mamidoti
|
Danes so mi v šoli povedali malo več o ADHD, ozirima vse v povezavi s tem, kar naj bi bilo vidno pri mojem desetletnem sinu. Trenutno smo v začetni fazi, ko se moramo odločiti ali gremo v kakršnokoli pomoč ali ne. Ko mi je šolska socialna pedagoginja omenila zdravilo Ritalin, sem našla ta forum. Nisem namreč navdušena, da so ga že na začetku označili kot hiperaktivnega otroka. Koliko nemiren je v šoli, ne vem. Doma sicer binglja z nogami, ko je za mizo, skače na mestu, ko mu je nekaj všeč in ga čisto prevzame in on s skakanjem na mestu, razmišlja in se vživi v stvar. Občasno je tudi vzkipljiv, če misli, da se mu je zgodila krivica. Drugače pa ima v šoli same petice, knjige prebira non stop in takrat je čisto miren. Med branjem ga le težko zmotiš in pritegneš njegovo pozornost. Kar prebere si izredno dobro zapomni. Se ne pretepa. Hodi na atletiko, kjer je zelo uspešen. Če vem, da ga nekaj nekje ne bo zanimalo (nakupovanje), se že v naprej pogovorimo o tem, da bodo družinski člani, ki jih to ne zanima, pač malo potrpeli. In ni problema. Lahko bi naštevala, kaj NE kaže na hiperaktivnost. Nič v povezavi s to boleznijo še nismo naredili, nobenega testa, niti nismo bili pri zdravniku, pa mi šolska pedagoginja omeni Ritalin, ki da pri nekaterih otrocih na šoli odlično deluje. Do tega smo prišli samo zato, ker gre njegovi vzgojiteljici "na živce" njegova nezbranost pri pouku. Kot sem rekla, ne vem kaj počne med poukom, ampak jaz mislim da se dolgočasi. Ko mi doma pove kaj pri testu sošolci niso znali, je njemu to zelo čudno, ker je to ja čisto lahko. Skratka, tudi jaz mislim, da se nikomur ne da imeti opravka z otroki, ki izstopajo iz povprečja. Verjamem pa, da Ritalin resnično pomaga otrokom, ki imajo hudo izraženo bolezen.
|