|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
21.5.2014 18:08:05   
ronja
Med drugimi se je zgražala, da verniki nič ne naredimo in dopuščamo pedofilijo v cerkvi, da je to v šoli pri njih potekalo čisto drugače, ob podobnem primeru. Zato sem jo vprašala kaj je ona konkretno takrat naredila in se je izkazalo pač tisto, kar sem si mislila- nič.

Patrino, ni mi bilo treba, ker je reagirala takoj že šola kot institucija. če pa šola NE BI reagirala, kot dostikrat ne reagira cerkev (kar si celo sama priznala), pa bi se zbunili. Že tako so se bunili, pa mislim, da so se na šoli dobro odzvali. Razlika je v tem, ali INSTITUCIJA reagira - in kaj naredijo ljudje, če NE reagira. Tu nam ni bilo treba delat uzbune (čeprav so nekateri jo), ker se je šola že sama takoj odzvala na incident, ni ga pometla pod preprogo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
21.5.2014 18:11:13   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: petea
lekcije o sodobni mladini

Mogoče ti je želela samo dati kompliment user posted image .




bi bila bolj vesela, če bi ga izrazila na kak drugačen način ...
user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
21.5.2014 20:38:03   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Med drugimi se je zgražala, da verniki nič ne naredimo in dopuščamo pedofilijo v cerkvi, da je to v šoli pri njih potekalo čisto drugače, ob podobnem primeru. Zato sem jo vprašala kaj je ona konkretno takrat naredila in se je izkazalo pač tisto, kar sem si mislila- nič.

Patrino, ni mi bilo treba, ker je reagirala takoj že šola kot institucija. če pa šola NE BI reagirala, kot dostikrat ne reagira cerkev (kar si celo sama priznala), pa bi se zbunili. Že tako so se bunili, pa mislim, da so se na šoli dobro odzvali. Razlika je v tem, ali INSTITUCIJA reagira - in kaj naredijo ljudje, če NE reagira. Tu nam ni bilo treba delat uzbune (čeprav so nekateri jo), ker se je šola že sama takoj odzvala na incident, ni ga pometla pod preprogo.

Ronja, beseda je tekla o tem, kaj si ti kot posameznica naredila pri tem- ne govorim o instituciji. Tudi ti nisi, temveč si se ogorčeno hudovala nad verniki, kako to dopuščamo in nič ne naredimo. Torej kaj si ti naredila?Pa ne govoriti teoretično- to je najlaže. Potem bi lahko rekla, da imaš srečo, ker se je " tvoja " institucija bolje obnašala kot "moja". Ti kot posameznik vseeno nisi nič naredila in zato pravim, da ne vem od kod ti jajca, da se jeziš nad drugimi, ki se obnašajo podobno kot ti. Oz. jaz se ne obnašam tako kot ti. Tudi na naši šoli smo imeli težaven problem z nasilnim učiteljem. Tudi tu je institucija reagirala, vendar to ne pomeni, da sem jaz sedela doma, temveč sem se kot predstavnik sveta staršev in kot starš osebno prepričala pri vodstvu šole, če se je stvar predala naprej ali so nasilneža kar na hitro odpustili in mu omogočili učiti drugje.

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.5.2014 20:39:55 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 8:05:00   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

A tebe spet trese, se že dolgo nisi pregovarjala in se pletla okol in okol ene in iste stvari? Tista droga ni imela dobesednega pomena, kot si ga ti zagrabla, si poletela na tisto drogo ko svinja na buče. V postu pod katerim si dobila ta komentar si naplozala točno tisto, kar smo mi ves čas govorili in čemur si celotno temo fanatično nasprotovala tudi z nesramno osebno diskreditacijo (brezposelnost, šivanje škratov in podobno) in to samo na osebo od katere veš, da ne boš fasala urnebesa, ker je preveč pozitivna. Meni kaj takega ne upaš napisat.

