|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
16.9.2008 23:02:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga
Moja hči obiskuje peti razred. Mobilnik ima vsak dan s sabo. Za vsak slučaj in za nepredvidene situacije. V času pouka je mobilnik nastavljen na tiho brnenje in zaklenjen v posebnem žepku v torbi da ne moti pouka, pa da drugi ne morejo do njega. Uporaba je dovoljena šele po pouku oz. v primeru resnih težav.
Osebno mislim, da vsak starš sam ve ali je to potrebno za njegovega otroka. Dokler ne motijo pouka nimam nič proti. Kar se pa posnetega nasilja tiče, je to popolnoma druga stvar. Če boste telefone prepovedali še ne pomeni da bo izginilo nasilje. To je problem, ki ga je potrebno reševati in nima veze z mobilniki.

Takole je pri mojem sinu, ki hodi v 6. razred (glede mobilnika), se pa strinjam z vsem napisanim.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
16.9.2008 23:15:19   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Mene osebno mobiji v šoli (niti na taborih) ne motijo, dokler otroci tega ne izkoriščajo na kakršenkoli način. In problemi ratajo v višjih razredih, v nižjih tega navadno ni. Vsaj sama nimam slabih izkušenj s temi rečmi.


Ravno na to sem ciljala s tistim o Janezku in Janezu. Mobiji v šoli kot taki sploh niso sporni, vendar če otrokom dovolimo oz. so navajeni, da jih lahko nosijo in uporabljajo na nižji stopnji, si jim potem taka prepoved v višjih razredih zdi svetoskrunska, ker oni itak ne vidijo nobenega problema v tem, ampak samo pravico do nošenja mobija v šolo. Kaj z njim počnejo (med poukom) naj nas pa itak naj ne bi brigalo, ker je to njihova lastnina.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
17.9.2008 18:15:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ravno na to sem ciljala s tistim o Janezku in Janezu. Mobiji v šoli kot taki sploh niso sporni, vendar če otrokom dovolimo oz. so navajeni, da jih lahko nosijo in uporabljajo na nižji stopnji, si jim potem taka prepoved v višjih razredih zdi svetoskrunska, ker oni itak ne vidijo nobenega problema v tem, ampak samo pravico do nošenja mobija v šolo. Kaj z njim počnejo (med poukom) naj nas pa itak naj ne bi brigalo, ker je to njihova lastnina.


Ampak saj v principu imaj prav. Saj je njihova lastnina. In lahko delajo s tem, kar hočejo. V principu jih niti šolski red in rpavila ne morejo ovirati, saj sama veš, da če bi šli na višje inštance, da vse skup ne zdrži....
Problem postane v tem, da otroci včasih nimajo razvite osnovne kulture, pa posegajo v zasebnost koga drugega. Tukaj postane problem. Briga jih sošolec in to, koliko ga moti z mobijem. Briga ga učitelj, ki je vložil veliko energije v eno motivacijo, na sredi tega, v popolni tišini, pa ga zmoti mobiuser posted image  in lahko začne o d začetka. Poleg tega je vprašljivo, kakšno pravico ima nekdo nekoga snemat, slikat, karkoli že. To je spet tudi vprašanje strahu učiteljev, ne le stvar osebne bližine, osebnih podatkov.... Mene ni srah, če me vsi slišijo kadarkoli že. Menim da ne počnem reči, ki bi bile škodljive, nedovoljene ali kaj podobnega. Stojim za rečmi, ki jih delam. Zaradi mene so lahko tudi starši ves čas v razredu, ker bi delala glih čist enako kot ta hip. Torej je načeloma vseeno, če bi me tudi snemali ves čas. Zato mi je za mobije čist vseeno. Je pa tako, da je potem tukaj še stvar montaže vsega skup. Včasih pa človek vendarle naredi kakšno napako, nehote naredi kakšno smešno reč ali pa tudi bedarijo. Koliko je optem en **** upravičen se norčevati na spletu iz moje ali neumnosti ali nesreče, je pa spet tretje vprašanje. Ma vse skup je zelo komplicirano. Vendar še vedno zagovarjam stališče, da otrok lahko nosi mobi v šolo, dokler z njim ne trobenta. Tega itak nobena šola ne more prepovedat. Za iste reči sem jaz tudi že pisala na šolo, da jih bom prijavila policiji, zaradi odvzema zasebne lastnine, ker so mojemu otroku, ki je bil odvisen od mojega prevoza zaplenili mobi po pouku na šolskem igrišču v prejšnji šoli. Bedarija. Mobi je njegov. Lahko me pokliče, dokler ne moti pouka, sošolcev, ne posega v zasebnost učitlejev ali koga šikanira.... never ending story....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
17.9.2008 18:51:37   
sanja nk.
halo!!!!!
sej smo v demokraciji vsak lahko počne kar hoče, če z tem ne ogroža drugih, pa kje pa živimo da bodo zdaj izvajali režime po šolah kaj otroci smejo in kaj ne smejo, kmalu ne bodo smeli v šolo hodit obuti ampak bosi kot  v starih časih, ker je učiteljica tako rekla ........, mobitel je danes čisto normalna stvar, seveda normalno da ne moti pouka, ampak je velikokrat potreben za različne klice, sicer se tudi meni zdi smešno da je vez z starši celo dopoldne , samo potreben pa je lahko če je otrok v stiski ali pa čisto banalne stvari kot kdaj prideš pome ..........., sej živimo v moderni dobi nee. Kako bodo pa to gledali in pazili če imajo telefone . učiteljica ne sme pregledati torbe če še ne veste torbo lahko preišče samo policaj, tko da ne vem kako bo to šlo, bodo na vhodu v šolo otroka kar slekli pa obrnili torbo......., kje živimo......., me prav  zanima če bi mi odrasli dobili tak zakon v službi kaj bi bilo potem ko bi nas šefi pregledovali.............p.s. tega problema pa so se rešili čisto diplomatsko z mjhno in brezvezno rešitvijo prekriti večjo kot nasilje med otroki in mladino..............user posted image user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
17.9.2008 23:36:27   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

