|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 9:29:10   
Anonimen
Ker naše dete niti slučajno, da se vseda nanjo user posted image , kaj šele, da bi 2 sekundi zdržal gor? Jaz sem že čisto obupala. Verjetno bo do šole v plenicah user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 9:42:53   
total
Enako URŠKA....user posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 9:46:55   
Mavrična zvezdica
Brez skrbi. Naš starosti dveh let in devetih msecev sploh ni hotel slišati za kahlo ali stranišče - samo v plenice. Pa smo ga po začetnih poskusih pustili. Potem je bil pa v enem tednu suh podnevi in ponoči. Dejansko se ni v posteljo polulal niti enkrat, v hlačke mu je pa ene dvakrat ušlo, ker je pozabil povedat. Tako da - vsi enkrat pustijo plenice za seboj, najpogosteje čez poletje. 

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 9:51:52   
Blacky30
Tudi mi smo na istem. Imamo plastično kahlo, pa imamo tisti leseni stolček z luknjo, spodaj pa kahlica. Edino nastavek za WC školjko ga še tu pa tam gane.user posted image  Saj bo, počasi.....baje jih ne smemo silit.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 10:06:59   
petja
URSKA, Max je aboslutno še premajhen za kahlico. Smisel kahlice je (po mojem mnenju), da se jo začne uporabljati, ko otrok VE, kdaj ga tišči lulat/kakat in zna to tudi "povedati". Pri 15 mesecih pa otrok tega ne ve in tudi ne zna povedati. Ti ga sicer lahko posadiš na kahlico in mu ravno v tistem trenutku uspe narediti nekaj vanjo, ampak to je "nezavedno". In predvsem so otroci pri različnih starostih pripravljeni se odreči plenici, ampak v šolo pa res noben ni šel s plenicami.

Po moje bo najbolje, da ga poskusiš navajati poleti, če ne bo uspelo, pa poskusiš spet čez cca. 2-3 mesece. Za zdaj pa naj ima kahlico za igranje.

Lumpa jo ves čas prenaša po stanovanju, vanjo daje igrače, enkrat se je celo usedla nanjo (oblečena), ko sem pa nago dala gor me je pa samo začudeno gledala. 

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 11:00:18   
Anonimen
Po moje je kar precej takih otrok, ki se nikoli v življenju niso vsedli na kahlo ali tudi na WC z namenom, da bi pa zdaj kar tam sedeli. Tudi naš Tibor se  ni niokoli hotel. Pa sem tudi prav zato imela več različnih zadevščin nabavljenih, od navadne kahle, preko malega plastičnega WC-ja do nastavkov za WC. Ne pa ne, ni hotel in pika. No, saj kaj preveč ga niti poskušala nisem dajati gor, ker če je pri tem otroku enkrat NE, je to poptem NE za vselej, se ga ne da na nobeno finto.
No, in tako sem mu malo  pred dvemi leti in pol, enmkrat avgusta, lepo dala dol pleničko in je po kakšnih 2- do 3-kratnih lulanjih v hlačke poštekal, da je to to in od takrat naprej hodil na stranišče.
Lahko pa poskusiš s kakšnimi glasbenimi kahlami ali kaj takega, samo dvomim, da bo pomagalo. Mogoče pa.

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 11:04:30   
kofetek2010
mi se bomo s kahlico ukvarjali drugo leto user posted image  
tam pri starosti 2.leti se mi zdi čist dovolj hitro user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 14:10:18   
Jessy
Mi imamo doma kahljico že od njenega 1. leta. Sem pa tja se pa le pokaka vanjo. Ona vedno, ko se loti kakat, pravi E in nato jo vprašam, če bo kakala, pa pravi JA. Zatem jo vprašam, če bo v kahljico. Če reče, da bo, potem ji jo prinesem, jo slečem in se tudi pokaka (to je do zdaj naredila 5x), največkrat pa odkima in pravi NE. Takrat je ne silim. Imam pa v planu, da jo odvadimo plenic v poletnem času, ko bo tudi stara 2 leti. Po moje ne bi smel biti problem.

