Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
je stara pol leta. Se trudi kakat že od včeraj, pa še nič (se stalno napenja, zraven joka). Prej sem ji pa malo šla z vatirano palčko v ritko - se je napenjala, da bi kakala, ritka se je odprla, notr pa blato full, full trdo...sem ji komaj malo spravila ven...ona je pa jokala, se napenjala. Pa ima še tega blata notr...Kaj naj naredim??? Sem ji dala že sladek čaj, pa ne pomaga
. 
. Nam je pomagalo drezanje z namazano vatirano palčko, če pa še ni šlo, sem dala glicerinsko svečko. Lahko pa tudi navadno milo daš, če nimaš svečk. Prehrana, ki najbolj zapira: korenje (kuhano), banana (če je zrela) in riž. Temu se pri nas izognemo, če se da. Sicer se pa prebava poštima pri večini. Mi smo imeli ful probleme z zaprtjem, zdaj, po dobrem mesecu uvajanja GH pa kakamo tudi 3x na dan. Najbolj ga požene jabolčna čežana, tako da skoraj vse sadje delam na tej osnovi, pa pač ostalo noter zamešam.