|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MB ali PTUJ?
14.8.2006 14:10:42   
malecka_mateja
ojla!
mene pa zanima v katero porodnišnico bi šle rodit ve ali v MB ali na PTUJ!jaz sem ful skeptična ker se nemorem odločit!o MB sem slišala toliko slabega sicer pa tudi o ptuju nekaj malega!prosim pomagajte in svetujte!hvala
papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 14:29:41   
Andra
Prvič sem rodila v Mariboru in je bilo katastrofalno. Za drugi porod sem se odločila za porodnišnico na Ptuju in je bilo bistveno boljše, kar se tiče samega poroda. Na oddelku so zelo tečne sestre in sem komaj čakala, da grem domov. Razlika je tudi v dolžini bivanja v porodnišnici, saj te na Ptuju zadržijo kar 5 dni, medtem ko greš v MB 3 dan domov. Pogoj za odpust je, da je z otrokom in s teboj vse v redu. Če bi rodila še enkrat, bi po vsej verjetnosti izbrala čisto eno tretjo porodnišnico...

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 15:14:08   
tina100
MB porodnišnica je zakonuser posted image user posted image user posted image ,sicer pa lahko ima vsak svoje mnenje in izkusnje,nad njo nimam nobenih pritožb

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 15:17:18   
magnolija
Je to sveža izkušnja?
Sem zadnje čase slišale več pozitivnega o MB, me kr mal tolaži.user posted image

(odgovor članu tina100)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 15:22:25   
petraz
Jaz sem privč rodila v MB in sem se odločila, da bom tudi sedaj drugič. Meni ej bilo super, sestre na oddelku so zelo prijazne in tudi babice niso tečen.... Kaj pa vem, odločiti se boš morala sama... Jaz sem pa že slišala kritike az Ptuj, tako da me niti malo tja ne vleče... user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 15:24:33   
žabica 24
Tudi jaz sem veliko slabega prebrala o MB porodnišnici pa sem vedno trdila: tja ne grem nikoli! Pa je uso da hotela drugače - zaradi prezgodnjega poroda sem morala v MB, pa me je bilo kr strah. Ampak lahko samo rečem, da sem bila prezadovoljna! Tam sem bila točno 5 tednov - 24 dni po porodu, pa so bili vsi prijazni! Lahko samo rečem, da bi verjetno tudi drugič šla v MB, kjub temu da sem s Ptuja. Tudi zaradi tega, ker na Ptuju zelo forsirajo dojenje, in baje sploh ne dajo dodatka, tudi če mamica nima mleka. V MB pa vsi zelo pomagajo pri dojenju, pa tudi dodatka ni problem dobit!

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 16:52:31   
meri
Joj,tapravo temo zame si odprlauser posted image .
Tudi sama se odločam med Mb in Ptujem.Prvič sem rodila v Mb in je bilo katastrofalno.Sem rekla takrat,da nikoli več,zdaj pa ne vem več
Zadnje čase slišim več dobrih,kot slabih stvari o Mb,Puju očitajo nestrokovnost,če pride do česarkoli...res ne vem.Dejstvo pa je ,da je Mb porodnišnica veliko boljše opremljena in ima več specialistov.
Pametno odločitev želim!

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MB ali PTUJ?
14.8.2006 20:37:28   
meta22
živjo!

sama sem se odločala med ms in ptujem, pa sem pošteno prepričana, da sem se dobro odločila. za ptuj!!!
za mb ti tako ne morem svetovati. na ptuju je porodnišnica super, to se pravi predvsem babice, ki ti ful pomnagajo. no vsaj moja je bla super. na žalost je šlo vse tako na hitro, da nisem uspela zvedet njenega imena. user posted image  drugače je na oddelku, kjer sem komaj čakala da grem domov. pa še 4 dni moraš bit tam, torej tisti dan ko rodiš+ 4 dni!!! če te še kaj zanima pa mi piši na zs!

lp
meta

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MB ali PTUJ?
15.8.2006 13:30:55   
klaja
  Sem  zelo zadovoljna z mariborsko porodnišnico in tudi z osebjem. Sestre na oddelku so tudi zelo vredu in razumevajoče.

Sem pa razočarana nad pediatrijo, tam pa so odnosi bistveno drugačni.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MB ali PTUJ?
15.9.2006 12:17:24   
Kato
Jaz sem bila ravno danes na pogovoru v ptujski porodnišnici in sem še zdaj ful pod vtisom.
Skrbelo me je predvsem to, da ima otrok vzdolžno medenično lego, poleg tega pa imam še prirojene deformacije maternice. V MB mi nihče ni hotel povedati ali bom rodila naravno ali s CR.
Na Ptuju pa sem imela res dober in pomirjajoč pogovor z dr. Đukanovičem in morem reč, da tega v MB nisem doživela. Res si je vzel čas in mi vse razložil, poleg tega je povedal, da dajo mamicam na izbiro, da se same odločijo za način poroda. S tem me je res pomiril, saj sem oklevala ali naj grem v Feldbach ali Ptuj. Mislim, da sem se že skoraj 100% odločila za Ptuj.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MB ali PTUJ?
19.9.2006 8:59:00   
Lana_s
Jaz sem lani junija rodila na Ptuju in sem bla zelo zadovoljna. Sploh z babico, ki pa ji tudi ne vem imena, mislim, da je bila Mira, nisem pa prepričana. Sestre so tudi bile fajn, seveda se je našla kakšna izjema, ki je bila ponoči sitna. Pri dojenju so mi ful pomagale in nič komplicirale. Novembra grem spet tja, tudi zato, ker ti tam do zadnjega dne otročka sestre umivajo in po potrebi tudi previjajo, kar pa je mamici, ki je pravkar rodila v zeeeelo veliko pomoč.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Kato)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MB ali PTUJ?
1.11.2006 22:49:55   
pearl
Jaz sem rodila v MB, tudi sama sem razmišljala o Ptuju.
Maribor je res zakon.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: MB ali PTUJ?
9.11.2006 12:05:00   
Baucka
Tudi jaz sem rodila v MB in to aprila. V porodni sobi je blo vse ok, razen da mi niso Eme dali na prsi ampak sem jo prvič dojila na odelku in to kar 4 ure po porodu. Osebje je prijazno in strokovno, ter po potrebi tudi strogo. V mojem primeru je babica morala bit, ker sem sredi potiskanja rekla, da ne morem več user posted image , pa me je kar strogo prijela in prav je bilo tako.

