Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Invalidnina za telesno okvaro 20.3.2008 10:19:09
|
|
|
|
Lepotica
|
Telesne okvare se začnejo s 30%. In če je bolezen ali poškodba posledica bolezni že padeš v 30% kategorijo, sicer pa šele v 50%kategorijo tel.okvar.
|
|
RE: Invalidnina za telesno okvaro 20.3.2008 17:22:07
|
|
|
|
JAPE
|
Hvala za hiter odgovor, čeprav, ga ne razumem povsem. Torej obstajat 2 kategoriji? Moja mami je že v 40 % kategoriji. Ali potem ne spada v ....."bolezen ali poškodba posledica bolezni" , da bi bila upravičena do invalidnine?
|
|
|
|
RE: Invalidnina za telesno okvaro 21.3.2008 6:24:13
|
|
|
|
Lepotica
|
Joj oprosti, sem šele zdej vidla d sm neki izpustila in je nejasen post. Hotla sem rečt, da imamo 8 stopenj tel.okvar-30%-100%. Če je tel.okvara posledica poškodbe PRI DELU ali POKLICNE bolezni, si upravičen do invalidnine že z najnižjo stopnjo=30% tel.okvare, če pa poškodba ni nastala pri delu oz.ne gre za poklicno bolezen, si upravičen do invalidnine šele ko imaš 50%tel.okvaro.
|
|
RE: Invalidnina za telesno okvaro 24.3.2008 8:21:34
|
|
|
|
katjes
|
Ojla, moja sodelovka je imela isto operacijo kot tvoja mami. Že v bolnici je bila opozorjena, da je pri tej zadevi pomembna starost. Njej je manjkalo samo še dva tedna do 45 leta starosti. Zato mesečno dobiva cca. 40 EUR nadomestila za invalidnost, pa tudi v službi koristi dodaten dopust za invalide. Pazi to: če bi ji zdravniki "našli raka" en teden po dopolnjenem 45 letu starosti - ji nadomestilo iz ZPIZ-a ne bi več pripadal.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.