|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cakam na HSG
3.4.2006 10:58:22   
pot
zivjo, punce!
mene caka drug teden HSG v LJ, pa me zanimajo vasi napotki in pa predvsem kako ste se pocutile po preiskavi? vas je dragi prisel iskat ali ste sle same domov? Kaksne so vase izkusnje? kako je pri vas priblizno potekalo? A slucajno katera ve kako dolgo se caka na izvide krvi (sedimentacija in levkociti)? a je se katera na forumu, ki ima drug torek isto preiskavo v LJ?
lp
vsem skupaj in hvala za odgovore, vas se kaj vprasam
nasapot

< Sporočilo je popravil nasapot -- 3.4.2006 11:04:31 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cakam na HSG
3.4.2006 12:47:16   
Andy29
Pozdravljena, nimaš se kaj bat, če je vse ok, ne bo bolelo.
Sama sem preisakvo imela dec., en dan prej sem pila odvajalni čaj (da sem se sčistila) in vzela antibiotik, zjutraj so me v bolnišnici sprejeli na oddelek, poseg je trajal 5 minut, bolelo nič, počutila sem se odlično, popoldne so me odpustili iz bolnišnice, sama sem se peljala domov, in sem naslednji dan še malo počivala. Moji jacevodi so prehodni, mogoče zna bolet, če je kaj zamašeno.
drži se in nič bat user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cakam na HSG
4.4.2006 20:26:09   
pot
zivjo,
hvala za odgovor Andy29.
Kateri caj si pa to pila in kje si ga kupila? a v lekarni? kako pa to, da si vzela antibiotik? a ti ga je dala tvoja zdravnica?
meni so rekli, da bom v dveh urah in pol zunaj, zato me zanima kako ste bile kaj sposobne it same domov. me pa veseli, ko si tako lepo napisala, da si se pocutila odlicno.user posted image A si ti bila v LJ na HSG? to me zanima, ker si rekla, da si prisla zjutraj in sla domov sele popoldne.
lp
nasapot

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cakam na HSG
4.4.2006 21:10:22   
MaRe
user posted image user posted image Hojla!

Jaz sem hodila lansko leto oktobra na HSG v murskosoboško bolnišnico. Ko sem se naračala v bolnišnico, mi je sestra povedala, kateri odvajalni sirup in svečke si naj kupim. Prejšni dan sem lahko imela samo zajtrk. Po hitrem sprejemu zjutraj sem bila gotova v petih minutah. Naredijo ti 3 ali 4 posnetke. Ni prijetno, vendar tudi grozno ni. Jaz bi to bolečino primerjala z menstrualnimi krči. Po posegu me ni nič bolelo, le čuden (moker) občutek sem imela.
Nikoli ne veš/ ne vem kaj boš/bom morala prestati, da boš srečna mamica, zato jemlji vse te preiskave in posege z mislijo: Hvala bogu, da je medicina toliko napredovala in nam je to omogočeno. Medicina dela čudeže, čeprav so poti in postopki do cilja lahko boleči in neprijetni. Verjamem, da se splača. Vse za user posted image user posted image .

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cakam na HSG
5.4.2006 8:19:19   
martita
Živ,

Po dooolgem času se spet oglašam. Včeraj sem bila na pregledu pri G in po naslenji user posted image  moram na HSG. Opravila ga bom kar v LJ, zanima pa me, ali je treba kaj čakati na vrsto ali ti dajo kar takoj datum?
Kaj pa predpriprave (čakčki, svečke...)??

Hvala za vse nasvete.

Nasapot, ti pa javi kako je šlo!!

LP,
martita

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cakam na HSG
5.4.2006 11:36:19   
pot
zivjo, martita.
jaz sem poklicala, kot so mi narocili 1. dan M. ce imajo prosto, te narocijo se isti mesec (mene so narocili cez 8 dni). tako, da cakalne dobe ni, ce ni gnece. en mesec prej, pa ni bilo prostih mest in so mi rekli naj poklicem naslednji ciklus. drugih predpriprav mi niso narocili, kot lahka hrana prejsnji dan in lahek zajtrk in ne obilen isto jutro, ko imam pregled. torej nic kave in kruha, tako mi je rekla po telefonu sestra. pa kri ti morajo pregledat, tvoj zdravnik ti mora dati napotnico za sedimentacijo in levkocite pregledat. pa rekla mi je tudi, da naj vzamem 3 dni dopusta. notri pa bom 2 uri in pol. potem pa grem domov.
drugih napotkov, pa mi ni dala. zato tudi mene zanimajo te stvari. je boljse, ce si dobro pripravljen.
to je to
lp