Pa da se vrnemo k temi. Si prebrala članek? Meni se ne zdi noben bav bav, da je bla pač študentka sitna, ker je bla že cel dan tam, ronja je lepo razložila, kako se naredi, da od zmozganega človeka ne dobiš granat. Čisto vsi posti so bli na mestu, nekateri pač malo posmehljivi. Užaljenost je bla pa tud na višku, kar je tipična reakcija za starše, ki mislijo, da je njihov otrok en in edini na svetu.

Lepo te prosim Kalbouser posted image Zakaj ti pa ne bi upala napisati kakšne krepke?? Saj ti jih, če se mi tako zdi. Lahko ti povem iz prve roke, da znaš biti fino, fino žaljiv in potem , ko te nekdo trešči po glavi v smislu, da si neprijetno žaljiv- dobiš svetniški sij. Če bi te v resnici poznala, bi ti z užitkom povedala par zabeljenih, ki bi te sezuli, saj jih očitno nisi vajen- si jih pa mnogokrat prepotreben.
Drugače pa- Ronja, se zna kar dobro postaviti zase, tako kot zna v svojih vatiranih besedah dobro usekat. Je že večkrat in tudi tokrat.Ne da se mi razpredat in vlečt temo na drugi temi- vendar, če bi si bolje prebral ne bi takšne kleftral. Med drugimi se je zgražala, da verniki nič ne naredimo in dopuščamo pedofilijo v cerkvi, da je to v šoli pri njih potekalo čisto drugače, ob podobnem primeru. Zato sem jo vprašala kaj je ona konkretno takrat naredila in se je izkazalo pač tisto, kar sem si mislila- nič. Baje je o tem spregovorila s svojo deklico- kot da tega - mi zadrogirani in fanatični verniki- niti pod razno ne počnemo s svojimi otroki.Tako da je naredila točno to, kar počne večina vernikov, ki so deležni njenega zgražanja- nič konkretnega. Toliko o osebni diskreditaciji. Da o obkladanju s fanatikom , podpornikom pedofilije in zasvojencem ne govorim. V primerjavi s tem je šivanje škratov vrtčevska šala, ki sploh ni usekala mimo, kot se je izkazalo- tvoje obkladanje pa. Pa brez veze zdaj o tem.
Kot sem že rekla- kadar koli boš čutil potrebo, da ti kdo par krepkih pove- kar reci.

In glede teme- sem prebrala članek, ja. In sem tudi povedala, da sama ne podpiram tega, kar je napisala - da jo pa razumem.
Starši smo velikokrat čisto nerealni v pričakovanjih za svojega otroka. Posebej prvega. To čisto brez slabe vesti priznam.Če pogledam nazaj sem pri prvem veliko stvari veliko bolj na veliko in globoko doživljala, kot pri ostalih. In po svoje se mi zdi prav, da je otrok tvoje sonce in luna. Se ti ne zdi?Če si bil ti tako zagovedeno realen že pri prvem, ti iz prve roke povem, da mi je nekako žal zate, ker si veliko čudovitih nepozabnih občutkov zgrešil.
In tudi brez grdih komentarjev in žaljivk, skozi življenje spoznaš, da je to sonce - sonce v veliki meri le zate, v očeh drugih pa čisto navaden otrok- eden izmed mnogih. Mislim, da je po svoje dojela to tudi avtorica.



A to si mi zdej naplozala par krepkih oziroma zabeljenih.....me že sezuva user posted image , je to vse, kar zmoreš. Tle gor je samo ena oseba, ki mi zna tko krepke naplozat, da me skoraj sezuje včasih in to tudi od daleč nisi ti.

