|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje otrok!!!
16.8.2007 22:45:22   
darčif
ravnokar poslušam po poročilih o posledicah cepljenja otrok in me začenja skrbeti o tem kako zelo škodi cepljenje otroku. Imam dojenčka starega 4 mesece in je že bil cepljen-dobil je prvo dozo cepiva.Sedaj me pa je strah , kako naprej naj ga dam ali ne. želela bi če se mamice vključite v debato o cepljenju in poveste mogoče negativne učinke cepljenja in vaše izkušnje.VIDIM DA JE RAZLOG ZA DEBATO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje otrok!!!
16.8.2007 22:51:34   
Mlada mamica
Jaz sem tudi gledala ta članek(Svet_Kanal A)?No jaz sem hčerko(stara je 9 mesecev)cepila in jo še v nadalje bom!Negativnih strani še zaenkrat ne vidim in upam,da jih tudi ne bom!Tako upam,tudi za vas vse ostale mamice!

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cepljenje otrok!!!
16.8.2007 22:53:21   
Mlada mamica
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1777011&mpage=1

Še ena tema o tem_(če slučajno nisi vidla)!

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cepljenje otrok!!!
16.8.2007 23:05:23   
darčif
hvala mlada mamica. nisem še videla tega.

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cepljenje otrok!!!
17.8.2007 8:01:51   
Bubilu
Sej po eni strani so res lahko hudi stranski učinki, samo je to tako majhen procent... Verjetno pa bi zdejle tuki drugače pisala, če bi moj fantek imel kakšno hudo reakcijo. Baje se je spet začel pojavljat oslovski kašelj, zato ker se starši že zdej odločajo, da ne bojo dali cepit otrok. Ne vem. Verjetno je kr treba pretehtat, kaj je slabše in kaj lahko pusti na otroku hujše posledice, pa tudi na splošno na celotni populaciji otrok, če ta ne bo precepljena. No, jst bom svojega mižeka še naprej dajala cepit.
Bo pa debata zagotovo še vroča.user posted image  


_____________________________

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cepljenje otrok!!!
17.8.2007 10:22:05   
karin412
Teh debat je bilo že ogromno, samo vtipkaj v iskalnik. Debata je bila tudi na mama.si pod Težave.

Jaz npr. nisem dala cepit svojega otroka in tudi naslednjega ne bom.

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cepljenje otrok!!!
17.8.2007 11:03:08   
aezzy
a ni zaenkrat prvo cepljenje obvezno?
jaz sem jo dala in upam na najboljse.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cepljenje otrok!!!
24.5.2009 23:48:45   
pekar
Pozdravljene,

vesela sem, da sem naletela na to debato. Sama sem namreč mama 6 letnemu fantku, ki ga pred vstopom v šolo čaka, kar nekaj cepljenj.

Po prebranju člankov, pogovoru z ljudmi, ki o tem veliko vedo, si otroka vsekakor ne želim cepiti in ga izpostavljati nevarnim posledicam, ki cepljenju lahko sledijo, zlasti po cepljenju proti hepatistisu B.

Danes je ogromno avtoimunih bolezni, za katere seveda uradna medicina nima odgovorov, a se le malo govori, da so le-te v veliki meri posledica cepljenj.

Če katerega od vas zanima zanimiv članek oz. prispevek:

http://www.dharmaling.org/sl/mnenja/34-o-cepljenjih

vsem prijazen pozdrav

pekar

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 0:02:35   
Olivija
moja bivša delodajalka je zelo proti cepljenju in otroke ni dala cepiti.

Mene ni prepričala ... jaz osebno si nikoli ne bi odpustila, da bi katera od mojih dveh dobila npr. klopni meningitis, letos sta imele obedve že večkrat klopa in priznam, da sem zdaj bolj pomirjena odkar sta cepljene.

Res pa je, da mi ni čisto jasno, zakaj se otroke cepi proti rdečkam, sama sem prebolela rdečke in razen rdečih pik, nimam negativnih spominov (nevem, mogoče lahko rdečke pustijo  hujše posledice user posted image tudi pri otrocih in ne samo pri nosečnicah ).

< Sporočilo je popravil Olivija -- 25.5.2009 0:16:25 >

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 7:50:54   
Miška2006
Jaz sem tudi ZA cepljenje, vendar ne brezvezno (rdečke ....). Jst bom mojo tamalo cepila proti klopnemu meningoencefalitisu ter za pneumokok. Ker je dojenčica in tamali hodi v vrtec bom cepila tudi za rotavirus, čeprav sem za to dosti razmišljala ali bi ali ne.

