|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 14:58:30   
Anonimen
Moja kolegica se ločuje. Stanovanje je že uredila, da je napisano nanjo. Problem nastane, ker vsi še vedno živijo skupaj in njen "bivši" partner enostavno noče razumeti, da ga noče več videti. Ker jo je tudi fizično napadel (kar se je sploh dogajalo že kar nekaj časa), je  poklicala policijo in podala ovadbo. Na policiji so ji rekli, da če bo še enkrat fizično napadena bo izdan nalog o prepovedi o približevanju. Sedaj se njen vidno drži, da se izogne fizičnemu nasilju, žal pa je uporabil drugo - psihično nasilje, maltretiranje. O tem, da on gre ven iz stanovanja noče niti slišati, govori ji, naj počaka do spomladi oz. predlagal ji je, da celo ta "njena" kriza mine in da počaka eno leto in mu naj da še eno šanso, kar pa je nemogoče. Ona je žal že čisto na koncu z živci, v kolikor je on doma, gre ona k prijateljicam, k mami, skratka, izogiba se ga v velikem loku. Mislim tudi, da počasi ne zmore več prenašati tega bremena, čeprav vem, da je zelo močna oseba. Lepo bi prosila vse tiste, ki ste tako krizno obdobje dale skozi, kaj ji svetujete? Če katera od vas misli, da bi ji bila lahko v pomoč in oporo iz svojih izkušenj bi tudi lepo prosila, če me lahko kontaktira na zs in se potem zmenimo, da se telefonsko ali kakorkoli poveže z njo. Jaz ne vem kako naj ji pomagam, kaj ji naj svetujem. user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 18:21:19   
Anonimen
Pa kaj nima nobena nobenega nasveta, niti da napiše odgovor?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 18:30:46   
zmajaz
Jaz s takimi in podobnimi zadevami žal nimam nobenih izkušenj - samo pa mislim, da če je stanovanje njeno, ima vso pravico, da ga vrže ven in mora obstajati način, da to doseže. Upam, da ve katera kaj več o tem. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 19:42:36   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Stanovanje je že uredila, da je napisano nanjo.


Kaj to pomeni? Na koga je bilo pa prej pisano? Ali je njeno-lastniško, ali so v najemu?
V nobenem primeru ga ne more kratko malo postavit na cesto, ampak mu mora zagotoviti nadomestno bivališče. Na njegove stroške, seveda.
Kaj več pa žal ne znam svetovati. Zoprna situacija user posted image  


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 19:54:58   
karmy
če ma mogoče kakšne prijatelje, naj mu "nežno" pokažejo kje so vrata user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 19:57:43   
Anonimen
Naj si najde odvetnika, ki ji bo vse pojasnil kaj je potrebno naredit da gre ven. Pa tudi pri preživnini in ostalem ji bo lahko svetoval.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:15:04   
zmajaz
Ma js mu spakiram kufre, postavim pred prag in menjam ključavnico.

Drugače pa ja - definitivno bi se bilo najbolje obrnit na odvetnika. Mogoče bi tudi na CSD znali kaj svetovati - sploh glede na to, da gre za nasilje - pa tudi če zadnje čase "samo" psihično.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 14.12.2008 20:16:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:16:33   
Barbara111
Punce to ni tako enostavno žal.Če je to stanovanje ona kupila preden se je on prijavil za stalno bivališče mu glih samo stanovanje ne pripada.Vse ostalo pa se deli če sta v skupnem gospodinjstvu več ,kot 6 mesecev pa se ostale stvari delijo na polovico,če pa še je tukaj kakšen otrok pa je potrebno urediti preživnino,...Ona pa še mu je dolžna žal poiskati stanovanje,če nima kam iti seveda TO PA SO NAŠI ZAKONI MALO ČUDNI NEuser posted image Upam ,da nisem kaj narobe napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:23:17   
Gina
Če je on prijavljen tam, ima pravico tam biti, težko ga kar tako ven vrže čez noč, sploh če on noče iti proč. Lahko ga pa iztoži, da se mora izseliti.

