|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatek za nego vs. usmerjanje?
27.12.2006 20:51:18   
::zaspanka::
pozdravljene!
jaz dobivam za malo dodatek za nego,vendar pa se ni usmerjena-to ko da vrtec ali kdo za usmeritev...zdravnica v RA pravi,da itak ni dobro,da gre v navaden vrtec in da bi jo dali potem na usmerjanje pri 2.letih,ko bo sla v razvojni vrtec.
stara je 14m,dokoncne diagnoze se nima (zaenkrat ima ANS,epilepsijo,prirojeno okuzbo z CMV),ker cakamo,ce bomo 'usli' CPuser posted image
po eni strani se mi vcasih zahoce,da bi jo ze dala na usmerjanje (zaradi tega tudi ne dobim navadnega vrtca,ker zdravnik okleva pri potrdilu),mogoce nebi bilo tako hudo in bi dobila navaden vrtec,ki si ga zelo zelim...in da vem pri cem sem z njo.
kaj pa vi,kdaj ste to storili?

najlepse pozdravcke in srecno 2007!

Petra&Sara


_____________________________

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
27.12.2006 22:10:53   
Anonimen
Mislim, da če si otroka želiš dati v redni vrtec, ga lahko daš ne glede na to, kar bodo rekli pri usmerjanju. Vendar pa moraš tudi gledati za dobro otroka. V rednem vrtcu sigurno ne bo dobil toliko pozornosti, kot pa v posebnem vrtcu (vem, ker delam z otroki s posebnimi potrebami), kjer so vse prilagoditve za posebne otroke.

(odgovor članu ::zaspanka::)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
28.12.2006 7:54:13   
firbcna
Naš Bor je 2 leti obiskoval redni oddelek vrtca z individualno pomočjo specialne pedagoginje 3 ure na teden, kar je absolutno premalo. Ampak to je vse kar ti časti država. Po dveh letih smo ga prepisali v razvojni oddelek in mi nikakor ni žal. Veliko bolj je umirjen. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
28.12.2006 21:47:36   
POKPOK
Čisto moje osebno mnenje: Tvoj otrok potrebuje posebno nego. Poglej koliko nudijo vrtci za otroke s posebnimi potrebami. Fizioterapijo, logopeda, defektologa... V njih dela osebje, ki je  usposobljeno. Kaj pa običajni vrtci? Prepolni... osebje se drugačnim otrokom ne more dovolj posvetiti... Dvomim pa, da boš dobila polno spremstvo pri taki starosti.
Kaj pa integrirana skupina vrtca za OPP? Je v vašem kraju ni?

Upam na čimveč mnenj mamic, ki imajo izkušnje.
Pozdrav!

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
28.12.2006 21:52:59   
POKPOK
Pa še nekaj. Moja punčka je pri 14 mesecih komaj obsedela. Pa še to zelo hipotono. Ne predstavljam si je v gruči malčkov, ki samo nekaj potrebujejo od vgojiteljice. Predstavljam si, da bi naj bil otrok vsaj nekako mobilen za običajno skupino.
Ne vem, mogoče se motim.

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
29.12.2006 12:26:30   
::zaspanka::
hvala za vasa mnenja!
sem se tudi se enkrat pogovarjala z nevrofizioterapevtko o tem in bo res bolje,da pocakamo se to leto in pol.
POKPOK,kaj pa je s tvojo puncko,ker moja tudi se ne sedi sama (ima CP) pri skoraj 14m?
ne,v nasem kraju tudi razvojnega vrtca ni,ze dolgo ne in po mojem ga ne bomo nikoli docakali (Kamnik),se bomo vozili v Domzale...tako da tudi integriranih skupin ni, mah, sploh nocejo met takih otrok tukaj!user posted image

se enkrat hvala vsem!
pa srecno,zdravo in pravljicno leto 2007 vam zelim!

