Sladkosneda
|
Draga Živa! Pri nas doma imamo identičen problem. Pred dobrim letom smo namreč zamenjali 25 let star stroj za novega Candy-ja, ki je kombinacija pralnega in sušilnega stroja. Od takrat sta starša na robu ločitve zaradi slabo opranega perila. Ni da ni, kaj vse smo poskusili. Najprej naj bi bil problem v pralnih praških, saj praški, ki so delani za slovensko, češko, poljsko tržišče ne vsebujejo surovin ustreznih kakovosti. Dobro, poskusili smo s praškom iz Müllerja, kjer naj bi bila kakovost vsekakor boljša. Enkrat se nam je zdelo, da je celo dobro opral, potem pa spet vse po starem. Očitno tista "žehta" ni bila tako zelo umazana. Potem smo poklicali serviserja, ki je glede na svoje meritve zagotovil, da je s strojem vse v najlpšem redu, vendar je vseeno zamenjal grelec in še nekaj, vendar se stanje ni izboljšalo. Še vedno ista pesem. Zdaj pri pranju dodajamo belilna sredstva, vendar niti to ne pomaga. Še enkrat smo klicali serviserja, ki nam je ponovno zagotovil, da je s strojem vse o.k., perilo pa še vedno ni oprano kot bi moralo biti. Na vikendu imamo še vedno stari pralni stroj, ki opere brez problema, in to z istim pralnim praškom. Povsod piše, da so ti novi pralni stroji narejeni tako, da porabijo minimalno vode (npr. stari so jo porabili baje tudi do 100 l, ti novi pa le 30 - kar po moje vpliva na kakovost pranja), vendar gretje bi moralo biti nespremenjeno. Če povzamem, ta stroj nikakor ne pere dobro, saj na spodnjih hlačah ostajajo sledi, nogavice od tenisa, kot da sploh niso bile oprane, vsi serviserji pa zagotavljajo, da je z njim vse v najlepšem redu. Obupani smo in ne vemo več, kaj naj naredimo. Na uradnem zastopstvu pravijo, da ne pere pralni stroj, pač pa prašek. Probali smo tudi že vse možne praške, od tistih, ki smo jih kupili tudi direktno v Avstriji in celo Nemčiji, a bistvene razlike ni bilo. Tudi jaz ne razumem tistih, ki pravijo, da vse operejo na 40 stopinj. Lahko, vendra so to stvari brez flekov in so pravzaprav umazane le od potu in nošenja, ne pa česa bolj konkretnega. Spodaj berem tudi, da na najprej na roke operete madeže, potem pa vse skupaj vržete v pralni stroj. Pri tem denarju, ki smo plačali zanj, mislim, da bi moral sam cunje metati vase, ne pa da jih še na roke perem. Niti v pomivalnem ne splakujem posode na roke in opere super, pri pralnem se mi zdi pa to še manj smiselno. Skratk, Živa, jaz vas popolnoma razumem, vendar vam ne znam predlagati nobene ustrezne rešitve. Če pa jo kdo od vas ugotiv, prosim, da jo sporočit tudi meni. Hvala vsem v naprej. Sladkosneda.
|