|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaš nasvet za uspavanje
6.7.2008 20:52:31   
*lenc@*
zadnje čase se sprašujem, če ravnam pravilno pa me zanima vaše mnenje

npr vidim, da je zaspana(mane oči, jokava, nerazpoložena)... greva spat - jo dam v postlco in v sekundi vem če bo zaspala, če obmiruje zaspi v minuti dveh, če je pa drug scenarij se pa prevrača po postlci pa jokat začne, v glavnem nč dobrga. in v takem primeru jo odnesem nazaj v dnevno, kjer se pridno igra in ko je res tečna, jokava, (v roku pol ure) greva še enkrat probat, jo položim in ona že spi.

a bi ve vztrajale ob postlci ko bi rogovilila, pa jokala v glavnem pa tud če pol ure al bi jo tud vzele ven in še enkrat pol kasneje dale spat?

bojim se, da bo začela izkoriščat... sva pa oba mnenja k jo uspavava že 10muser posted image , da se pač odloči kdaj bo zaspala k sva tud že vztrajala in ob postlci čakala kdaj bo zaspala in je trajal enkrat tud uro, po prevračvanju, vstajanju...pa se udari...

je to smiselno -čakanje mislim? vaše mnenje prosim in seveda hvala zanj!!

žaljivih ali "extra pametnih" odgovorov res ne potrebujem!!


< Sporočilo je popravil *lenc@* -- 6.7.2008 20:54:32 >


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaš nasvet za uspavanje
6.7.2008 21:02:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*
npr vidim, da je zaspana(mane oči, jokava, nerazpoložena)... greva spat - jo dam v postlco in v sekundi vem če bo zaspala, če obmiruje zaspi v minuti dveh, če je pa drug scenarij se pa prevrača po postlci pa jokat začne, v glavnem nč dobrga. in v takem primeru jo odnesem nazaj v dnevno, kjer se pridno igra in ko je res tečna, jokava, (v roku pol ure) greva še enkrat probat, jo položim in ona že spi.


Men je to super varianta, ker otroka ne siliš spat, in spanje ni neka muka, ampak pač obred. Otrok tako ne bo dobil še dodatnega odpora. Sej otroci niso roboti, da bi zaspali tak, ko bi mi mignili.

user posted image  za tvoj način uspavanja!

(odgovor članu *lenc@*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vaš nasvet za uspavanje
6.7.2008 21:19:49   
Paštetka
Jaz sem pa mnenja, da otroka moraš navaditi na eno uro, ko se hodi spat. Ker prej ali slej, če jo boš dajala spat, vedno ko bo ona to želela, bo začela izkoriščati. Hitro se bo ta ura zavlekal v noč. Pri nas se najkasneje ob 20.00 spi. Ko je čas,da gre spat dojenčica, jo dam v posteljo in če vstane gor, jo pač položim spet dol in grem ven. In potem ponovim. Mora vedeti in se naučiti, kdaj se gre spat in kako se zaspi.





_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vaš nasvet za uspavanje
6.7.2008 21:30:21   
taška30
Glede večernega spanja se povsem strinjam s Paštetko. Itak imaš nek ritual in si ne predstavljam, da bi jo potem skopano in v pižami spustila nazaj v dnevno sobo se igrat za eno uro.
Za dnevno spanje sem pa jaz prakticirala takole kot ti tja do cca.9-10 meseca, ko še ni imela povsem reda pri dnevnem spanju, spala je od 1-3x, različno dolgo. Potem ko sva pa prišli do spanja 1x na dan pa nisem odstopala, tudi če sva se dajali po eno uro ali bo ali ne zaspala. Mora vedet, da misliš resno. Ko je otrok starejši, lahko zavestno ostane dlje časa buden kljub temu da je zelo zaspan. In potem to izkorišča. Res pa je, da sem kljub manjenju oči vedno še malce nategnila (kakšne 10-15 minut), potem sem jo pa nesla spat.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 7:58:21   
nežka
tudi odrasli ne hodimo spat vedno točno ob osmi uri! Jaz dam mojega malega spat takrat, ko vidim, da je zaspan. sicer približno isti interval, a to je lahko ob osmih pa nekje do devetih. Meni se zdi prav, da upoštevaš otroka in se mu do določene meje prilagodiš. Mogoče ga ne bi odnesla nazaja v dnevo, ampak se z njim ukvarjala v spalnici oz. sobi? Npr. pripovedovala pravljice, nežno igrala, itd - samo ideja.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 9:08:49   
mml
Pri nas je pri obeh...dolčene ritual..pri ta veliki večerj,a umivanje, pravljica in po tem spanje...vedno ob približno isti uri, pri tamaučku pa umivanje, masaža, dojenje in spanje...tudi približno ob isti uri

Jaz je tudi ne bi dvigovala iz postelje, ko je že enkrat v postelji, ker to kmalu postane navada....bi jo rajši začela spravljati spat malo kasneje

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 11:03:31   
Lantea
Naša včasih po pol ure meditira v postelji preden zaspi. Včasih si govori, se premetava, brca, včasih tudi malo pojoka, ampak potem zaspi. Na začetku sem šla ponjo, če sem videla da ni takoj zaspala, kasneje pa sem ugotovila, da je samo ležanje tudi ne moti, le malo rabi, da zaspi. Pa jo tudi dajem spat, ko vidim, da je že zaspana, ampak v postelji se za nekaj časa razživi, po pol ure pa zaspi. Jaz jo včasih pustim jokati, ker nisem mnenja, da je treba za vsak jok kar skočit. Mislim, da že tudi majhni otroci znajo preizkušati, kaj bi jim uspelo. In sem mnenja, da je nekje treba postaviti meje.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 11:44:32   
Solero
Dober način imaš.
Mislim, da je bolje, da se otrok pol ure mirno igra kot pa pol ure joče v posteljici.
Mi ne prakticiramo "večerne ure", prilagajamo se otroku in njegovemu notranjemu ritmu, pa tudi aktivnosti in spanje čez dan so različni in vplivajo na to, kdaj bo zvečer zaspan. Ritual zvečer sicer imamo, spat pa se začne spravljat, ko vidim, da ima dovolj. Tako da zaspi nekje med 20.30 in 21.30.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 12:39:53   
annie
Naš dolgo časa ni imel neke točne ure za spanje. Se mi zdi, da se je tole začelo urejat tam okrog 7m in od takrat, ko pride zvečer njegova ura za spanje mora it spat, če ne potem postane zelo tečen user posted image . Po moje je tvoj način ustrezen, mi smo takrat še tudi takole delali...ne vidim smisla v tem, da bi mučila sebe, predvsem pa user posted image s tem, da bi nezaspanega po vsej sili dajala spat.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vaš nasvet za uspavanje
7.7.2008 13:10:43   
Naja30
Naša ni imela konstantne ure za spanje zelo dolgo - govorim o dnevnem spanju. Šele pri letu in nekaj smo uvedli uro 12 in konec. Če ni mogla zaspat (je imela eno obdobje, ko sploh ni hotla spat), je pa počivala, ampak sem vztrajala pri tem. Zvečer po ritualu isto.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?