|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 11:33:23   
Pinkyca
pozdravljene,

zanima me če ima katera dober predlog kaj naj storim, če dojim in sem zaprta že nekaj dni,
običajno to pri meni ni problem, ravno obratno zato si ne znam pomagat, brez da bi z nekimi zdravili
odprla zadevo ali zaužila stvari, ki bi user posted image  napenjale

hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 12:41:13   
anju
http://www.lekarnar.com/izdelki/lactecon-peroralna-raztopina

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 12:46:50   
Serendipity
 Ooooogrooomno tekočine (najboljše navadno vodo - jaz sem jo spila tudi do 3 l na dan), kakšno mineralno vodo (naša mala miss ni imela problemov, če sem jo pila - eni imajo). Kamilični čaj  - v vrelo vodo (ki si jo odstavila s štedilnika) daj kamilični čaj in ga nato še toplega spij. Pazi, da ne prevreš, ker to baje(?) zapira. Če otrok ni občutljiv pa še jej dosti balasta. Od sadja so za to dobre - jabolke, suhe slive (slive namočene v vodi - najbolje čez noč in potem na tešče spij to vodo).

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 16:44:46   
nusi
sadje in zelenjava - vsaj tista, ki ne napenja, sok iz suhih sliv (ali pa si naredi kompot), laneno seme, otrob, Donat

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 19:46:09   
miska333
laneno seme!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje in zaprtost mame
23.1.2011 20:36:15   
miya84
če je to še aktualno...

jst sm mela isti problem,cca.3tedne po porodu..zaprta 2 dni,me je vse bolel za znoret že,k nism mogla ituser posted image

pa sm probala vse kar me ponavad takoj požene,kava,banana,slive namočene v vodo,topla voda s sladkorjem,donat,odvajalo,nč ni pomagal,prjel me je na wc,pa ni šlo vn user posted image , potem sem pa patronažni povedala kak problem mam,pa mi je prnesla klistir (ker je sestra v zd) in mi je pomagala s tem,v 20min sm bla spraznjena,bolel je pa k hudič k je šlo z mene vn..blato se mi je zgostil,ker sm pila premal vode in sem dehidrirala,blato pa ni bilo več premočeno z vodo ampak čist trdo,in ni šlo ven...tako da,pij zelo veliko vode,na 25kg teže 1l vode. Probaj še klistir če nič drugega ne bo šlo... veliko uspeha user posted image

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje in zaprtost mame
24.1.2011 9:01:43   
olana
Tudi sama imam isti problem, zato se ga pa uspešno ognem z eno čajno žličko lanenega semena zjutraj na tešče, če tisti dan ni nič, bo drugi dan zagotovo.

Druga varianta oz. če je hudo prakticiram obe skupaj. Skuham si kompotek suhih sliv, spijem pa še slive pojem, ni ga vrag, da ne greš na stranišče.

Aja pa veliko vode, čaja....spij, dobesedno nalivaj se.user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil olana -- 24.1.2011 9:02:39 >

(odgovor članu miya84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje in zaprtost mame
24.1.2011 11:08:04   
Anonimen
Tako kot so napisale, ogromno nesladkane tekočine in pa redno uživanje topnih in netopnih vlaknin. Več o tem lahko na zs.

(odgovor članu olana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje in zaprtost mame
29.1.2011 22:12:46   
TIBIDABO
Zjutraj na tešče popij kozarec vode s pol stisnjene limone in pojej kivi. Kivi namreč zelo zelo odpira! Lahko poješ še kakega tudi čez dan.No, upam, da nisi ena izmed tistih, ki še vedno verjamejo, da če dojiš, ne smeš uživati svežega sadja in zelenjave. Jaz dojim že 16m in sem normalno jedla že od začetka, saj so nam tako tudi v materinski šoli svetovali. Potrebuješ vitamine, ki jih dobiš največ v svežem sadju in zelenjavi. Tako da kar pogumno dober tek!

Pri lanenem semenu priporočam,da ga namočiš vsaj za pol ure v navadni jogurt (3 žlice na 3-4 dcl tekočega jogurta) in poješ skupaj s kakim sadjem. Če boš uživala laneno seme, moraš popiti dovolj tekočine čez dan, ker če ne te bo še bolj zabasalo.

< Sporočilo je popravil TIBIDABO -- 29.1.2011 22:15:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje in zaprtost mame
2.2.2011 16:07:00   
S*
Jaz pijem napitek Molkosan, ki je narejen iz sirotke. Meni edino to pomaga, sem pa poskusila vse od zgorej naštetega, razen kivija, ker sem ena izmed tistih mamic, ki se izogibajo svežemu sadju. Mojo pikico to še dodatno napenja, tako da ga raje ne jem.

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje in zaprtost mame
9.2.2011 15:01:08   
Dadi
Jaz sem na začetku takoj po porodu uporabljala glicerinske svečke, potem pa sem začela s pitjem Activie..To nadaljujem, s tem da probam popit veliko tekočine čez dan. Zankrat deluje...Pa še to, zadnjič sem po TV-ju poslišala dohtarja za gastro zadeve in je rekel, da ni dovolj da se pije po požirkih ampak je treba naenkrat spit večjo količino tekočine (npr. na dušek 3 dcl)

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?