Anonimen
|
MMMMMMMMM moja priljubljena jed,vsaj enkart na tri mesece ful drago ampak ful dobro Tartufi Tartufi so zelo cenjene gobe v obliki gomoljk, ki rastejo v zemlji. Sredica teh je zelo aromatična, zato se za pripravo jedi dodajajo v majhnih količinah. Obstajajo črni in beli tartufi, slednji pa so dražji. Najbolje se prilegajo k testeninam in smetanovi omaki, zato v nadaljevanju sledi nekaj idej. Istrski fuži s tartufi Sestavine: - 80 g tartufov - nekaj kapljic oljčnega olja - 320 g istrskih fužov - 80 g masla - 200 ml smetane za kuhanje - sol, poper, parmezan Maslo raztopite v ponvi, nato pa dodate smetano za kuhanje, začinite in na hitro prekuhate. Istrske fuže skuhate al dente, odcedite in prelijete z omako. Dodate naribane tartufe in nekaj kapljic oljčnega olja. Postrežete s sveže naribanim parmezanom. Njoki s tartufi in jurčki Sestavine: - 80 g tartufov - 10 dag jurčkov - nekaj kapljic oljčnega olja - 320 g njokov - 80 g masla - 200 ml smetane za kuhanje - sol, poper, parmezan Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol na kose narezane jurčke ter naribane tartufe. Po potrebi začinite in rahlo premešate. Skuhane njoke odcedite in prelijete z omako ter potresete s sveže naribanim parmezanom. Rezanci s konzerviranimi belimi (celimi) tartufi Sestavine. - 40 g konzerviranih celih tartufov - 240 g širokih rezancev (špinačnih) - 80 g masla - 200 ml smetane za kuhanje - sol, poper, parmezan - nekaj kapljic oljčnega olja Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol in na kratko povrete Naribate tartufe, skuhate rezance ter jih prelijete s smetanovo omako, nato pa potresete s sveže naribanim parmezanom ter pokapate z oljčnim oljem.
|