Moje sonce in luna praviš da bi moral bit moj prvi ha ha ha, ne sonce pa luna pa res ni bil, ni mel takih joškov kot Mati zmajev, je bil pa štruca in realno povedano, me je zadel samo porod, pri ostalih stvareh sva bla oba precej realna in nisva zamudila in tud ne zamujava čisto nič. In ja iz prvega šolskega dne smo nardil žurko, mi sami že dvakrat, fanfar od drugje pa nismo pričakoval in tud naslednje leto, ko gre najmlajši v šolo bo tako.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 8:41:29   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Med drugimi se je zgražala, da verniki nič ne naredimo in dopuščamo pedofilijo v cerkvi, da je to v šoli pri njih potekalo čisto drugače, ob podobnem primeru. Zato sem jo vprašala kaj je ona konkretno takrat naredila in se je izkazalo pač tisto, kar sem si mislila- nič. Baje je o tem spregovorila s svojo deklico- kot da tega - mi zadrogirani in fanatični verniki- niti pod razno ne počnemo s svojimi otroki.Tako da je naredila točno to, kar počne večina vernikov, ki so deležni njenega zgražanja- nič konkretnega.


Poskusi razumeti, da razprava ni na tako soebni ravni, kot jo ti dozivljas in predajas naprej. Debata ni tekla o reakcijah pozameznikov, temvec o reakcijah institucij. Posamezniki so pa clani insititucij in lahko zahtevajo, da se zadeve transpartentno resujejo ali lahko gledajo stran. Pedofilija je pac taksna zadeva, da ena totalitarna in rigidna institucija kot je RKC lahko zadeve mocno in skoraj povsem prikrije. Prav neubogljivost posameznika je pa tista, ki zadevo iz okvirja RKC spravi na dan.
O osebnih reakcijah in "kaj si ti naredila" bi se lahko pogovarjali , ko bi slo za osebno vpletenost. Ker Ronja ni vpletena ona kot posameznica lahko naredi to, kar dela - javno govori in zahteva, da se zadeve resujejo in peljejo drugace. Kaj pa ti konkretno delas? relativiziras pojav institucionalnega prikrivanja zlorabe otrok pod pretvezo, da se to tudi drugje dogaja - ne se ne, ne tako organizirano in osmisljeno (ne glede na to ali je ta relativizacija na zavestni ali na neki nezavedni ravni - kot ze veckrat poudarjeno), ne tako z navodili in pravili.




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 8:47:12   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Ronja, beseda je tekla o tem, kaj si ti kot posameznica naredila pri tem- ne govorim o instituciji. Tudi ti nisi, temveč si se ogorčeno hudovala nad verniki, kako to dopuščamo in nič ne naredimo. Torej kaj si ti naredila?Pa ne govoriti teoretično- to je najlaže. Potem bi lahko rekla, da imaš srečo, ker se je " tvoja " institucija bolje obnašala kot "moja". Ti kot posameznik vseeno nisi nič naredila in zato pravim, da ne vem od kod ti jajca, da se jeziš nad drugimi, ki se obnašajo podobno kot ti. Oz. jaz se ne obnašam tako kot ti. Tudi na naši šoli smo imeli težaven problem z nasilnim učiteljem. Tudi tu je institucija reagirala, vendar to ne pomeni, da sem jaz sedela doma, temveč sem se kot predstavnik sveta staršev in kot starš osebno prepričala pri vodstvu šole, če se je stvar predala naprej ali so nasilneža kar na hitro odpustili in mu omogočili učiti drugje.


Torej enakovredno Ronja jasno in glasno govori in se trudi prepricati nejeverne, da institucija ne sme skrivati in prikrivati zlocinov njenih "zaposlenih" in se trudi, da bi se le tem za zlocine tudi pravicno sodilo. Ker jo ne spustijo na "koncil" se ne more osebno prericati, kot ti pri vodstvu sole, vendar to ne zmanjsa njenega truda.