Jaz bi se na njenem mestu obrnila najprej na csd, potem pa še na odvetnika. Ves vmesni čas pa bi ga ali mirno in odločno prepričevala, da mora iti, morda prosila, če bi se mi zdel tak po karakterju, da bi to pri njem zaleglo, ali pa bi bila tako tečna, da se z mano ne bi dalo živeti, da bi sam šel, ker me ne bi več mogel gledat. Vse je odvisno od konkretnega človeka, ki bi bil pred mano in mojih zmožnosti ukrepanja tisti hip. Ni tole čisto nič enostavno, še manj kratkoročno rešljivo.

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:30:40   
urška
če je stanovanje njeno naj zamenja ključavnice. če ne, naj mu najde drugo stanovanje in ga izplača, da bo stanovanje njeno. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:40:03   
Anonimen
Tukaj naj si prebere zakon o preprecevanju nasilja v druzini: Zakon.

CSD kot eden od uradnih organov ji je dolzen pomagati. Zakon tudi lepo razvrsca nasilja (fizicno, psihicno, ekonomsko,...) in tudi predvideva moznost prepovedi vstopiti v njeno stanovanje.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 14.12.2008 20:41:23 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
14.12.2008 20:41:08   
Anonimen
Naj si najde odvetnika, ki ji bo vse pojasnil kaj je potrebno naredit da gre ven.


Po zakonu ji pripada tudi zagovornik; kaj to tocno pomeni v praksi, pa ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
15.12.2008 8:03:38   
Kerensa*
Lastništvo stanovanja in sama partnerska zveza sta tukaj odločujoča pojma.
Če je imela ona stanovanje v lasti še prej, preden se je začela ta zveza (ki je sedaj po njeni volji ni več), potem je ona sedaj edina lastnica, torej tudi edina, ki o stanovanju in o osebah v njem odloča. (Bivši) partner se na njeno željo ali zahtevo mora izseliti. Če ne gre sporazumno, bo šlo pa s tožbo, le, da bo slednje dalj trajalo, vendar bo odločeno njej v prid in si bo on s tem nakopal ne majhne nepotrebne stroške.
Če je bila ob začetku te zveze ona solastnica stanovanja z nekom (vendar ne s partnerjem), potem je pomembno, kako je prišla do druge polovice stanovanja (da je postala popolna lastnica). Če je šlo za darilno pogodbo (ali kaj podobnega) staršev ali sorodnikov, potem njen partner do polovice stanovanja nima nobene pravice in zato sledi postopek, kakor v prvem odstavku. Če pa je drugo polovico odkupila v času partnerske zveze, to pomeni, da partnerju pripada 1/4 celotnega stanovanja oz. njegova protivrednost, katero mu mora ona izplačati. Dokler mu je ne izplača oz. dokler in če sodišče ne odloči, da se mora on izseliti, na plačilo pa počakati do dogovorjenega ali določenega roka, do takrat ima zakonsko pravico bivati v stanovanju.
Če pa sta s partnerjem stanovanje kupila skupaj (kar pa se mi v tem primeru zdi, da ne), potem mu pripada polovica, ostalo pa sledi kakor v drugem odstavku.
Če je bila ona najemnica stanovanja pred začetkom zveze in je stanovanje v času zveze kupila, potem velja enako, kakor pri skupnem nakupu - pripada mu polovica.
Če pa ji je bilo stanovanje v celoti podarjeno, potem on nima pravice zahtevati ničesar. Oz. zahteva lahko, samo dobil ne bo.
V kolikor njemu ne pripada niti 1% stanovanja (nepremičnine), mu ona ni dolžna zagotoviti nadomestnega bivališča. To bi bilo zahtevano samo v primeru, da je ona lastnica, on pa najemnik, česar pa tukaj ni, kakor sem razbrala, saj kot partnerja menda nista imela medsebojne najemne pogodbe za isto nepremičnino. Ima pa on pravico zahtevati (če nima kam iti), da mu ona npr. namesto izplačila 1/4 vrednosti stanovanja (če mu pripada) sorazmeren čas plačuje najemnino. Še vedno pa si mora stanovanje najti on sam, saj on ni najemnik pri njej.
Ključavnice dejansko lahko menja, vendar bo morala nato zlepa ali zgrda vrata odpreti sama, saj ima on pravico vstopa, dokler ima tam prijavljeno stalno bivališče (in nima prepovedi približevanja osebi ali nepremičnini) oz. sploh, dokler je delni solastnik oz. dokler mu nekaj pripada, čeprav še ni sodno določeno. Če bi pa on razbil vrata, ima pa ona pravico poklicati policijo, saj je 1/4 vrat njenih in je s tem tudi njej naredil škodo.
Glede stalnega bivališča je zakon sedaj nekoliko spremenjen. Ona ga ne more odjaviti, v kolikor ima on samo 1% lastništva, niti ga ne more odjaviti, dokler se on ne prijavi nekje drugje. Lahko pa inšpektorju na UE sporoči dejansko stanje.
Kot nasilje lahko prijavi (vsakič posebej) tudi psihično nasilje (na policijo). Prav tako lahko prijavi materialno in čustveno izsiljevanje. O obojem lahko obvesti pristojni CSD. Največ pa lahko naredi sama. Če je človek res tak psihični nasilnež, potem je zagotovo najhitrejši in najučinkovitejši, morda pa ne najcenejši in zagotovo ne najbolj legalen, način, ki ga je napisala Karmy.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
15.12.2008 9:33:04   
Mišni
Če noče prostovoljno iti, bo morala vložiti tožbo o izselitvi. Najbolje, da gre do odvetnika.