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cakam na HSG
5.4.2006 14:25:45   
soni
Lep pozdrav!
Sama sem bila na HSG-ju 2.2..
Zjutraj me je moj peljal v Ljubljano, kjer mi je prijazna sestra dala tableti proti krčem, nato sem morala počakati približno pol ure, da je prijelo, sledilo pa je slikanje oz. pregled prehodnosti jajcevodov. Ker sem imela dobro prehodnost, ni bilo čutiti hujših bolečin, a je bilo vseeno malce neprijetno, vendar je hitro minilo.
Potem se oblečeš in te še enkrat slikajo skozi oblačila.
Počakaš še približno 45 minut, da ti dajo izvide in je končano. Moj je bil vseskozi ob meni, za čustveno podporo.
En dan prej sem jedla lahko hrano, zjutraj pa sem pojedla le prepečenec in skodelico čaja.
Ko se naročiš, je najbolje, če si na vrsti tik po končani menstruaciji.
veliko sreče ti želim.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cakam na HSG
7.4.2006 23:44:11   
pot
super, soni,
hvala za vse informacije. zdaj mi je veliko lazje, ko vem priblizen potek samih dogodkov. ceprav, priznam, da sem vseeno malo zivcna. saj ni ravno vsak dan da gres na tak pregled.
bom porocala kako je slo.
lp vsem
nasapot

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cakam na HSG
8.4.2006 21:29:56   
Andy29
Ojla, jaz sem pila odvajalni čaj - (kupila se ga v lekarni), en dan prej sem mela samo lahko kosilo, nato pa samo čaj, da sem se sčistila. Antibiotik mi je napisal moj G, dve tabletki, da slučajno ne bi prišlo do vnetja, ker slikajo skozi cevko.
nasapot in martita dobro opravita user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: cakam na HSG
10.4.2006 22:49:19   
mamuška
JAz tudi čakam na to preiskavo, 2 leti že zaman delamo 2. dete (1. smo pridelali v prvem poskusu!), pri možu je vse v najlepšem redu, pri meni nekih oprijemljivih vzrokov tudi ne najdejo, tako da me je g poslala na HSG. Zanima me nekaj: naslednja M naj bi bila okoli 15.04., se pravi bi HSG prišel v poštev nekje po 1.majskih praznikih. Konec maja se vsi procesi na G kliniki ustavijo do septembra (vsaj lani so se). Koliko stari pa so sploh lahko izvidi, če se izkaže, da je potrebna pomoč medicine za ponovno spočetje? Znanka mi je rekla, da morajo biti izvidi maljši od 3 mes. A ima potem sploh smisel, da zdajle hodim na pregled ali naj raje pokama do jeseni??

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: cakam na HSG
11.4.2006 10:08:06   
naja78
HSG,delajo v LJ v kliničnem centru,do poletja ali celo čez.
predlagam,da tiste ki boste imele hsg v lj,se istočasno naročite še pred preiskavo tudi k vašemu G,da pred poletjem vsaj to zaključite.v KC ni problem,namreč v leonišču čakaš G PA KAR 2 MESECA.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   cakam na HSG
11.4.2006 12:36:45   
Matejci
Pozdravljene!

Imam eno vprašanje. Čakam na HSG. Zanima me kakšni so postopki naprej, če s to preiskavo ugotovijo neprehodnost jajcevodov? Obstaja kakšna operacija ali ni druge možnosti kot umetna oploditev?

Hvala za odgovor.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: cakam na HSG
11.4.2006 12:42:44   
Matejci
Pozdravljene še enkrat!

Zasledila sem, da vse ki ste šle na HSG ste jemale nekakšna odvajala, tablete prosti bolečinam,krvno sliko... Kaj vam je to Predpisal osebni G? Kajti meni ni ničesar reko oz na nič napotil. Samo prvi dan user posted image ga moram poklicat, da me naroči na preoskavo - HSG.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: cakam na HSG
11.4.2006 15:55:47   
mamuška
Vem, da za HSG ni kaj dosti čakanja, zanima me samo, do kdaj so izvidi "veljavni". Ne bi rada namreč v jeseni ponavljala preiskave, dvomim pa, da se bo v 6 tednih do srede junija kje kaj premaknilo. Da sva prišla do sem, je trajalo 2 letiuser posted image  Lani vem, da se je vse nehalo 15.06.06