Osebno ti lahko zgolj povem, da ne rabis biti clan sveta starsev, da se gres k ravnateljici pozanimat kako in kaj je z zadevo in je tvoj vlozek, tudi kot clana sveta starsev samo govoricenje in prav tisto kar ocitas Ronji - nic konkretnega. user posted image



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 14:47:24   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

A tebe spet trese, se že dolgo nisi pregovarjala in se pletla okol in okol ene in iste stvari? Tista droga ni imela dobesednega pomena, kot si ga ti zagrabla, si poletela na tisto drogo ko svinja na buče. V postu pod katerim si dobila ta komentar si naplozala točno tisto, kar smo mi ves čas govorili in čemur si celotno temo fanatično nasprotovala tudi z nesramno osebno diskreditacijo (brezposelnost, šivanje škratov in podobno) in to samo na osebo od katere veš, da ne boš fasala urnebesa, ker je preveč pozitivna. Meni kaj takega ne upaš napisat.

Pa da se vrnemo k temi. Si prebrala članek? Meni se ne zdi noben bav bav, da je bla pač študentka sitna, ker je bla že cel dan tam, ronja je lepo razložila, kako se naredi, da od zmozganega človeka ne dobiš granat. Čisto vsi posti so bli na mestu, nekateri pač malo posmehljivi. Užaljenost je bla pa tud na višku, kar je tipična reakcija za starše, ki mislijo, da je njihov otrok en in edini na svetu.

Lepo te prosim Kalbouser posted image Zakaj ti pa ne bi upala napisati kakšne krepke?? Saj ti jih, če se mi tako zdi. Lahko ti povem iz prve roke, da znaš biti fino, fino žaljiv in potem , ko te nekdo trešči po glavi v smislu, da si neprijetno žaljiv- dobiš svetniški sij. Če bi te v resnici poznala, bi ti z užitkom povedala par zabeljenih, ki bi te sezuli, saj jih očitno nisi vajen- si jih pa mnogokrat prepotreben.
Drugače pa- Ronja, se zna kar dobro postaviti zase, tako kot zna v svojih vatiranih besedah dobro usekat. Je že večkrat in tudi tokrat.Ne da se mi razpredat in vlečt temo na drugi temi- vendar, če bi si bolje prebral ne bi takšne kleftral. Med drugimi se je zgražala, da verniki nič ne naredimo in dopuščamo pedofilijo v cerkvi, da je to v šoli pri njih potekalo čisto drugače, ob podobnem primeru. Zato sem jo vprašala kaj je ona konkretno takrat naredila in se je izkazalo pač tisto, kar sem si mislila- nič. Baje je o tem spregovorila s svojo deklico- kot da tega - mi zadrogirani in fanatični verniki- niti pod razno ne počnemo s svojimi otroki.Tako da je naredila točno to, kar počne večina vernikov, ki so deležni njenega zgražanja- nič konkretnega. Toliko o osebni diskreditaciji. Da o obkladanju s fanatikom , podpornikom pedofilije in zasvojencem ne govorim. V primerjavi s tem je šivanje škratov vrtčevska šala, ki sploh ni usekala mimo, kot se je izkazalo- tvoje obkladanje pa. Pa brez veze zdaj o tem.
Kot sem že rekla- kadar koli boš čutil potrebo, da ti kdo par krepkih pove- kar reci.

In glede teme- sem prebrala članek, ja. In sem tudi povedala, da sama ne podpiram tega, kar je napisala - da jo pa razumem.
Starši smo velikokrat čisto nerealni v pričakovanjih za svojega otroka. Posebej prvega. To čisto brez slabe vesti priznam.Če pogledam nazaj sem pri prvem veliko stvari veliko bolj na veliko in globoko doživljala, kot pri ostalih. In po svoje se mi zdi prav, da je otrok tvoje sonce in luna. Se ti ne zdi?Če si bil ti tako zagovedeno realen že pri prvem, ti iz prve roke povem, da mi je nekako žal zate, ker si veliko čudovitih nepozabnih občutkov zgrešil.
In tudi brez grdih komentarjev in žaljivk, skozi življenje spoznaš, da je to sonce - sonce v veliki meri le zate, v očeh drugih pa čisto navaden otrok- eden izmed mnogih. Mislim, da je po svoje dojela to tudi avtorica.



