|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cankarjevo priznanje -2 razred
19.11.2012 11:45:25   
zita
Sem mamica drugošolčka. Domov je prinesel listek, da gre na cankarjevo priznanje.  Glede na to, da je to moj prvi otrok, seveda nisem imela pojma kaj je to user posted image  Potem mal poguglam in vidim da obo pisali o knjigi piko dinozaver. Seveda mi potem sam reče, a veš da nam glih to učiteljica zdaj bere .... Kako sploh to zgleda? A je kakšen primer je iz prejšnjih let? A moramo starši doma kaj brat.. učiteljica nam ni dala nobena navodila..

Hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
19.11.2012 12:18:30   
lily32
Če bo potrebno, da knjigo prebere tudi doma, vam bo učiteljica povedala. V nižjih razredih po navadi učenci berejo skupaj z učiteljico in se pripravljajo na tekmovanje. Kasneje knjigo sami preberejo doma, v šoli pa se o njej pogovarja, piše spise …

Tu imaš naloge iz prejšnjih let. Lahko pogledaš, če te zanima, a ni potrebno, da se s tem obremenjuješ. Priprava na tekmovanje vedno poteka v šoli in je čisto dovolj.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
19.11.2012 13:07:54   
zita
In kako pogledam kakšna so bila vprašanja za 2 razred? user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
19.11.2012 13:55:58   
sazi
Ne vem zdaj na pamet, kako sem klikala, amapk ene 3x sem kliknila po dokaj logični poti in prišla do naloge za 2. in 3. razred o pisanju časopisa na temo Mačka Murija.

< Sporočilo je popravil sazi -- 19.11.2012 13:57:58 >

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
19.11.2012 13:57:26   
sazi
Sem si vzela še 5 sekund:
leto 2011/2012
navidla za pisanje spisov
2. in 3. razred

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
20.11.2012 6:14:33   
lily32
Klikni Navodila za pisanje spisov, ocenjevalni obrazci, merila za vrednotenje - šolsko, regijsko in državno tekmovanje » in izberi razred.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 20.11.2012 6:15:05 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
20.11.2012 8:24:35   
zita
vsem hvala za odgovor. Sem pogledala.. Ja, no.. bomo videli... Ja, me prav zanima kako bo.Sicer zelo rad bere, bralno značko konča prvi v razredu, hodi na bralni krožek in tedensko pove knjigo, ampak kako bo pa pisal... uh.. Namreč brati je začel v drugem razredu, piše že, ampak napisal je NAPISAV, volk je VOUK in podobno....
user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
28.11.2012 11:50:30   
bena
Tudi našega smo prijavili na to tekmovanje. Vendar ne pride v poštev samo knjiga Piko Dinozaver, ampak sem pogledala tudi razpis, pa je tam tudi navedeno, da morajo prebrati eno knjigo oziroma zgodbo iz zbirke Peter nos, avtorja Primoža Suhodolčana. Sicer pa mislim, da za samo pripravo ni dovolj, da jim te knjige prebere učiteljica pri pouku. Mi smo si obe sposodili v knjižnici in ju vsak dan bere še doma. Besedilo mora namreč razumeti, saj so naloge v glavnem takšne, da morajo ne samo obnoviti zgodbo, temveč tudi razmišljati zraven. Veliko je takih vprašanj, kaj bi ti naredil, kaj pa ti misliš, ipd. Prav tako so v šoli že imeli pripravo na tekmovanje v okviru dodatnega pouka. Jaz sicer nisem bila najbolj navdušena, da se je prijavil, ker se mi zdi, da njegov besedni zaklad in pisanje še nista dorasla temu (piše v stilu: piši kao govoriš), vendar je to sam želel. Ne želim namreč, da je potem razočaran nad rezultatom, ker je zelo tekmovalen in si vsak tak neuspeh zelo žene k srcu. Pri pouku namreč zlahka obvlada snov in ima pri preverjanju znanja ponavadi vse prav. To tekmovanje pa zagotovo zahteva od otroka sposobnosti, večje od tistih, ki so potrebne za razumevanje snovi pri pouku.  Vendar, če ne zaradi drugega, je dobro vsaj to, da ob tem, ko se pripravlja, tudi pridno vadi branje.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cankarjevo priznanje -2 razred
10.12.2012 19:16:44   
Poka
Pripraviš ga lahko tako, da se pogovarjata o knjigi. Potem temo navežeš še na njegovo vsakdanjost, ne vem, nekaj najdeš... Sicer pa mogoče z njim vadiš določene težje besede. Npr. da bo znal pravilno napisat volk in podobne stvari - to kar je v knjigi mogoče. Pa da piše z veliko začetnico ka rje potrebno in da naredi piko na koncu povedi. Če teh osnov ne pozna, pa ker nekateri to že zelo dobro znajo, bo imel kar konkurenco.

Sicer pa kar se tiče priprav na tekmovanje, pri tako majhnih... Jaz ga ne bi silila. Osnove se pa tako ali tako mora naučit, tako d aje fajn, če se mu kdaj kaj popravi in pregleda zvezke.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?