halo!!!!!
sej smo v demokraciji vsak lahko počne kar hoče, če z tem ne ogroža drugih, pa kje pa živimo da bodo zdaj izvajali režime po šolah kaj otroci smejo in kaj ne smejo, kmalu ne bodo smeli v šolo hodit obuti ampak bosi kot  v starih časih, ker je učiteljica tako rekla ........,..............user posted image user posted image



Halooooooooo tudi tebi!

A ti mogoče hodiš v službo? A tebi ŠEF (t.j. v šoli učitelj) dovoli, da med delovnim časom opravljaš privat pogovore? Ne vem, v kakšni službi si, ampak a ti dovoli, da prideš na sestanek v kopalkah - ko že ravno živimo v demokraciji?
Res, le kje živimo, da nam šefi ukazujejo, kaj lahko in česa ne smemo početi v službah?????

In še več? Celo v bolnišnicah, na avionu ipd. imajo napise, naj ugasnemo mobitele?
Res, mater jim nedemokratično, kaj pa mislijo, da so, da nam tako kratijo naše PRAVICE?????


Daaaaaaaaaj, sanja ... veš, preveč demokracije nujno vodi v anarhijo ... in preveč demokracije (v Ameriki za začetek, zdaj gremo pa še mi po tej poti) med mladimi vodi v anarhijo ... in pokole po šolah - ker ... (po tvoje) kdo, hudiča,  ima pravico gledati v torbo mojega otroka, pa četudi ta v njej namesto zvezkov nosi sekiro, kajne????

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 2:45:35   
Kerensa*
Zadela si žebljico na glavo, Nejcko... ah, kaj žebljico - kar cel kol, pa bo. user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 6:34:45   
Volga
Nejcko, bravo. Bravo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 8:34:04   
sanja nk.
nejcko!!!
sej si zeloooo zanimivo napisala in maš vse to prav zdej pa mi povej kje sem jst napisala kaj o kopalkah v službi čeprav bi poleti prišle prav, pa kaj o tem da dovoljujem motenje službe in pouka z mobitelom ,pa npr. o bolnišničah in avionih......, aja pa od kdaj lahko mobitel vodi v anarhijo, ej nejčika al mobitel ni vzgojitelj je samo naprava 21. stoletja , mi starši pa mso tukaj da jih učimo kaj je prav in kaj ne........, jaz sem hotela samo povedati da je mobitel danes nekaj čisto normalnega in da je lahko med poukom tudi ugasnjen NE ALI PA POTIHO KOT GA IMATA MOJA SINOVA IN S TEM NČ NE MOTITA POUKA, uporabljata ga pa med odmori ko se kličejo med seboj pa po koncu pouka ko kličeta mene npr. ali pa očeta..............., pa učiteljica res nima kaj iskati po torbah to večina vejo in npr na naši šoli to opravi šolski varnostnik in ne skrbi še pri nobenemu ni odkril pištol pa nožev , preveč gledaš ti Ameriko, ko bomo pa enkrat tako kot tam, bo pa drugače ampak ne samo v šolah.......,user posted image (kdo, hudiča,  ima pravico gledati v torbo mojega otroka, pa četudi ta v njej namesto zvezkov nosi sekiro, kajne????)user posted image - to si ti napisala: oj joj joj potem da se pa bojiš da bo tvoj otrok nosil sekiro v šolo si ga pa zelooooooo slabo  naučila pa ne misel se ne vtikujem v tvojo vzgojo.

p.s. v bolniščicah  in letalihje potrebno ugašati mobitele zaradi motnje vibracij in tam jih res vsi ugasnemo , v šolah pa zaenkrat vibracij še ni ali pač........