A to si mi zdej naplozala par krepkih oziroma zabeljenih.....me že sezuva user posted image , je to vse, kar zmoreš. Tle gor je samo ena oseba, ki mi zna tko krepke naplozat, da me skoraj sezuje včasih in to tudi od daleč nisi ti.

Moje sonce in luna praviš da bi moral bit moj prvi ha ha ha, ne sonce pa luna pa res ni bil, ni mel takih joškov kot Mati zmajev, je bil pa štruca in realno povedano, me je zadel samo porod, pri ostalih stvareh sva bla oba precej realna in nisva zamudila in tud ne zamujava čisto nič. In ja iz prvega šolskega dne smo nardil žurko, mi sami že dvakrat, fanfar od drugje pa nismo pričakoval in tud naslednje leto, ko gre najmlajši v šolo bo tako.

Kalbo- preberi- napisala sem , da , če bi te resnično poznala in videla tako v oči, da bi ti naplozala par krepkih in zabeljenih. Tako ti samo povem, da se ne bojim povedati , če se mi tvoji komentarji zdijo žaljivi, če se s teboj ne strinjam, če se mi zdi, da ti malo preveč raste grebenček in se peteliniš tako kot zdajle. Te mama ni naučila, da pridni , kulturni fantje ne žalijo deklet?user posted image
Po prebranem predvidevam, , da tebe tule gor do točke, ko se moraš priklopiti na kisikovo bombo dotera ponavadi Frodo. Če te njeno pisanje sezuje, je pač tvoj problem- mene kvečjemu do faze dremeža in misli " eh, saj se ne splača, Frodo to pač rada počne". Če to ni ona, potem se pardoniram , po svoje pa tako ni važno.

Kar se tiče tvojih občutkov, dejanj in dogodkov pri prvem otročku, je to čisto tvoja stvar. Kako si ti to doživljal, kaj vse si takrat počel. Po prebranem sklepam, da si na to gledal dosti drugače kot jaz in meni podobni. In tako kot se ti zdi moj pogled na to zadevo tako zelo komičen in norčevanja vreden, se meni zdi tvoj žalostno hladen in pretirano realen. Kaj češ- taki smo. Osebno , ponavljam, nisem šla v take drastične ukrepe kot avtorica ( pa jo vseeno razumem po svoje), mi je pa prvi otrok čisto spremenil svet in pogled nanj. Zame je bil to top dogodek do takrat v življenju- tebi pač mogoče ne. Nič zato. Vseeno pa zato ni treba bit tako negativen in žaljiv, če si nekateri za svoje otroke na trenutke pač želimo fanfare.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 15:11:33   
kalbo
No evo, pa smo spet tam. In kje sem bil v tej temi žaljiv? Do avtorice mislim. In nisem nikjer rekel, da se mi ne upaš povedat, da sem žaljiv, rekel sem, da ne upaš it na tako nesramno osebno raven, kot si šla s škrati in brezposelnostjo.

Kar se pa tiče grebenčka in žaljenja deklet. Ha, če bi me resnično poznala in spoznala user posted image ...

Aja, pa tudi meni je bilo rojstvo otrok top dogodek življenja, samo sem vseeno ohranil toliko reale, da mi je blo jasno, da babica v porodni isti hip sodeluje še vsaj pri treh top dogodkih v tisti noči in da to zanjo ni nič takega. Se da malo vzporednic s tole temo potegnit, menda.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.5.2014 15:13:52 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 15:13:30   
patrino
Frodo-v marsičem se strinjam s tabo že od prej- v vsem pa seveda še vedno ne, pa nima veze- ker je to pač druga tema in ker sem se- roko na srce malo naveličala vedno znova dokazovati zadeve, ki, so marsikomu pač samoumevne. Ker pa poleg tega ne želim dokončno zasmetiti te teme, ti odgovarjam na " farški" temi.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 15:51:16   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Po prebranem predvidevam, , da tebe tule gor do točke, ko se moraš priklopiti na kisikovo bombo dotera ponavadi Frodo. Če te njeno pisanje sezuje, je pač tvoj problem- mene kvečjemu do faze dremeža in misli " eh, saj se ne splača, Frodo to pač rada počne". Če to ni ona, potem se pardoniram , po svoje pa tako ni važno.