_____________________________

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 8:40:46   
vandame
jz sm prvo dala cepit, zej drugega tudi, pa je dobil zelo hudo reakcijo na ceplenje da bo zej ponovno ceplen pod nadzorom pa sm raj z njim 100 × da je pod nadzorom ceplenj kot da ne bi bil ker si nikol v življenju nebi odpustila, če bi dobil kako od teh bolezni zarad mene ker ga ne bi hotla dat cepit.

A vas lahk neki prašam zakaj pa mislite da so se po večini te bolezni izkoreninile?  A ni to zaradi tega ker smo bli cepleni al zarad katerega drugega vzroka. Pomoje če ne bi več cepili bi se te bolezni spet vrnile a se motim?

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 9:00:45   
Anonimen
Cepljenje - absolutno DA. 

Naša generacija se z boleznimi, proti katerim se cepimo nikoli ni soočila in ne poznamo posledic. Naši starši so nekatere še doživeli. S cepljenjem je tako kot z vsako stvarjo. So pozitivne in negativne stvari. Žal tudi negativne in žal nastradajo otroci. Vendar pa je negativnih posledic mnogo manj kot jih te bolezni prinašajo. Včasih je na tisoče otrok umiralo zaradi davice, ogromno jih je imelo posledice zaradi otroške paralize,... Npr. oslovski kašelj je za odrasle skorajda neškodljiv, za osnovnošolske otroke je manjša neprijetnost, za dojenčke pa smrtno nevaren zaradi napenjenja žil v možganih, ki lahko počijo, povzročijo krvavitev in smrt. Moja mami je slabovidna, ker je prebolela ošpice. Pa jaz in moj brat tudi slabo vidiva, menda ker se potem taka slabovidnost prenaša naprej zaradi ne vem česa že. V Nemčiji zadnja leta število obolelih za ošpicami skokovito narašča, ker se je delež cepljenih zelo zmanjšal in je več negativnih posledic kot po cepljenju.

Bi pa tu zraven napisala še nekaj stvari, ki me motijo v sedanjem sistemu cepljenja pri nas. Moti me, da se uporablja za nekatere stvari še vedno zastarela cepiva. Če obstajajo nova, varnejša potem res ne vem, zakaj se ji ne uporabi. Pozdravljam nov zakon, po katerem je cepljenje postalo izbirno, torej lahko starši cepljenje zavrnejo. Vendar je veliko premalo poudarka na ozaveščenosti, na poznavanju plusov in minusov. Dokler nimaš razčiščenih pojmov, zakaj ja ali ne, dokler zadev ne poznaš v podrobnosti, izbira poteka na čustveni in ne razumski ravni. K pravilno odločitvi staršev bi mogoče prispeval tudi drugačen odnos zdravnikov. Kot prvo se prikriva negativne posledice cepljenja (kar se mi zdi bedarija glede na to, da te bolezni same prinašajo veliko več hudega kot cepljenja) kot drugo pa je zelo prisoten aroganten odnos češ mi vemo zakaj se gre, starši ne veste in "nemate prava na glasanje". Saj so vendar starši skrbniki otrok, torej so odgovorni tudi za njihovo zdravje! Vse podatke na plano (tako dobre kot slabe), da imaš potem možnost tehtanja ter tudi osnovo, na podlagi katere se odločiš. Trenutno pa imaš dve skrajnosti, na eni strani zdravstvo, ki je absolutno za, in na drugi strani nekaj posameznikov, ki pa tudi vleče samo na svojo stran in upošteva zgolj tista dejstva, ki so povšeči njim. Ni relane slike.

Kar se tiče mene in mojih otrok: pred vsakim cepljenjem me je strah, kaj če bo kakšna reakcija. Vendar se mi zdi, da vseeno ne smem gledati samo na svoje otroke temveč na širšo okolico, na celotno populacijo, ki bi jih potencialno ogrožali, če se ne bi cepili.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 25.5.2009 9:05:37 >

(odgovor članu vandame)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 10:03:42   
zmajaz
Naša ta prva je zdaj stara 16 mesecev in je bila do zdaj 3x cepljena - nobenkrat ni bilo HB nobene reakcije. Tudi ta 2. bomo dali cepit. Osebno sem ZA cepljenje in recimo to, da bi lahko starši sami odločali ali bodo dali otroka cepit ali ne, se mi zdi nesmisel, ker laiki ne morejo odločato o nečem, o čemer v bistvu nimajo pojma. Saj prebereš lahko res vse sorte, samo kako vedeti, kaj je v resnici res. To je vendarle stvar, o kateri mora odločati stroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: cepljenje otrok!!!
25.5.2009 10:46:41   
Taddy78
Dokler bo v Sloveniji precepljenost otrok tako visoka, se tistih par procentov staršev, ki se za cepljenje otrok niso odločili, nima kaj za bati.