Nima pa nobene veze, kje je prijavljen in čigavo je stanovanje. Treba po tožit, če noče prostovoljno iti.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 15.12.2008 9:34:00 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
15.12.2008 9:49:34   
Anonimen
Glede stanovanja je tako, da sta ga kupila skupaj. Glede na to, da ima ona en velik puf na dolgo obdobje, ki ga je vzela za njegovo firmo, ki ni "zalaufala" je pristal, da sta pri notarju podpisala razdelitveno pogodbo, dala mu je še nekaj denarja, kolikor je bil dolžan drugim in sedaj je stanovanje njeno. V pogodbi je tudi zapisano, da zaradi razhajanja. Živela sta v izvenzakonski skupnosti, seveda so vsi prijavljeni za stalno, tudi mož. Za preživnino se sploh še menila ni, ker on sploh ne dojame, da je med njima konec. Je neke vrste psihopat, ki jo z dribljanjem takšnim ali drugačnim uničuje življenje in njemu se zdi to popolnoma normalno, da jo je.e v glavo. V bistvu mu je to v užitek, da živi pri njej in maltretira. Od nje zahteva, da umakne ovadbo proti njemu. Zanima me še, ali mora tudi ona plačati tožilca, ker bo zaradi ovadbe sprožen postopek? Jaz mislim, da ne, saj gre tukaj država proti njemu, država pa njo ščiti kot državljanko, a ni tako?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 15.12.2008 9:55:49 >

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim pomoč tistih, ki ste to dale skozi
15.12.2008 9:53:19   
Mišni
Definitivno naj gre takoj k odvetniku in vloži tožbo za izselitev. Pa še nekaj se da prednostno dat, zaradi nasilja. Sicer je potem tam potrebno "pranje perila", samo bo pa res prej prišla tožba na vrsto.

Aja, pa še vlogo za razveljavite izvenzakonske skupnosti bo morala vložiti, to pa potegne potem za seboj tudi razgovor na CSD in določitev skrbništva ter preživnine.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 15.12.2008 9:54:26 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?