Sama potreba, da poudaris tvoj lastni odnos do mene je dovolj zgovorno govori, da le nisi tako dremave sorte - edino.. prevec kisika morda user posted image


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 15:52:21   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Frodo-v marsičem se strinjam s tabo že od prej- v vsem pa seveda še vedno ne, pa nima veze- ker je to pač druga tema in ker sem se- roko na srce malo naveličala vedno znova dokazovati zadeve, ki, so marsikomu pač samoumevne. Ker pa poleg tega ne želim dokončno zasmetiti te teme, ti odgovarjam na " farški" temi.


Ker si "farsko" temo sama prestavila sem je lepo, da si je tudi sama prestavila nazaj.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 20:08:59   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Frodo-v marsičem se strinjam s tabo že od prej- v vsem pa seveda še vedno ne, pa nima veze- ker je to pač druga tema in ker sem se- roko na srce malo naveličala vedno znova dokazovati zadeve, ki, so marsikomu pač samoumevne. Ker pa poleg tega ne želim dokončno zasmetiti te teme, ti odgovarjam na " farški" temi.


Ker si "farsko" temo sama prestavila sem je lepo, da si je tudi sama prestavila nazaj.

Ja , vem in ni bilo namerno, zato sem tudi rekla, da ne želim s tem dokončno zasmetiti teme avtorici.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 20:19:07   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No evo, pa smo spet tam. In kje sem bil v tej temi žaljiv? Do avtorice mislim. In nisem nikjer rekel, da se mi ne upaš povedat, da sem žaljiv, rekel sem, da ne upaš it na tako nesramno osebno raven, kot si šla s škrati in brezposelnostjo.

Kar se pa tiče grebenčka in žaljenja deklet. Ha, če bi me resnično poznala in spoznala user posted image ...

Aja, pa tudi meni je bilo rojstvo otrok top dogodek življenja, samo sem vseeno ohranil toliko reale, da mi je blo jasno, da babica v porodni isti hip sodeluje še vsaj pri treh top dogodkih v tisti noči in da to zanjo ni nič takega. Se da malo vzporednic s tole temo potegnit, menda.

Blagor tebi za sposobnost oz. bolje bi bilo rečeno-zaradi same funkcije pri porodu - možnost takega realnega pogleda na situacijo. Meni so sredi poroda dol mahali top dogodki ostalih porodnic, saj še svojega nisem bila sposobna čisto dojemati. Da pa ne bom krivična in bom trdila , da ste dedci lahko tako realni ker ne rojevate, bom pač omenila, da moj ni bil niti malo realen in sem mu je ob rojstvu otroka tudi čisto nerealno mešalo od veselja.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 21:12:49   
kalbo
Očitno govorim kitajsko, tko da brezveze.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 21:28:55   
patrino
Eh, ja- saj vem kaj si želel povedati, samo se zanalašč delam gluho in slepo , tako kot se tudi ti večkrat.
Pa nima veze. Danes sem tako čudne cmeraste volje , ker imam kar nekaj stvari nad glavo, da te po resnici povedano, tudi v živo ne bi bila sposobna nadret in ti povedat, kar ti pripada. Zato za določen čas polagam orožje in prestavljam vojno.Naj se jo gre kdo drug namesto meneuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 22:23:33   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No evo, pa smo spet tam. In kje sem bil v tej temi žaljiv? Do avtorice mislim. In nisem nikjer rekel, da se mi ne upaš povedat, da sem žaljiv, rekel sem, da ne upaš it na tako nesramno osebno raven, kot si šla s škrati in brezposelnostjo.