(odgovor članu Matejci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: po HSG
12.4.2006 11:46:28   
pot
zivjo, vsem user posted image
hvala, soni za opis, mi je veliko pomagal
jaz sem prestala, moje sotrpinke pa tudi, user posted image  za vse nas!
no, za vse bodoce HSGjevke pa: nic bat, potem ko je konec se tolk fajn pocutis. jaz sem si non-stop odahovala. izgledalo je pa takole: 1. dan prej sem jedla lahko hrano in veliko pila navadnega caja, vode, sokov. jedla nisem nicesar kar napenja. na dan preiskave pa sem zjutraj zaradi zivckov samo par pozirkov vode spila, jedla pa nisem. na klinicnem sem najprej oddala krvne izvide. potem nas je zeloo prijazna sestra vprasala za kakrsnekoli alergije na hrano, nam razlozila kako poteka postopek ter nam dala 2 tableti za sprositev maternicnih krcev med posegom (jaz jih nisem dobila zaradi alergije in ker imam bolj svoh menstruacijske krce, pa menda ni bistvene razlike s tabletami ali brez )in nas poslala (bile smo 4) na stranisce izpraznit mehur. potem smo sle po tekocem traku noter. v majhni kabinici se sleces od pasu navzdol, potem stopis na mizo. nas je pregledoval Dr. Drobnic, tudi zeloo prijazen in uvideven. za njim je bil en student, v sobi za oknom pa je bilo se nekaj ljudi (3). Dr. vseskozi razlaga kaj pocne. najprej te polijejo z neko mrzlo tekocino in te tako umijejo, potem naredijo navaden ginekoloski pregled, mislim da z UZ, potem ti s tamponom popivnajo notranjost, da lahko potem vbrizgajo tekocino. potem te dr. opozori, da bo pritrdil instrument na maternicni vrat in da bo bolelo. res je bil hud krc-mocen zbodljaj, user posted image user posted image trajal pa je recimo do 10sekund. potem, ko mi je vbrizgal kontrastno tekocino pa nisem cutila nobene bolecine. jajcniki so prehodni, morda zato. potem sname instrumente in se obleces. dobis vlozek (priporocam, da imate v torbi s sabo svojega in da za na pregled ne oblecete tangic), ki spominja na vlozke nasih babic, debel in prevlecen z mrezico...user posted image  do kabine ga imas, da ne kapljas po tleh. potem, ko se obleces gres ven, sestra pa ze poklice ostale sotrpinke noter, za zadnje slikanje. sezujes se in povleces hlace dol, vsi grejo iz sobe in ko te slikajo te sestra spet pospremi ven. potem pocakas na slikce in izvid. 3 dni je treba pocivat, v tem ciklusu pa ne smes zanosit, zaradi RTG. tako je bilo, upam, sem opisala dovolj podrobno. v izvidu je napisano ali so prehodni jajcevodi, ce je potrebna laparo (ce so neprehodni jajcevodi). vidi se marsikaj, samo ti se ne znam povedat, ker nisem strokovnjak za to. ti povem, ko mi bo kdo raztolmacil sliko.


mene je na ta pregled poslala moja G, zaradi rjavih in krvavih izcedkov med menstruacijami. tako, da nevem kako je z ostalimi pregledi zaradi neplodnosti, ker tega pri meni se ne ugotavljamo, ker se uradno ni minilo 1 leto. torej matejci, s tem pregledom ugotovijo prehodnost jajcevodov in ce je potrebno ti napisejo kam naprej. misli, da na laparo, ce so jajcevodi neprehodni, za ostalo pa ti bo se kaksna druga punca povedala.

lp
veliko uspeha vsem
nasapot


(odgovor članu Matejci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: cakam na HSG
12.4.2006 20:23:31   
Matejci
Nasapot najlepša hvala za tako čudovito razlago. Če sem prav razumela, si še šla enak dan domov. Ker meni je sestra pri G rekla, da bom morala ostat tisti dan in noč v bolnišnici! komaj čakam, da pride ta dan, da vidim če je tukaj morda napaka.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: cakam na HSG
13.4.2006 11:48:13   
pot
zivjo, matejci
jaz sem bila na pregledu v LJ. tam tretirajo ta pregled skoraj isto, kot ce bi sel na navaden G. pregled. drugje po sloveniji je pa najverjetneje drugace, pa mores ostati do konca dneva ali pa prespati. tukaj pa si v 3 urcah cakanja (do pregleda in dokler ne dobis slik in izvidov) ze gotov. meni so rekli po telefonu, da bom v 2,5urcah ze gotova, se je pa malo zavleklo, ker je moral dr. na nujen poseg po pregledu. tako da smo na izvide malo dlje cakali.
naj se ti vse lepo iztece in porocaj se ti svojo izkusnjo
lp
našapot