Se je pa v drugih državah, kjer nekatera cepljenja niso bila več obvezna pokazalo, kaj se zgodi in so imeli prave epidemije nekaterih bolezni.

http://www.rtvslo.si/slovenija/cepljenje-otrok-nic-vec-obvezno/75059
En link, najbolj pa zanimiva debata odspodaj user posted image

Mi je pa dal za razmislit komentar kolegice...zamisli si,d a otroka ne daš cepit recimo proti otroški paralizi, gre pri 20.letih na dopust recimo v Afriko in se vrne domov na invalidskem vozičku...


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: cepljenje otrok!!!
26.5.2009 13:32:59   
ejša1
Tudi jaz sem dala prvega otroka cepit proti vsemu (redna cepljenja, tuberkoloza, klopni meningoencefalitis), ni pa bil cepljen proti rotavirusu, ker sem bila mnenja, da je mala verjetnost, da se naleze, če ne hodi v vrtec in skrbimo za hiegieno. No, pa je ravno rotavirus dobil in verjemite, da izkušnja s takšnim malčkom, ki ne zadrži praktično ničesar v sebi, ni prijetna. Še najhuje pa je bilo, ko so mu npr. v bolnici nastavljali kanilo za infuzijo ali pa jemali kri in je taaaako žalostno jokal ter klical mama (čeprav je takrat komaj začel izgovarjat to besedo), me je še sedaj groza! In spremljat laboratorijske izvide, če so se že izboljšali tudi ni fajn itd.... Skratka jaz sem absolutno ZA cepljenja, naslednjega bomo še proti rotavirusu.

Je pa 16m deklica, ki je umrla v mb, ravno tako imela rotavirus...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: cepljenje otrok!!!
26.5.2009 13:52:49   
Taddy78
Ja, ampak ta deklica naj bi umrla, ker se je zadušila od lastnega bruhanja...

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: cepljenje otrok!!!
28.5.2009 11:47:30   
vandame
ja pa vrjetno bodo spet vse zatušal kokr so hotl pri Boru nekrepu. Da jih ni sram da če neki ne naredijo prov da za to ne odgovarjajo pa zmer ene izgovore išejo

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: cepljenje otrok!!!
28.5.2009 11:57:15   
ronja
PO moje je važno, da je otrok in cela družina popolnoma zdrav/a, ko ga damo cepit. Če imate slučajno čoravega zdravnika, ki na to ne pazi ali pa ne vpraša, potem sami odpovejte naročeni datum, če je kdo pri vas bolan. Če so vsi zdravi, navadno veliiiiika večina otrok nima hujših težav. Nikakor pa ne cepit, če ima otrok vročino, pa tudi če čisto malo ali če se slabo počuti ali če je kdo v družini res bolan (kužno, seveda, kronične nenalezljive bolezni ne štejejo). Pa pazit, če so kakšne alergije (dokazane), ker so cepiva navadno na osnovi jajc.

Vsekakor je boljše, da se slabo počutijo, kot pa da kasneje zbolijo za to boleznijo. Te pa razumem, da te skrbi - včeraj smo cepili obe punčki - Ronjo 4., Lejlo 1. Obe spita, Ronja je dobila vročino, cela je boga... Ampak če pomislim, kakšna bi bila pa, če bi za tem zbolela... Se mi zdi to vseeno boljše...

Normalno, da če bo manj staršev dalo cepit otroke, se bodo bolezni spet bolj razpasle - to je logično. Dokler jih čisto ne izkoreninimo, bo tako. problem je samo v tem, ker nekateri pa svojih otrok ne smejo dat cepit zaradi kakih kontraindikacij in lahko ti zbolijo, ker jih naleze nekdo, ki ni cepljen po volji staršev... to je problem, ali pa če gre otrok v kako državo, kjer so te bolezni še precej prisotne...

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: cepljenje otrok!!!
28.5.2009 22:19:44   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

PO moje je važno, da je otrok in cela družina popolnoma zdrav/a, ko ga damo cepit. Če imate slučajno čoravega zdravnika, ki na to ne pazi ali pa ne vpraša, potem sami odpovejte naročeni datum, če je kdo pri vas bolan. Če so vsi zdravi, navadno veliiiiika večina otrok nima hujših težav.


Res je, na to pa že midva paziva, zato je tako dolgo trajalo preden smo jih cepili proti klopnemu meningitisu.