Kar se pa tiče grebenčka in žaljenja deklet. Ha, če bi me resnično poznala in spoznala user posted image ...

Aja, pa tudi meni je bilo rojstvo otrok top dogodek življenja, samo sem vseeno ohranil toliko reale, da mi je blo jasno, da babica v porodni isti hip sodeluje še vsaj pri treh top dogodkih v tisti noči in da to zanjo ni nič takega. Se da malo vzporednic s tole temo potegnit, menda.

Blagor tebi za sposobnost oz. bolje bi bilo rečeno-zaradi same funkcije pri porodu - možnost takega realnega pogleda na situacijo. Meni so sredi poroda dol mahali top dogodki ostalih porodnic, saj še svojega nisem bila sposobna čisto dojemati. Da pa ne bom krivična in bom trdila , da ste dedci lahko tako realni ker ne rojevate, bom pač omenila, da moj ni bil niti malo realen in sem mu je ob rojstvu otroka tudi čisto nerealno mešalo od veselja.


Eno je, da se tebi meša od veselja, to je meni realno, drugo pa, da pričakuješ, da se bo vsem okrog tebe - to mi je pa nerealno.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
22.5.2014 22:50:10   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


da moj ni bil niti malo realen in sem mu je ob rojstvu otroka tudi čisto nerealno mešalo od veselja.



torej moram zdaj mojega sekirat za nazaj, ker je bil totalno prisebenuser posted image

srečen, vesel, ampak zelo realen...no, pa jaz tudi....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
23.5.2014 6:45:51   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No evo, pa smo spet tam. In kje sem bil v tej temi žaljiv? Do avtorice mislim. In nisem nikjer rekel, da se mi ne upaš povedat, da sem žaljiv, rekel sem, da ne upaš it na tako nesramno osebno raven, kot si šla s škrati in brezposelnostjo.

Kar se pa tiče grebenčka in žaljenja deklet. Ha, če bi me resnično poznala in spoznala user posted image ...

Aja, pa tudi meni je bilo rojstvo otrok top dogodek življenja, samo sem vseeno ohranil toliko reale, da mi je blo jasno, da babica v porodni isti hip sodeluje še vsaj pri treh top dogodkih v tisti noči in da to zanjo ni nič takega. Se da malo vzporednic s tole temo potegnit, menda.

Blagor tebi za sposobnost oz. bolje bi bilo rečeno-zaradi same funkcije pri porodu - možnost takega realnega pogleda na situacijo. Meni so sredi poroda dol mahali top dogodki ostalih porodnic, saj še svojega nisem bila sposobna čisto dojemati. Da pa ne bom krivična in bom trdila , da ste dedci lahko tako realni ker ne rojevate, bom pač omenila, da moj ni bil niti malo realen in sem mu je ob rojstvu otroka tudi čisto nerealno mešalo od veselja.


Eno je, da se tebi meša od veselja, to je meni realno, drugo pa, da pričakuješ, da se bo vsem okrog tebe - to mi je pa nerealno.

Nikjer nisem napisala, da pričakujem od ostalih isto reakcijo, saj se- kot je že bilo rečeno- takrat z reakcijami ostalih nisem niti malo ubadala. Tudi nisem rekla, da je avtoričina reakcija v tej temi realna- jo pa skozi svoje oči čisto lahko razumem.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
23.5.2014 6:47:06   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


da moj ni bil niti malo realen in sem mu je ob rojstvu otroka tudi čisto nerealno mešalo od veselja.



torej moram zdaj mojega sekirat za nazaj, ker je bil totalno prisebenuser posted image

srečen, vesel, ampak zelo realen...no, pa jaz tudi....

Čisto vajina stvar in ne vem zakaj to sprašuješ mene?

