|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj spet trebušnjaki?
14.2.2008 16:18:49   
vaney
Zanima me, koliko po porodu (ne CR) lahko spet začnemo delati trebušnjake? Sama sem slab mesec po porodu, s kar nekaj zaceljenimi šivi, počutim se dobro, ne vem pa, kdaj lahko naredim kakšen trebušnjak, ker je moj trebuh v user posted image user posted image  stanju?

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj spet trebušnjaki?
14.2.2008 17:06:05   
hokejistka
Jaz delam "trebušnjake" od dneva, ko sem prišla iz P. No, kateri dan tudi ne user posted image . Delam pa take trebušnjake kot so nam jih priporočili v P. Sem dobila neko knjižico, kjer je noter lepo opisano, kakšne naj bi bile vaje za trebuh po porodu.

Najprej moraš stisnit notranjo trebušno mišico (to storiš tako, da spodnji del trebuha povlečeš navznoter proti podlagi). Obenem stisneš mišice medeničnega dna (Keglove vaje). Cilj je da iztvedeš 10 ponovite, pri čemer stiskaš mišice 10 sekund. Sprva verjetrno mne boš zdržala vseh 10 sekund s stisnjenimi mišicami. važno je, da ne popustiš notranje trebušne mišice in mišic medeničnega dna. Narediš toliko ponovitev in zdršiš toliko sekund kolikor pač lahko, sčasoma pa povečuješ.
Vaje izvajaš na boku ali pa na hrbtu s podloženim vzglavjem. Težavnost vaj stopnuješ tako, da povzdignš samo glavo, kasneje tudi del trupa, na koncu delaš vaje še z dvigom v levo in desno stran.

Moj trebuh po 7 tednih je še vedno bolj bogi na pogled, je pa veliko bolje kot je bilo 2 tedna po porodu. Komaj pa čakam, da bom začela delat ta prave trebušnjake. Bom pa počakala do pregleda pri G, da pove svoje mnenje. Takoj po porodu sem opazila, da so mišice trebušne razmaknjene, po mesecu dni vaj pa so šle lepo skupaj in jih pod špehkom tudi že čutim. Je pa špehek še vedno ostal, čeprav se spravim v vse prejšnje hlače.

Če bom imela več časa lahko prepišem navodila iz knjižice. Bom pa morala počakat, da user posted image zaspi. user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj spet trebušnjaki?
14.2.2008 18:54:00   
ona
jaz sem po obeh porordih začela jih delat že v porodnišnici,ko je vsak dan prišla naokrog ena ženska s katero smo telovadile(Izola) in niso bili naporni!
začni jih delat,ko se počutiš,da že lahko,ne pretiravatuser posted image

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj spet trebušnjaki?
14.2.2008 22:18:02   
novakatja
Jaz sem 4,5 mesece po porodu. S trebušnjaki sem doma začela po 6 tednih - neredno. Trebuh je bil kot žolca - tresoč. Mišice so me zabolele, če sem kihnila. Postopno se izboljšuje - zdaj sem začela s pilatesom prvič v življenju. Kakšen musklfibr imam vsakičuser posted image !!!! Potrpljenje, punce.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj spet trebušnjaki?
15.2.2008 9:46:06   
katee
Vaje za globoko trebušno mišico lahko delaš takoj po porodu, tako kot je napisala hokeistka. Jaz sem te vaje delala že pred porodom, ker me je križ bolel, s temi vajami pa izboljšaš stabilizacijo trupa.
Prave trebušnjake, za premo trebušno mišico (po domače radiatorčki) pa lahko delaš po 6. tednih. Ampak tudi začni zmerno. Če te bo pa kaj bolelo, pa raje še malo počakaj.
Jaz imam na srečo trebuh 6 tednov po porodu raven (imela sem CR), tudi mišice se že čutijo in vidijo (na srečo nisem pridobila veliko maščobe na trebuhu in na sploh). Tako da začnem naslednji teden z zmerno aerobiko.

Sicer pa itak pravijo, da se telo nekeko 9 mesecev vrača v prvotno stanje.

Pa veliko veselja od telovadbi!

_____________________________

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?