zdaj vidim, da je več takih kot sem jaz! imam isti problem kot Urškica nimam M. bila pri vseh možnih pregledih... na koncu mi pa ginekolog še reče da ni nevarnosti in da naj potrpim. Halo!!! M. dobim le ce jem tablete Cyclo-progynova, ki mi sproži M. Otrok pa velika želja še posebej za mojega še zaročenca, pravijo, da psiha in pritisk veliko vplivata zato dekleta!!!SPROSTIMO SE MALO! JAZ SICER NE VEM VEČKAJ NAJ NAREDIM, partner je že čisto nor na dojenčke, in mislim da veste kak je občuek ko ti kolega, ki ima bejbo reče kaj pa vidva čakata! ali pa starši ki rečejo kdaj bomo varvali, kaj čakata??

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: brez menstruacije
17.11.2008 15:02:57   
tihoupanje
user posted image user posted image user posted image
Jaz mislim, da je menstruacija znak, da imaš tudi ovulacije........Kako lahko zanosiš, brez ovulacije...Nikakor ni možno imeti ovulacijo in nikoli menstruacijo......user posted image user posted image user posted image

To bi za mene bil resen problem. Prvo bi se lotila prehrane. Jedla bi strogo zdravo, sadje in zelenjavo.....Telovadila bi.....In ni hudič, mogla bi me obiskati ta user posted image ....

Vem, da anoreksičarke in bulimičarke nimajo M. Upam, daniste med njimi.
In če je kakšna slučajno, potem je odgovor na dlanu. In pomoč tudi.

Srečno!

(odgovor članu neoslišana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: brez menstruacije
17.11.2008 16:16:51   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: tihoupanje

user posted image user posted image user posted image
Jaz mislim, da je menstruacija znak, da imaš tudi ovulacije........


Žal, Tihoupanje, to ni res. To je prva stvar, ki mi jo je dejala moja ginekologinja, specilaistka na ginekološki kliniki v Ljubljani, in sicer, da bova najprej preverili, če imam ovulacijo. Pa sem ji rekla, seveda jo imam, imam redne menstruacije na 25 do 28 dni že 20 let, pa je rekla, da to nič ne pove o tem, če imam ovulacijo. Da je M prez O čisto mogoča. Da res zanesljivi znak ovulacije je vlečljiva, brezbarvna in prozorna sluz, ki se vleče kot čigumi.

(odgovor članu tihoupanje)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: brez menstruacije
17.11.2008 16:53:44   
neoslišana
tihoupanje! Jaz nisem napisala, da imam ali da nimam ovulacije. Ne vem od kod ti podatki, še enkrat vredu preberi!!! Sam napisala sem, da ne vem zakaj Ginekologi govorijo, da je vse ok če o M ni (sluha ne duha).. Polek teka pa dam giotti čisto prav.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: brez menstruacije
18.11.2008 9:08:50   
tihoupanje
Možno imeti Me brez O.....

Vendar, imeti O brez M, pa NI MOŽNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu neoslišana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: brez menstruacije
18.11.2008 9:16:49   
tihoupanje
Če se zgodi Ovulacija, za njo sledi odebelitev maternice, ker se iz folikla razvije rumeno telesce, ki proizvaja hormon progesteron. Rumeno telesce živi od 10 do 16 dni in potem odmre. Če telo ne dobi več hormona progesterona, začne sluznica propadati in to zaznamo kot M.

Za podaljšanje življenjske dobe rumenega telesca je potreben hormon ßhcg, če zanosiš. (potek zanositve in vgnezditve ne bom razlagala)

Umetno podaljšanje ciklusa, premestitev dneva M...ni nič drugega, kot umetno dovajanje hormona progesterona telesu, da do M le ne pride!!!!!!!!!

Dogajajo pa se tudi razpoki foliklov, ki so cistični in so brez jajčeca. V tem primeru se izločajo isti ali podobni hormoni, ki oponašajo cikluse.

Še enkrat ponavljam   -   M brez O = MOŽNA
                                        Po O obvezno nastopi M, ki nam pove, da je folikel počil (z jajčecem ali brez njega!!!)


Če nimaš M, potem sumimo, da tudi O ni bila....

Nemogoče je, da se zgodi ovulacija in vse kar sledi, pa M in krvavitev ne nastopi - KADARKOLI!!!

To je jasno, ali naj še pišem????user posted image

(odgovor članu tihoupanje)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?