|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj če te prime...
31.8.2006 11:25:33   
andrejka
lulat med rojevanjem?

A ti dajo kateter, a se morš pred vsemi na kahlo....

Mam kr eno paniko glede tega, ker sm bla že na dveh operacijah in se nikakor nism mogla polulat v kahlouser posted image ...user posted image
Hvala,

Andrejka user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj če te prime...
31.8.2006 11:29:24   
Mina1
Obakrat dobila kater pred CRjem, mene je to zelo bolelo.

Pred tem pa, ko sem ležala med popadki in tako, sem lulala v posodico, te umijejo in v bistvu so zelo uvidevni, pokrijejo te z brisačko...nič bati. 

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2006 11:35:37   
Anonimen
Jaz lahko povem, kako je bilo pri meni. Mogoče ni pri vseh tako, ampak mene takrat ni čisto nič skrbelo, kdaj in kam se bom polulala. Vsake toliko časa se je nekaj vlilo ven, pojma nimam, ali sem se polulala ali je bila to plodovnica. Še manj je to skrbelo babice, ki so mi, ko sem jim povedala, da je spet nekaj odteklo (na tla, ker sem sedela na eni taki čudni postelji), smeje rekle, naj se že neham sekirat, da bodo že pospravile, da to sploh ni omembe vredno. Tako da to je po moje res zadnje, kar na te skrbi.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2006 11:39:43   
Kalina
Pri meni je itak cel cajt vn iz mene teklo, ker so mi v porodni sobi prebili mehur, tko da mokro je blo itak, nazalost pa tud mejckanu pokakano, ker nism smela dobiti klistra (prisla 8cm odprta vporodnisnico), pa se nic nism sekirala (takrat), vazn da je malcica vn prsla, pol mi je blo pa bad, sam kaj ces, je ze moral tko bituser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2006 12:00:57   
Sofi
Med popadki lahko sama greš na stranišče, običajno vse skupaj nekaj časa traja, tako da se lahko polulaš in pokakaš še pravi čas, torej ne na postelji. Ko si v porodni pa več ne smeš piti, samo po požirkih in se ti več ne nabere.
Kaj se pa dogaja med samim iztisom otroka pa ti več niti ni mar, niti ne moreš vplivati na to, glavno, da je dete zunaj, če pride pa še kaj zraven, pa tak babice takoj pospravijo, saj to ni nič takega, so vsega navajene.
Jaz sem to opravila, ko sem še lahko, če je pa šlo kaj med samim porodom iz mene, pa ne vem, niti moj mož ni ničesar opazil.
Se pa spomnim, da me je lulat pritisnilo kakšno uro po porodu, pa sem se hotela vstat in iti na WC, pa je babica rekla, da to pa ne, da mi prinese kahlico. Ker sem pa bila že fajn pri močeh, mi je pa dovolila, da grem sama v njenem spremstvu do vrat seveda.

Ne sekiraj se zaradi tega.

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2006 12:04:23   
sašaš
S tem se ti pa res ni treba že zdaj obremenjevat. V porodni se pa prav gotovo ne boš, verjemi. Kaj pa je eno lulanje v primerjavi s porodom - če lahko rodiš pred njimi, se pa  tudi polulaš lahko, a ne. Itak so pa babce navajene in lulanja in kakanja.

Pa čim lažji porod! user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2006 12:07:26   
KIRA
joj pa kaj pol. se pač polulaš. sestre so vajene vsega in verjemi mi, da ne boš prva, ki ji bo ušlo. tud kam drugam kot na vodo. zadrževat vode in blata med rojstvom itak ne moreš.
sicer pa ponavadi dajo klistir ali kaj podobnega, tako da lahko komot na WC-ju opraviš prej...

LP

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2006 13:13:10   
TONČI.
V ljubljanski porodnišnici ni nobenega problema če se polulaš, pač takoj zamenjajo rjuho. Če pa slučajno veš da te bo lulat ali pa kakat ( če nisi na klistirju vsega dala venuser posted image ) ti pa dajo nekakšno kahlo. In na postelji vse opraviš. To je pa res najmanjši problem med rojevanjem user posted image . Naj ti tudi ne bo narodno, če bi ti kaj ušlo, saj so navajeni

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2006 13:18:59   
andrejka
Jah, sej .
Ok, to da ti uide, sam mene je po operaciji tok tiščal lulat, da sm mela kr bulo že vn na mehurju,pa že prov bolel me je, ko so mi pa prnesl kahlo pa nism mogla.....pravo mučenje, vam povem...so odprl vodo v sobi pa so šle vse prej k jest...

No sej verjetno je to res drugač...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2006 14:29:03   
nuala
Mene je pri Giliju tiščalo lulat pa nisem mogla na kahlo, pa so mi dal kateter al kako se reče.
Olajšanje je bilo neskonšno, me je pa malo zapeklo.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2006 15:19:39   
mika
Mene pa sploh ni tiščalo lulat, pa sem bila 7 ur v porodni sobi. Zato so mi dali kateter in spraznili mehur. bolelo ni nič.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2006 14:22:50   
Anol
Meni je babca pri porodu rekla, da je porod pač mokra stvar in da naj se čist nič ne sekiram. Jaz sploh nisem mela občutka, da sem sploh kaj lulala, sam čutila sem plodovnico, ki se je zlila iz mene, ko sem se usedla, veš kakšen šok je bil. Vendar je bila babca res super prijazna.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2006 15:17:59   
Anonimen
Eh, čisto odvečna skrb. Ko boš rojevala ti bo preprosto čisto vseeno al se polulaš al pokakaš gor na mizo. Porodničarji in babice so vsega navajeni. Če ravno ne bo smrdelo niti sama ne boš vedela za "nezgodo", sploh, ker babice to tako spretno in hitro pospravijo.
Jz naprimer sem med preverjanjem MV prdela. Pa kaj morem. 

(odgovor članu Anol)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2006 15:19:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: andrejka

Jah, sej .
Ok, to da ti uide, sam mene je po operaciji tok tiščal lulat, da sm mela kr bulo že vn na mehurju,pa že prov bolel me je, ko so mi pa prnesl kahlo pa nism mogla.....pravo mučenje, vam povem...so odprl vodo v sobi pa so šle vse prej k jest...

No sej verjetno je to res drugač...

Brez skrbi, za to imajo kateter. Malo zapeče, ampak olajšanje je takojšnje.

(odgovor članu andrejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Igralnice.
пеперутка16

Kako pogosto peljete svojega otroka/svoje otroke v igralnice?