taška30
|
Zadnje tedne se dogaja, da se hčerka (2,5 let bo stara) ob skoraj vsakem 'sporu', ki ga imamo, polula v hlačke. Čez dan je suha že od začetka poletja, nezgod praktično nimamo, vem tudi, da že kar lepo zna zadržati, če je treba kje počakat na wc. No, ob kakšnem napadu nestrinjanja ali trme, kar se zadnje čase sicer dogaja bolj poredko, ampak vseeno se, pa se gladko polula v hlače in to čist do konca. To zgleda tako, da če jo npr. pošljemo v njeno sobo na ohlajanje, kadar je res težka (se dere za brezveze) ali pa celo sama užaljeno odide v svojo sobo, pride ven čez par minut pomirjena... in polulana. Največkrat to naredi celo na postelji, da je treba vse preoblečt. Do sedaj sem vedno odreagirala povsem mirno, jo preoblečem, rečem, boš drugič prej povedala, da te lulat in to je to, no big deal. Ampak moram reči, da mi gre tole že počasi na živce, ker že kar vem kakšen scenarij bo naslednjič, ko ji bomo kaj bolj na ostro (pre)povedali in bo užaljena. In sem res v dilemi, ali otrok pri 2,5 letih to naredi nalašč (da me jezi oz. na negativen način pritegne pozornost) ali ji enostavno uide, ko je 'pod stresom'. In ne vem več, kako naj odreagiram. A še naprej mrtvo hladno preoblačim in čakam, da samo od sebe mine in točno vem, da bo naslednjič naredila isto ali naj jo 'kregam' za to? Vem, da je lulanje/kakanje občutljiva zadeva, pri takih malih tud psihološko povezana, ne bi rada naredila kakšne napake in jo zafrustrirala. Imate kakšen nasvet?
|