|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domače testenine
10.12.2012 6:14:32   
Hope2
Tiste ki jih delate, koliko časa jih sušite? sPRAŠUJEM za bolj debelejše variate, ne za rezance. Včeraj sem naredila fussile in še niso suhi, poleg tega so še ful krhki. Pa ne vem ali zaradi nepravilnega razmerja moke ali ker še niso čist suhi. Delala sem 200g semoline in 300g bele moke, 5 jajc, malo olja.

rONJA iz kake moke delaš makarone ali druge oblike pašte (ne rezance)? Zanima me kaka moka se najbolj obnese za suhe testenine. Najbrž se ti domači sploh ne posušijo, da bi bili trdi kot kupljeniuser posted image . Pa se v lončkih nič ne polomijo? Kolk časa zdržijo? sem mislila zapakirat kot darilo.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.12.2012 6:15:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: domače testenine
10.12.2012 13:19:27   
ronja
Razmerje imaš po moje čisto ok, koliko časa se sušijo, je pa zeloooo odvisno od vremena/klime - bolj kot je vlažno, dlje traja. na morju (poleti, otok, pripeka:) so suhe v pol dneva, doma zdaj jih sušim včasih tudi 2-3 dni... Če zunaj ni dovolj suho, dam v pečico na 30 stopinj (samo ne jih not pozabit, kar je zadnjič lubi naredil - flikinl not testenine, da se bojo posušile, potem pa sem predlagala, da jemo narastek iz testenin, on veselo užge pečico na 200°C...user posted image potem se pa čudi, kaj ej to za en vonjuser posted image ). no, saj smo rešili zadevo, ko sva z malim prišla iz dojenja in ugotovila, kaj tako lepo dišiuser posted image ; sem rekla, da je verjetno mal preveč dobesedno vzel, da bomo jedli pečene testenine - da sem jih mislila ipak skuhat prejuser posted image

Delala sem že iz svakojakih mok, najlažje je iz bele moke, ampak vse gre, samo razmerje moka-tekočina (torej jajca ali voda ali mešanica) je treba malo prilagodit pri različnih mokah (ene več spijejo). Ratajo trdi, lahko spraviš, lahko daš za darilo, po mojih izkušnjah so bili veseli. Če ti nič ne rata, lahko še vedno naribaš in posušiš in daš trahano (ribano kašo) Polomijo se mogoče malo hitreje kot kupljeni, ma ni neke panike. zdržijo par tednov ziher, mi jih sicer navadno kar hitro požremo:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: domače testenine
10.12.2012 16:09:31   
Hope2
user posted image user posted image

Ratali lepo trdi in sem jih že pospravila. Sem jih delala ročno, pa je vsak mal drugačen in so se različno dolgo sušili, tak da so tile bili le probni. Moram mal izpilit svoje ročne spretnosti, da bodo za darilouser posted image . Še prej pa skuhat in sprobat tele

Kaj vi mašinco s sabo na morje neseteuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: domače testenine
11.12.2012 12:15:47   
kalbo
Probaj samo z ostro moko.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: domače testenine
11.12.2012 12:35:51   
ronja
Kaj vi mašinco s sabo na morje neseteuser posted image

Hehe, mi smo taki testeninomani, da mamo eno mašinco kar na vikenduuser posted image . In ja, se je že 100x splačala! Zdaj razmišljava, da bi kakšno bojlšo za dol kupilauser posted image . Takrat sem namreč kupila eno poceni (slovensko;), pa sem zelo vesela, da mam doma boljšo (ampio). To mislim ročne mašince, te, ki valjajo testo in režejo erzance in nič drugega ne znajo:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?