pozdravcke,
Petra&Sara


_____________________________

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
29.12.2006 14:45:24   
POKPOK
Moja punčka je imela zelo povišan mišični tonus in razširjen ventikularni sistem (zaostajanje v razvoju). Z NFT 2 do 3 x tedensko smo jo porihtali da samostojno hodi in je zelo spretna. Posledice so vidne ob  zategovanju nogic, zibajoči se hoji ter podrtih stopalih. Potrebno jo bo NFT spremljati, da se stanje ne poslabša. Jaz pa verjamem, da jo bomo z NFT in kasneje s hipoterapijo spravili  do stanja, da  bodo ta "odstopanja" vidna samo NF terapevtki. Če smo dosegli to, bomo še več.
Diagnoze CP nima, ker je njena zdravnica s postavljanjem diagnoz zelo pozna (okrog 3 leta). Njene težave pa spadajo v skupino CP.
Shodila je z 19,5 meseci.

Mislila sem na integrirano skupino v razvojnem vrtcu. Nekateri vrtci jih imajo, nekateri ne. Integracija v običajnih vrtcih je pa očitno odvisna od pripravljenosti vrtcev. Ponekod je zelo veliko otrok s posebnimi potrebami in spremljevalci, ponekod nobenega. V našem kraju jih je veliko v vrtcu, v šoli pa sploh. Kolikor vem so pa otroci starejši, mislim vrtčevske.

Pozanimaj se za vse možnosti, predvsem pa poslušaj strokovnjake, ki poznajo tvojega otroka.
Pozdrav!



(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
2.1.2007 22:34:19   
Anonimen
Jaz sem tudi oklevala, ali redni vrtec ali razvojni vrtec. In odločila sem se za razvojnega in lahko samo to rečem, da mi ni žal. Žal pa predvsem zato ne, ker vidim, kako naš malček uživa, kako gre rad v vrtec.
Lansko leto sem ga vozila na cicibanove urice, in user posted image  je non stop jokal, ni hotel hoditi, v glavnem če potegnem črto, bil je zelo nesrečen. In jaz  kot njegova mamica še bolj.
Pri našem gre za Cp, samostojno ne hodi-vsaj ne tako, kot "normalni" otroci, in ima poleg tega še kar nekaj drugih težav.
In tako je epotem padla odločitev za razvojni vrtec, v skupini jih je samo šest, res se lahko posvetijo maximalno tem otrokom, kar se mojemu v redni skupini ne bi mogli, pa čeprav bi imel spremljevalca.
Je pa tako, da bodo našega user posted image , ko bodo vzgojiteljice videle, da je psihično dovolj pripravljen, samostojen same začele voziti v redno skupino in ga tam puščati po uro, dve na dan.

Odločitev je seveda vedno vaša in noben strokovnjak vam ne more vsiljevati svojega mnenja. Vendar včasih smo starši preveč enostranski in gledamo predvsem nase, ne pomislimo pa na otroka.
In to kje bo za vašega otroka najboljše, to naj vam bo sedaj prvo.

(odgovor članu ::zaspanka::)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dodatek za nego vs. usmerjanje?
7.2.2007 23:23:01   
takero
DANES SEM ŠELE POSTALA ČLAN IN ZDAJ PREBIRAM TO TEMO.tudi jaz imam hčerko staro 13 let,z zmerno teško motnjo in ko gledam nazaj,se mi zdi,da bi bilo mogoče bolje v navadnem vrtcu-z mobilno defektolologinjo...,kot pa v razvojnem,vse je odvisno v kakšno skupino otrok pride.Zdaj je že v OVI Jarše,tam je srečna,ima dobro pomoč in privajajo jih na vsakdanje življenje.Menim pa,da je najbolj pomembno da je otrok srečen in zadovoljen...poslušaj sebe in otroka,tako sigurno ne boš zgrešila.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Kdaj povedati?
curly

Kdaj ste povedale sorodnikom in prijateljem, da ste noseče?

Takoj. (19%)

Pri dveh mesecih. (30%)

Po NS. (36%)

Kasneje. (15%)


Število vseh glasov: 267

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!