Drugače pa je na odelku. Osebje je prijazno in mi je zelo pomagalo pri dojenju, saj Ema ni znala zadržet dojke v ustih, ji je nonstop ven padala in nato kriki, tako da smo jo morali kar zdraven držat. Tako da so mi sestre kar večkrat morale pokazati KAKO, sicer pa je tako ali tako vsaka drugače povedala in pokazala.

Razočarana pa sem nad varčevanjem. Vsaka dobi samo tri brisače na dan. Bila sem kar precej šivana (zunanji in notranji) in mi je zdravnik svetoval naj se čimpogosteje umivam, da se mi  šivi ne bodo vneli. Zato sem tudi prosila za dodatne brisače in je bila glavna sestra zelo neprijazna, da je pač predvideno število brisač na pacientko. Ko sem pa na ginekološkem ležala, pa si dobil vsega koliko si hotel, tako da je od odelka odvisno.

Pa tisti zvočnik se mi je zdel tako neoseben. Ko si poklical sestro, se ti je preko zvočnika oglasila in si moral kar tako povedat v čem je problem.

Sestre pa so zelo prijazne in so z veseljem odgovarjale na moja številna vprašanja.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MB ali PTUJ?
10.11.2006 22:08:51   
doroteja23
Jaz sem rodila v Mb! Je zakon! Sma ble kr nekaj časa v porodnišnici in so sestre full prijazne in vse so mi full pomagale in me tolažile, ko je bla kaka slaba novica. Na koncu smo se že prav zabavale. 


_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MB ali PTUJ?
11.1.2007 21:44:07   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka

Pa tisti zvočnik se mi je zdel tako neoseben. Ko si poklical sestro, se ti je preko zvočnika oglasila in si moral kar tako povedat v čem je problem.



user posted image  joj, si me spomnila, kako je mene prvič šokiralo, ko sploh nisem vedela kaj rečt. Enkrat sem imela pa problem, ko se mi je začela dojenčica davit zaradi plodovne tekočine in v paniki mi je bilo prav grozno razlagat situacijo. Sem že videla tamalo, kako se bo prej zadušila, preden bo sploh sestra uspela prit. No, na srečo se ni. To tudi meni ni všeč.

Drugače pa sem že ene parkrat hotela povedat, da je čisto od primera odvisno, v kakšni luči si najbolj zapomniš porodnišnico. Jaz sem rodila v MB in nisem imela ravno lahkega poroda, trajal je pa 12 ur (6 ur umetnih popadkov). Sem dala skoz ravno vse tri izmene in sploh ne vem, katere babice so bile. Kot prvo sem bila ful razočarana, ker je taprva kar nadrla moža, češ naj gre domov, ker bo še lep čas trajalo (meni je odtekla voda, živimo pa 50 km stran od MB). Pa skoz so mi vrata puščali odprta, da je ful pihalo, redko  redko je sploh kdo prišel gledat in ko je končno šla skoz tazadnja faza (je že glavica ven gledala) so rabili celo večnost, da so prišli. Če ne bi bilo zraven moža bi se mi kar utrgalo. Ja, pa to da so kar takoj prerezali popkovino in nič dali na trebuh me je tudi razočaralo.

Zašili so me res super, čeprav sem pa čutila tudi vsak vbod z iglo. Pa to se lažje pozabi kot grdi šiv.

No, kasneje na oddelku res nimam pripomb, so bile res na voljo in večinoma zelo prijazne.

Edino kar me je še motilo , da so nas na dan odpusta po tako hitrem postopku natirali iz sobe (sicer vljudno od čiščenja in pripravljanja postelj), da sem komaj uspela oblečt dojenčico in sem bila totalno mokra in nervozna od tega, ker so že kar novi mamici z otročkoma pripeljali. Mene je pa še kosilo na pladnju čakalo. Pa nimam pojma, a je bila res taka prostorska stiska tisti dan...

Kljub vsemu bom zelo verjetno spet šla v MB, čeprav živim v UE Ptuj (vendar tudi daleč od mesta). Ker dela mož v MB in lahko kar z njim grem mimogrede na CTG. Zadnjič so me tako notri zadržali.

Aja, o Ptuju pa sem slišala tudi že nekaj slabih izkušenj, tako da ne bi s samim veseljem šla tja.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?