|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   celiakija
22.10.2009 11:28:58   
romy27
Pozdravljene,

zanima me (tiste ki imate otroke s celiakijo) kaksni so znaki pri otroku in kako jo ugotovijo zdravniki?

hwala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: celiakija
22.10.2009 13:29:46   
uwaga
Našo punco redno preglejujejo na endo oddelku na pediatrični kliniki. Lani so nam poslali obvestilo, da naj se zglasimo na gastro oddelku zaradi suma na celiakijo, saj so odkrili povečano vrednost protiteles v krvi, ki so značilna za celiakijo.
Ostalih znakov ni imela ( kolikor vem so znaki lahko še : hujšanje, občasne driske ali zaprtje, sluz v blatu, utrujenost, napihnjen trebušček...).
Opravili so gastroskopijo, odščipnejo košček tkiva iz dvanajsternika, to je menda edina zanesljiva metoda s katero dokažejo celiakijo.
Na izvide se čaka približno en mesec.
Naša menda celiakije (zaenkrat) nima potrjene, se pa moramo zglasit na kontrolo čez pol leta.
Upam, da sem ti kaj pomagala; več informacij pa lahko dobiš na strani društva celiakašev.

(odgovor članu romy27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: celiakija
23.10.2009 9:04:16   
mala maja
Najpogostejši znak je napihnjen trebuh, ki je v nasprotju s sicer suhim telesom. Telesna teža otrok je pod normalno za določeno starost. Tak otrok gre pogosto na veliko potrebo, blato je voluminozno, se sveti in ima precej neprijeten vonj. Velikokrat pride do bruhanja, značilno je pomanjkanje apetita in koža po telesu je suha. Pomanjkljiva resorbcija (malabsorbcija) je odvisna od stopnje atrofije črevesnih resic. Značilen je individualno različen razvoj bolezni. Nekateri dojenčki zbolijo že nekaj tednov po dodajanju hrane, ki vsebuje gluten, pri drugih pa lahko traja mesece ali celo leta, da opazimo bolj izrazite znake bolezni. Ugibanja o vzrokih so različna. Iz previdnosti zato dojenčkom do petega meseca ne priporočajo dodajanje hrane, ki vsebuje gluten. V kolikor je bolnik eden od staršev ali bližnjih sorodnikov, pa je potrebno že predhodno s pediatrom pretehtati možnosti obolenja pri otroku.

evo tole je kopirano z neta. glete testiranja je pa res tako da otroku odščipnejo del črevesja.
kakšne težave pa imate, ker naš ima intoleranco na laktozo, pa so bili znaki precej podobni. Tako da so tudi zdravniki prvo mislili da ima celiakijo.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: celiakija
23.10.2009 9:09:21   
Anonimen
Glede testiranja..Sina so zaradi druzinske obremenitve ( babica ima celiakijo, sin je bil enkaj casa slabokrven ciscer se je to potem popravilo,pa suhec) testirali ampak njemu so vzeli kri.Dodatno so testirali ali sploh ima gen za celiakijo. Rezultat je bil,da celiakije nima. Ima pa ta gen. Tako,da pri njemu je tako,da lahko,da nikoli v zivljenju ne bo imel celiakije ali pa se enkrat pojavi.

Tukaj tudi lepo pise o celiakiji
http://www.schaer.com/smartedit/documents/download/AZ_SLO.pdf

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?