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
23.5.2014 18:48:16   
ronja
Patrino, seveda je dobro, da se je moja inštitucija boljše obnašala od tvoje, vendar temu ne bi rekla sreča, ampak pravo, etika. Pravilno je ob sumu na spolno zlorabo (ali drugo zlorabo) obvestiti policijo. In to je inštitucija naredila še preden sem sama o tem sploh izvedela. Kaj naj bi naredila, če je vse že teklo kot bi moralo? Delala zdraho? Mi ni v navadi;). Nisem upornik brez razloga, samo z razlogom.
Sama sem se nasilnemu učitelju uprla, če že hočeš osebno izkušnjo;). Bila sem pa še otrok. Zdaj bi se mu znala še boljše:).

Kaj pa ti konkretno delas? relativiziras pojav institucionalnega prikrivanja zlorabe otrok pod pretvezo, da se to tudi drugje dogaja - ne se ne, ne tako organizirano in osmisljeno (ne glede na to ali je ta relativizacija na zavestni ali na neki nezavedni ravni - kot ze veckrat poudarjeno), ne tako z navodili in pravili.

Podpis.

Eno je, da se tebi meša od veselja, to je meni realno, drugo pa, da pričakuješ, da se bo vsem okrog tebe - to mi je pa nerealno.

Kratko in jedrnato:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
24.5.2014 0:11:49   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Patrino, seveda je dobro, da se je moja inštitucija boljše obnašala od tvoje, vendar temu ne bi rekla sreča, ampak pravo, etika. Pravilno je ob sumu na spolno zlorabo (ali drugo zlorabo) obvestiti policijo. In to je inštitucija naredila še preden sem sama o tem sploh izvedela. Kaj naj bi naredila, če je vse že teklo kot bi moralo? Delala zdraho? Mi ni v navadi;). Nisem upornik brez razloga, samo z razlogom.
Sama sem se nasilnemu učitelju uprla, če že hočeš osebno izkušnjo;). Bila sem pa še otrok. Zdaj bi se mu znala še boljše:).

Kaj pa ti konkretno delas? relativiziras pojav institucionalnega prikrivanja zlorabe otrok pod pretvezo, da se to tudi drugje dogaja - ne se ne, ne tako organizirano in osmisljeno (ne glede na to ali je ta relativizacija na zavestni ali na neki nezavedni ravni - kot ze veckrat poudarjeno), ne tako z navodili in pravili.

Podpis.

Eno je, da se tebi meša od veselja, to je meni realno, drugo pa, da pričakuješ, da se bo vsem okrog tebe - to mi je pa nerealno.

Kratko in jedrnato:).

To da se je šola kot institucija bolje obnašala kot cerkvena ni označeno za srečo kot tako, temveč za srečo zate. Ker , oprosti, žal sem že parkrat opazila, da nisi upornik z razlogom, temveč le upornik na monitorju. Sicer pa lahko na prvotni farški temi razložiš, kako si to bolje kot v otroških časih- urejala dandanes, ko so se pojavili problemi v tvojem vrtcu, ki so zadevali tudi tvoje otroke..Zelo bom presenečena, če boš napisala kaj drugega, kot to, da so zadevo uredili drugi in tebi ni bilo treba osebno ukrepati. Upornik z razlogom - hja kakor za koga.

Kar pa se tiče mojega pričakovanja , da se tudi drugim meša od veselja pri rojstvu mojega otroka- sem pa že napisala in če ne razumeš , ti individualno razložim še enkrat ( tako kot sem že Stani)- nisem imela takih pričakovanj oz. so mi vtisi drugih ob rojstvu najinega otroka bolj kot ne dol viseli - kar pa ne pomeni, da ne morem razumeti avtorice.

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.5.2014 0:22:48 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
8.5.2015 16:44:42   
MarjanJ
Zdravo,

če koga zanima je tukaj: SPLETNA RAZPRODAJA z največjimi popusti v Sloveniji.
Zaloge so omejene.

lp

(odgovor članu m a j c i k a)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Članek o vpisu v 1 razred
4.12.2020 9:59:47   
mpritr1
Morda naj tukaj pokuka =)

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 223
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?