Aja...kahljica je čist običajna, kupljena v LeClercku. Je v obliki zajčka (je zelo stabilna), spredaj pa ima gumbek, ki s pritiskom nanjga tudi igra melodijo. Tako sedi na kahljici in veselo pritiska na gumbek, vmes pa kaka ali pa tudi kar tako, ko je oblečena, malce za igro.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 3.2.2007 14:11:38 >

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 14:47:53   
mehurčica
Jaz sem samo čakala, kdaj bo sam rekel. Imel jo je ves čas nekje, tako da se je včasih samo med igro kar oblečen gor vsedel. Potem je pa kar naenkrat hotel bit veliki in vedno povedal, ko je mogel it lulat. Ali na WC ali na kahlico. Bil je pa ene 2leti in par mesecev star. Pri 2l in 10 mesecev smo tudi ponoči lahko dali stran pleničke, ker se je zbujal suh.



Ne se sekirat. Vse ob svojem času. Jaz sem mislila, da bo vsaj kakal v plenice še ziher eno leto(kakal je še vseeno nekaj časa, ko za lulanje ni več imel), kaj šele da bi jih dali stran za ponoči. In je bilo vse tako na hitro, da sploh ne morem verjet.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 15:56:25   
Anonimen
petja , saj vem, da je Max še premajhen, da bi šel zavedno lulat na kahlico user posted image . Mislila sem, da bi vsaj ugotovil, kaj se tam gor počne user posted image . Namreč pri 1 letu v posvetovalnici nam je sestra rekla, naj ga počasi navajamo na kahlico. Zdaj se pa počutim malo krivo, ker sem ga parkrat probala dati, pa je prej dol skočil kot se nanjo vsedel, in da nisem vztrajala naprej. Zdaj, ko me je pa že malo skrbelo, zaradi tega občutka krivde, sem pa mislila, da bi mu novo kahlo nabavila. S tem, da vidim, da ste ene probale že vse mogoče pa brez uspeha.

Hvala za odgovore. Bomo počakali na poletje, pa bo takrat brez plenic, pa da vidimo...

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšne kahlice imate?
3.2.2007 18:56:33   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Namreč pri 1 letu v posvetovalnici nam je sestra rekla, naj ga počasi navajamo na kahlico.


Men je tole čist mim, ker ne razumem, kako enoletnega otroka naučiti na kahlo, če pa po mojem mnenju še ne ve, kdaj bo lulal in kakal, ali pa ve, pa ne zna povedati. user posted image user posted image user posted image

Se mi zdi, da bi nekateri (pediatri) ful radi prehitevali razvoj otroka, sam men je bistvo ravno to, da je otrok lahko otrok, ne pa da ga silimo, da čim prej odraste.

Sej sem ti napisala, da še noben ni šel s plenicami v šolo, tako da se sploh ne sekiraj, sploh ne imej slabe vesti!!! Ko bo pripravljen, bo že šel na kahlo/stranišče. Jaz bom definitivno poskusila poleti, na morju, da bo malo brez pleničke, potem bomo pa videli, če bo kaj omenila kahlo, ko se bo nekajkrat polulala po nogah user posted image .

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšne kahlice imate?
6.2.2007 11:15:21   
jakaracman
Naša je stara 18 mes., v vrtcu so začeli z kahlicami in je navdušena.gre v kopalnico in se začne slačit in pokaže na kahlico, včasih kaj naredi, včasih ne pa potem dela ni ni.Če ne bi začeli s tem v vrtcu, bi jaz počakala do dveh let, tako pa.V vrtcu baje sedijo in pojejo na kahlicah.Mi mamo navadno, rumeno, od tiste nizozemske firme bebe jou.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšne kahlice imate?
7.2.2007 19:13:26   
Anonimen
Mi smo prvo kupili čist navadno kahlo iz Leclerka, pa sem potem ugotovila, da otrok komaj sedi not. Pa še lulček se mu je skoraj zmečkal tam notri user posted image
Pa sem končno našla tole v BC
user posted image
je super stabilna, pa malo večja. Je pa od Bebe Confort. Za 10 eur.

Naš je star 19m, pa sicer pove, da lulu, ampak ga imam na sumu, da pove to PO tem, ko se je to zgodilo. Če ga pa vprašam, če gre na kahlo, pa reče ne.
Bomo kar še počakali.

