|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konec alergijpo prenehanju dojenja ????
11.4.2007 7:56:20   
nika29
Lepo pozdravljene mamice.
Naša user posted image je stara 5 mesecev in ima težave s kožo. Sicer " diagnoze " pediater ni postavil, ima pa skoraj po celem telesu rdeče flekce - zgledajo kot eni lišaji. Pa še srbenje je zelo prisotno. S tem se že borimo od 3 tedna po rojstvu. Sicer je par dni dokaj dobro, potem pa se spet poslabša. Zacelo se je s piščajčki, nato z rumenimi krastami, zdaj pa smo flekavi. Že od samega začetka ne uporabljam ne mehčalca, ne robčkov pri previjanju - vso higieno delam v topli vodi.

Za srbenje nam je pediater napisal kaplice fenistil, po katerih ni bilo nič boljše, zato smo jih prekinili. Za nego kože pa uporabljam mleko od Aderme.

Ja in končno k mojemu vprašanju. Ima katera izkušnjo, da so te " alergije na koži " izginile po prenehanju dojenja ???? Namreč midve sva se vedno pri dojenju brez dodatkov. Ko sva bile pri dermatologinji, je rekla, da so krivci za takšno stanje na koži - moji hormoni. Če bi to bilo res, bi to moralo po prenehanji z dojenjem izginiti.

Ima katera mamica izkušnjo  s čim namazati ali uporabiti katere druge kapljice, da naše pikice ne bi tako srbelo ????? Saj več nevem kaj naj delam, ko vidim, kako se praska. user posted image user posted image user posted image

Bila bi hvaležna za vaše odgovore.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Konec alergijpo prenehanju dojenja ????
11.4.2007 8:15:46   
Taja Nagaja
Hojla!

Tvoja ima verjetno AD, na katerega vpliva najbrž več faktorjev. Od svojega pediatra zahtevaj napotnico za alergološko testiranje. Za alergike pa pravijo, da je dobro, da se jih doji čim dlje. Jaz sem mojo, deset mesecev pa po prenehanju dojenja ni  bilo nič bolje.
Dobro je, da ugotoviš na kaj je user posted image alergična in se sama te hrane izogibaš. Lahko pa je alergen tudi v okolju.  Najbolje je, da ti kakšen alergolog pove in svetuje.
Upam, da kmalu umirite te nevšečnosti in še hitreje prerastete alergijo. user posted image

(odgovor članu nika29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Konec alergijpo prenehanju dojenja ????
11.4.2007 8:20:49   
Dejča
Po vsej verjetnosti je alergična na mleko ali jajce ter izdelke, ki vsebujejo te sestavine (ta dva sta najpogostejša alergika) in dokler ti ješ takšne izdelke ter jo dojiš, se bodo te reakcije pojaviljale pri njej. Pri nas se je začelo pri 5 M in sem bila jaz nato skoraj 5 M na strogi dieti brez hrane, ki vsebuje mlečne in jajčne izdelke - takoj se je izboljšalo. Od 14 M dalje pa je vse - stanje se ji je izboljšalo samo od sebe. Testiranja niso pokazala ničesar.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Konec alergijpo prenehanju dojenja ????
11.4.2007 9:51:27   
darjatimci
Če gre res za alergijo,znaki so sicer tipični.Potem ti nobena krema ali karkoli ne bo v celoti pomagalo,pri alergiji najbolj pomaga,da se ugotovi na kaj je otrok sploh alergičen in potem uvesti dieto.Kreme sicer malo izboljšajo samo kožo,ko jih prenehaš uporabljati pa so težave spet tu.Pri nas imamo pa take izkušnje,da je alergija izbruhnila še bolj ravno po končanem dojenju.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Konec alergijpo prenehanju dojenja ????
12.4.2007 14:00:44   
piščanc
naš je imel tudi tako suho kožo. vzrok je bila senzibilizacija na mleko in posledica različne alergije. nujna je dieta tebe in male na večino glavnih alergenov, dokler ne ugotovite kaj je na tem.

srbeče izpuščaje zdravijo z Elidel kremo + negovalna krema. seveda pa je treba najti tudi vzrok. mi smo bili na bioresonanci in sedaj vsaj vemo kako in kaj.

doji pa čimdlje,saj glede na alergije boš težko našla primerno mleko. izjava zdravnice je pa izredno čudna????????

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nika29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?