(odgovor članu Matejci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: cakam na HSG
14.4.2006 11:12:38   
pot
zivjo,
a mi lahko katera pove, koliko casa po HSG je krvavela in kako mocno? ali je mozno, da HSG sprozi celo Muser posted image ?
hvala

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: cakam na HSG
15.4.2006 16:19:30   
stella8
Jaz sem tudi že dala skoz hsg.Dan pred posegom nisem jemala nobenih odvajal.Na dan posega sem dobila samo injekcijo za sprostitev  in nič drugega.Poseg je bil končan v parih minutah.Bolečine so bile podobne menstrualnim bolečinam.V bolnici sem potem počivala še 4 ure.Krvavela nisem veliko,le par kapljic je bilo.hsh ti ne sproži menstruacije-kot je ena zgoraj spraševala,ker se poseg naredi zadnji dan ciklusa,ko se M že zaključi.

ok,to je moja kratka zgodba o hsg.Punce ,ne se bat!Le pogumno.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: cakam na HSG
4.5.2006 16:07:05   
Matejci
Pozdravljene!

Nekaj časa nazaj sem vam sporočila da čakam na HSG. Tega pregleda ne bom rabila opravit, kajti po treh mesecih jemanja klomifena mi je uspelo zanosit. Tako da punce NE OBUPAT!!!!

Želim vam lep dan še naprej

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: cakam na HSG
7.6.2006 12:21:29   
talci
Za vse tiste ki bodo šle na Hsg V Celje - splošna bolnišnica. Dva dni traja - prvi dan prideš na preiskavo krvi ter vode (prejšnji ter tisti dan pijte veliko vode) ker če voda ali kri nista ok vam ne bodo napravili hsg-ja. Pregleda te še ginekolog, potem pa pri sestri dobiš sirup za odvajanje ter napotke. Drugi dan pa te sprejmejo v bolnišnico (moraš biti tešč) opravijo HSG (so fulllll prijazni) če imate zamašene jajčnike boliiii ampak je za prenest. Ne dobiš nobenih tablet prej - sicer mogoče potem če maš hude bolečine (jaz jih nisem imela). Praviloma zelo malo krvaviš ter počivaš do poznega popoldneva. Če je vse ok greš zvečer domov če ne pa prespiš ter te zjutraj odpustijo. Odpustnico ter izvide dobiš po pošti za bolniško pa se zmeniš z osebnim zdravnikom - naj bi ti pripadal ker se to smatra kot operativni poseg. Potem par dni počivaš doma (ne smeš se kopat it v bazene..... v glavnem počivaš)
V glavnem nimam slabih izkušenj - res so vsi prijazni. Upam da sem kaj novega napisala da se ne ponavljam.   

(odgovor članu Matejci)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: HSG
7.3.2007 18:48:57   
pot
Samo prestavljam proti vrhu, če še katero zanima kako poteka HSG. Ker je več zgodb tukaj. Hvala vsem za zgodbe, če želi še katera povedati svojo izkušnjo, kar pogumno. Punce, vam bodo hvaležne.

(odgovor članu talci)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: HSG
14.3.2007 18:19:40   
hokejistka
Mene pa zanima, ali je potrebno, da gre kdo z menoj na HSG in me odpelje domov (mama, fant) ali bom sposobna iti sama domov. Kakšne izkušnje PROSIM.user posted image user posted image

hokejistka

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: HSG
14.3.2007 18:22:46   
lana38
hokejistka, jaz sem imela HSG ob 7.20, pa sem lahko šla domov šele zvečer ob 18.30. Počutila sem se čisto OK. Verjetno pa različno spuščajo domov po različnih bolnicah. Kam pa greš na HSG?
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: HSG
14.3.2007 18:37:29   
lučka 25
Jaz sem šla na HSG ob 7.30 uri, opravili so mi ga ob 10h, domov pa sem šla ob 17h. Ker stanujem nasproti Kranjske porodnišnice, sem šla kar peš in me ni nobeden prišel iskat. počutila sem se dobro, a sem hodila počasi in previdno.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?