ČebelicaMaja
|
Midve sva bile ravno danes na ORL pregledu, kjer sva dobili naslednja navodila...razpršilo ni za pucanje noska, ampak samo za vlaženje, saj je premalo in noska ne očisti. Ker smo ji dosedaj pucali nosek s pumpicami je postala "lena" in se ji pač nebna mišica ne zapira pravilno- zato je izrecno dala navodila, ki pravzaprav veljajo za vse, samo ne vem, zakaj nam to v ZD že prej niso povedal; Nos pucamo v sedečem položaju, glava rahlo nagnjena naprej. V eno nosnico z nežnim curkom vlivaš fiziološko (dozirka se nabavi v Sanolaborju, fiziološko kuhaš zaradi velike porabe doma) toliko časa, da priteče na sosednji nosnici ven čista tekočina- bistra- ne bela ali od smrklja... hkrati pa kar je najpomembneje- mora imeti odprta usta in pljuvat fiziološko čez usta no o tem jaz nisem imela pojma in mi je res žal, da tega nisem vedela že prej- v bistvu smo ji vlivali fiziološko, ampak narobe- tu se je dr. sploh ni dotaknila, samo s curkom je dosegla vse, dozirko sploh ni dala v nosek - ampak cca 1cm stran od noska... tako se pravilno razvijejo mišice in refleks, kar posledično pomeni, da se infekt več ne seli horizontalno (ušesa) in navpično (pljuča), ampak gre ven, pa še nauči se pihat ven, ker naša je pri tem res lena in nam pusti, da vse naredimo mi namesto nje je pa stara 2,5leti in se pri novem načinu pucanja noska ni prav nič upirala- kot da bi vedela, da ji hočemo pomagat... upam, da sem dovolj jasno napisala- meni je sedaj kristalno jasno, kje smo ga polomili, škoda samo, da nam tega niso povedali že pred časom, da vseh teh vnetij in bronhitisov morda ne bi bilo toliko...
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 13.12.2008 7:34:37 >