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 10:06:12   
nejcko
Lej, Sanja,
mogoče je moj zgornji post pretiravanje, vsekakor pa si tudi ti močno pretiravala v svoji halooo- kaj pa demokracija? jezi v svojem prvem postu.

Starši se moramo zavedati, da šola ni samo inštitucija, v kateri bodo našim učencem samo vlili pamet in znanje v glavo, ampak je (vsaj zame) predvsem inštitucija, kjer otrokom privzgajajo občutek za:
- red in disciplino;
- delovne navade;
- občutek do soljudi;
- prilagajanje različnim situacijam;
- samostojno in odgovorno življenje, ki jih čaka v prihodnosti.
Iz vsega zgoraj naštetega je zame logično, da šola učencem postavi določene omejitve, določena pravila, ki jih je treba upoštevati, kajti na vse to bodo nekoč naleteli v svojem življenju, pa ne samo v službi, ampak na različnih področjih. Ni zaman rek, da red mora biti, pa čeprav slabuser posted image

In vedi, da večinoma niti učitelji ne nasprotujemo nošenju mobitelov v šolo, ker se zelo dobro zavedamo, da je to misija nemogoče, vendar ob predpostavki, da se učenci zavedajo, da te napravice nimajo kaj brneti in utripati med poukom - enako, kot to zahteva osnovna kultura v gledališču, v kinu, na sestankih, v bolnišnicah itd. Torej z omejevanjem rabe mobitelov v šoli skušamo učitelji samo privzgojiti neke osnovne kulturne norme, bonton, občutek do soljudi. 

In raba mobitelov na razredni stopnji sploh ni sporna. Večina učencev 1., 2., celo 3., razreda sploh še nima svojih mobitelov, torej jih niti ne prinašajo v šolo, zato pa se navadijo in naučijo, da se v težavah vedno lahko obrnejo na učitelja. Torej gre za nekakšno privzgajanje medsebojnega zaupanja, kar je tudi eden od ciljev šole. In dam roko v ogenj, da nikoli, ampak res nikoli ni noben učitelj ali ravnatelj ali tajnica, niti kuharica ali hišnik odrekel pomoči učencu v stiski!!!

Potem pa se večinoma v 4. oz. 5. razredu vse to obrne na glavo. Kar naenkrat mobitel postane nujni del otrokovega življenja (čeprav res ne vem, zakaj, ker še jaz kot odrasla oseba večino časa čisto ok funkcioniram brez njega). In v tem obdoju ima res skoraj vsak otrok svoj mobitel (v šoli). In ker so to večinoma že pubertetniki, okoli katerih se že po naravi ves svet vrti okoli njih, potem pa imajo še prenapolnjeno glavo z raznimi parolami demokracije in pravic, ker jim daje še dodaten občutek, da jim nihče nič ne more, mobiteli na prenekateri šoli postanejo resen problem.
Ne bom rekla, da večina učencev uporablja mobi med poukom, vendar verjemi, da je čisto dovolj, da postane pouk nemogoč, če to počne eden v razredu. In verjemi, da se občasno najde v čisto vsakem razredu takle eden mladec, ki frajari s to napravico - pa ne, da bi nujno rabil starše, ampak navija muziko, igra igrice, slika ali kaj drugega.

Veste, šola ni samo 1. razred. In naši otroci ne bodo večno stari 7 let, da bi se zaupljivo stiskali k svoji učiteljici. Naši otroci bodo slej ko prej zrasli in prerasli marsikaj, kar nam je danes samoumevno. Mogoče je tale forum čisto preveč "pocukran" in blažen nad tem, kako so naši otroci oh in sploh ... potem pa se v službi vprašam, kdo so starši otrok, ki jih učim ali o katerih lahko slišimo in beremo onkraj RR-ja, in ki s tako lahkoto pošljejo kakšnega učitelja v p.m. ter njegovo reakcijo posnamejo na malo, še pred leti tako nedolžno, a nujno potrebno napravico ... aja, moj otrok že ne!!!!




(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 11:51:48   
uwaga
Glede na vse napisano se mi zdi da ni tako zelo problematična prisotnost mobilnikov v šolskih torbah, marveč njihova neprimerna uporaba v času prisotnosti v šoli, vse skupaj pa je posledica izjemno dobrega poznavanja PRAVIC in izjemno slabega poznavanja DOLŽNOSTI.
Težave s tem imajo mnogi otroci, kot tudi starši. Če bi to natančno opredelili in se skupaj pogovorili, ter določili sankcije bi bilo verjetno manj hude krvi in pošiljanja v p.m iz obeh strani.
Izključno moje mišljenje!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
18.9.2008 12:01:29   
nena m
Nejcko, dobro napisano.