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšne kahlice imate?
7.2.2007 20:04:09   
Anonimen
Mi imamo fisher pricejevo - tisto, ko igra. Prav pa je bila čisto navadna.

Zakaj je bila prva čisto navadna? ker je bila sila - ob uvajanju GH smo namreč imeli velike težave z odvajanjem. In ko ni zalegel noben recept, jaz pa na robu živčnega zloma, mi je ena mamica svetovala, naj ga dam na kahlico. Sem si mislila: ja, pa ja... 7 mesecev starega otroka bom dajala na kahlico. In verjamete ali ne... Edino to je pomagalo.

Moj nečak pa se na kahlico nikoli ni niti vsedel, pa je sedaj popolnoma noramlen 17-letnik. Če ne želi, ga pusti. Lahko psokusiš, a ga ne siliti, da ne bo dobil odpora.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšne kahlice imate?
7.2.2007 20:43:38   
Anonimen
Mi smo imeli od rojstva težave z odvajanjem, zato sem prvo kahlico kupila takoj ko je začela sedet in sicer račko z ročaji, ki igra. Pa se ni obneslo. Sem potem kupila čisto navadno kahlico in je takoj zagrabila. Tako, da od 8,5 meseca kaka samo na kahlico.

Pri uvajanju v vrtec (17 mesecev) sem povedala, da smo na kahlici in so jo pač dali parkrat na dan na kahlico. Okrog drugega leta smo ukinili plenice (s krajšimi prekinitvami) tudi na pobudo in veliko podporo vzgojiteljic. In je uspelo. Mislim, da porabimo v povprečju tri plenice na teden (predvsem nočno spanje). Zame za kahlico ni nikoli prehitro, če se ne pritirava. Sedaj uvajamo nastavek za školjko in tudi nobenega problema.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšne kahlice imate?
7.2.2007 22:27:04   
til
Urška jaz našega user posted image dajem na kahlo zjutraj ko se zbudi in zvečer preden se gre kopat najprej sem mu odpirala vodo in se je takoj polulal vanjo in ker naša kahla poje mu je blo ful zanimivo in zdaj lula vanjo takoj ko ga posedem na  kahlo tudi brez tega da odpiram vodo. Če pa se slučajno zgodi da se ne polula in hoče it dol ga pa tudi ne silim. Če se popula uredu če se ne pa tudi prav. Sem mu pa na začetku dajala tudi kakšne igrače da se je zamotil.  

_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšne kahlice imate?
7.2.2007 23:17:18   
Pikica76
Meni je mama svetovala naj ga začnem čimprej navajat na kahlico. Pa se mi najprej ni zdelo vredno trudit, ker ni imel potrpljenja sedeti na njej. To je bilo okoli 11. meseca, zato smo na kahlo pozabili.

Potem pa sem ga začela okoli 13. meseca, zjutraj preden smo zamenjali plenico postavljat na kahlo in se je pokakal. (seveda itak da se je, saj se takrat vedno pokaka). Potem čez en mesec, se je navadil kakat zjutraj in smo bili veseli, da ujamemo vsaj en kakec od številnih, ki sledijo v enem dnevu. Saj veste kolk fantki kakajo. user posted image Aja vedno pa mu okoli kahle dam vse njegove najljubše igrače, da mu ni dolgčas.

No in potem, ko sem vidla da mu je fajn kakat na kahlo, sem ga začela dajat gor vedno po kakšni obilni jedi (kosilo, večerja) in sem bila presenečena, ker se je vsakič pokakal.

V glavnem zdaj sem vsa srečna, ker mi ni treba cel dan dreka z riti dol strgat, pa tudi Tilen je bolj srečen, ker se res fulll lahko pokaka. Zdaj samo čakamo, kdaj bo začel še časopise med kakanjem brat. user posted image

Imeli smo najprej eno tako kahlico v obliki hipota, ampak je bila premajhna in je lulček lulal ven. user posted image Sedaj imamo eno čist navadno, glavno je da je ta sprednji del bolj dvignjen zaradi lulčka.

Nasvet: Kahlico uvajajte počasi in z užitkom. Če ne gre pač ne gre. Nič s silo, ker bo tečno tebi in tamalemu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?