So pa najini ta veliki pri treh tednih prečekirali imunski sistem (zaradi moje bolezni) in priznam, da mi je to pomagalo pri odločitvi glede cepljenja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 7:22:45   
botrca
Še ena mamica ki je ZA CEPLJENJE, samo je pa res da mora takrat otrok bit popolnoma zdrav. Lahko mama sama odkloni cepljenje če meni da otrok ni čisto zdrav recimo nahoden, P bi ga pa vseeno cepila. Jaz sem imela tak primer in ga nisem pustila cepit, ker si nikoli ne bi oprostila če bi se mu kaj zgodilo. No in sva prestavila za 14 dni ko je nahod popolnoma nehal. Drugače pa sem ga dala cepit (zdaj je dobil prvo dozo) proti klopnemu, pa mogoče ga bom dala v jeseni tudi proti gripi. Edino za kaj ga nisem dala cepit je bilo proti rota virusu (še zdaj ne vem zakaj) in ko je bil star 4 mesece je dobil v bolnici ko sva bila na enih preiskavah in to je drage moje groza kaj sem takrat doživljala. Nočete vedet. Tak, da bom tudi drugega če bom imela dala za vse potrebno cepit, ker nikoli ne veš...

< Sporočilo je popravil botrca -- 29.5.2009 7:24:08 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 7:30:40   
blaža
Jaz sem pri prvem otroki, ki ma zdej 6 let, lih preden sem ga morala peljat cepit, gledala en film po resničnem, ko se je šlo za posledice cepljenja. ko so se združile mamice, katerih so otroci po cepljenju postali avtisti,...

in sem pol vprašala našo pedijatrinjo, če je to res.In je rekla, da je res, da pa so naša cepiva varna in , da so celo na hrvaškem imeli nekaj takih primerov in težav z cepivi.

Tako, da sem pol, ko sem šla ta malega cepit vedno vprašala, da od kod so cepiva in, da če so varna. No sedaj sta cepljena in je na srečo vse ok.

Tudi jaz sem malo skeptična do cepljenja, vseeno si ne predstavljam, da bi mi zbolel za kakšno hujšo boleznijo , pa bi mu kej bilo, zaradi tega, ker ga nisem cepla. Vseeno še vedno obstajajo te bolezni in to v državah ne daleč od nas.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 14:37:05   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: pekar

Po prebranju člankov, pogovoru z ljudmi, ki o tem veliko vedo, si otroka vsekakor ne želim cepiti in ga izpostavljati nevarnim posledicam, ki cepljenju lahko sledijo, zlasti po cepljenju proti hepatistisu B.

Danes je ogromno avtoimunih bolezni, za katere seveda uradna medicina nima odgovorov, a se le malo govori, da so le-te v veliki meri posledica cepljenj.




točno tako. sigurno niste popolnoma informirane, če informacije dobite le preko medijev, znancev...baba čula baba rekla itn.
vaša mnenja bi se v veliki meri spreobrnila, če bi bili pravilno informirani.
SEM PROTI.

(odgovor članu pekar)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 14:39:17   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

in sem pol vprašala našo pedijatrinjo, če je to res.In je rekla, da je res, da pa so naša cepiva varna in , da so celo na hrvaškem imeli nekaj takih primerov in težav z cepivi.


a za primere v SLO ne veš? seveda ne, dr. ti o tem že ne bo poročal.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 14:41:46   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

in sem pol vprašala našo pedijatrinjo, če je to res.In je rekla, da je res, da pa so naša cepiva varna in , da so celo na hrvaškem imeli nekaj takih primerov in težav z cepivi.


a za primere v SLO ne veš? seveda ne, dr. ti o tem že ne bo poročal.


govorila sem o primerih, ko so po cepljenju otroci postali avtisti. ne o takih primerih v slo še nisem slišala. Kaj ti si?

Če si, bi prosila, da kej napišeš.

No naši pedijatrinji zaupam in smo zadovoljni z njenim delom. dijagnozo vedno zadene in takoj pravilno ukrepa, žal pa nismo bili vedno tega deležni, ko je bila naša dlje na bolniški.

Nisem pa imela v mislih kakšnih drugih reakcij na cepiva. Pravim samo o avtizmu.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: cepljenje otrok!!!
29.5.2009 14:42:45   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: pekar

Po prebranju člankov, pogovoru z ljudmi, ki o tem veliko vedo, si otroka vsekakor ne želim cepiti in ga izpostavljati nevarnim posledicam, ki cepljenju lahko sledijo, zlasti po cepljenju proti hepatistisu B.

Danes je ogromno avtoimunih bolezni, za katere seveda uradna medicina nima odgovorov, a se le malo govori, da so le-te v veliki meri posledica cepljenj.




točno tako. sigurno niste popolnoma informirane, če informacije dobite le preko medijev, znancev...baba čula baba rekla itn.
vaša mnenja bi se v veliki meri spreobrnila, če bi bili pravilno informirani.
SEM PROTI.


Kaj pol nisi cepla svojih otrok?

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?