Kolegica mi je govorila, da je otrok v 1. razredu  učiteljici, ki mu je želela pogletat v torbo, če ima beležko, zabrusil, da nima pravice gledat v njegovo torbo. Takrat nisem verjela, da je to možno. Ampak očitno jih starši res tako učijo...

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
19.9.2008 11:13:36   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Glede na vse napisano se mi zdi da ni tako zelo problematična prisotnost mobilnikov v šolskih torbah, marveč njihova neprimerna uporaba v času prisotnosti v šoli, vse skupaj pa je posledica izjemno dobrega poznavanja PRAVIC in izjemno slabega poznavanja DOLŽNOSTI.
Težave s tem imajo mnogi otroci, kot tudi starši. Če bi to natančno opredelili in se skupaj pogovorili, ter določili sankcije bi bilo verjetno manj hude krvi in pošiljanja v p.m iz obeh strani.
Izključno moje mišljenje!



S tem se pa čisto strinjam.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
19.9.2008 16:43:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Glede na vse napisano se mi zdi da ni tako zelo problematična prisotnost mobilnikov v šolskih torbah, marveč njihova neprimerna uporaba v času prisotnosti v šoli, vse skupaj pa je posledica izjemno dobrega poznavanja PRAVIC in izjemno slabega poznavanja DOLŽNOSTI.
Težave s tem imajo mnogi otroci, kot tudi starši. Če bi to natančno opredelili in se skupaj pogovorili, ter določili sankcije bi bilo verjetno manj hude krvi in pošiljanja v p.m iz obeh strani.
Izključno moje mišljenje!



S tem se pa čisto strinjam.


Tudi jaz.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
24.9.2008 9:42:57   
piščanc
jaz sem proti pretirani rabi mobitela, ker se vse lahko dogovori prej. naša je drugošolka in mobitela ne nosi s seboj, čeprav gre sama v šolo in iz nje. še vedno mora najprej povedati učiteljici, ta pa obvesti starše. pa naučiti se mora odgovornosti in planiranja.




_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
25.9.2008 12:13:50   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

jaz sem proti pretirani rabi mobitela, ker se vse lahko dogovori prej. naša je drugošolka in mobitela ne nosi s seboj, čeprav gre sama v šolo in iz nje. še vedno mora najprej povedati učiteljici, ta pa obvesti starše. pa naučiti se mora odgovornosti in planiranja.




Tukaj se pa jaz čisto strinjam s tabo. Čeprav bom šla zdajle že malo off tipic, se tudi meni zdi, da otroci in mladi danes sploh ne znajo več nič planirati v naprej, ne znajo se zorganizirati, popolnoma so neiznajdljivi, ker samo mobi obrnejo in jim že starši priskočijo takoj na pomoč. Ne vem, no, koliko je to dolgoročno dobro.


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
25.9.2008 17:27:23   
Gina
Tukaj gre za dve različni stvari. Ena so otroci v mestih, druga so otroci, ki so vozači. Me prav zanima, kako bi ena mama, ki hodi v službo 50km v eno stran, mož 50 km v drugo stran, otroka ima pa v šoli 15km od njihovega doma in je posledično še dlje časa sam doma in v okolici doma, bila vesela, če njen še tolk organiziran teenager, ki tak mora biti že zato, ker je prisiljen biti precej samostojen (do prvega sošolca ima 10min z biciklom, do drugega 20...), ne bi bil dosegljiv na telefon, ko bi končal s poukom? IN glede na to, da so drugi časi, z drugimi nevarnostmi kot so bili svoje dni, se im zdi stvar varnosti ali vsaj šparanja cajta in dobre pretočnosti in kredibilnosti svežih informacij, če ima otrok mobi.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: mobilniki v šoli da ali ne?
26.9.2008 9:40:05   
uwaga
Gina se strinjam s tabo! Drugačni časi so in drugačne nevarnosti.
Kar se pa moje hčerke tiče sem pa že napisala, da ima mobilnik zaradi zdravstvenih težav, ki lahko nastopijo na poti v šolo ali domov. Teh pa na žalost še ne znamo "splanirat".

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Število zarodkov-Klomifen?!
Matejčika

Naj odgovorijo samo tiste, ki so po Klomifenu zanosile po naravni poti (ne umetna oploditev)! DOBILI SMO/BOMO:

Enega nagajivca! (83%)

Dvojčka! (7%)

Tri korenjake/princeske! (4%)

Več kot tri! (6%)


Število vseh glasov: 191

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!