Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

V glavnem, potem sem nekje prebrala, da se jim pri 2-h letih malo upočasni rast (ne pri vseh seveda, večini pa) in je čisto normalno, da ne jejo več tako veliko. Lahko pojejo na dan celo manj kot 9m dojenček.
, golaž, jota, pražena jabolka s pirejem, špageti ipd.
. No npr. njegov dnevni obrok:*zajtrk: - 3 dcl kakava ali - 2 bioaktiv (ali actimel) ali linote; **malica (ker pozno vstaja (po deseti uri) je malica bolj lahka, ker je hitro kosilo..) : - *sveže stisnjen pomarančni + grenivkin + mandarinov sok ali - *pol jabolke; **kosilo: *krožnik juhe z korenčkom + meso (pol manjšega zrezka) + krompir + zelenjava (grah, špinača, kuhano zelje...) ali *testenine na vse načine (to obožava) ali * krožnik mineštre ali jote ali pasulja ali ječmena + malo klobase ali suhih rebrc + kruh ali *ribe ali lignje + krompir ali kruh - uglavnem kar se kuha za kosilo... Po spanju (**pozna popoldanska malica): *sveži sirni namaz + kruh ali * sirček + kruh ali *nutela + kruh ali *sir + salama + kruh ali *toast ali *jajce + kruh ali *jogurt ali *skutica ali *pašteta (redko) ali *hrenovka (redko)... Za **večerjo: če je "švoh" malica zopet nekaj konkretnega kar sem napisala za malico, če ne pa samo flaša kakava (2 - 3 dcl). Imam občutek da poje kar dosti, ni pa vsak dan enak in ne poje vedno enako količino... Raste pa lepo. Ima 16 kg in cca 1 m. Vedno sem se sekirala in obremenjevala s to hrano in ga silila, ampak je še slabše, dobi prav odpor se mi zdi... Je pa sigurno od organizma odvisno. Aja pa še to: kakšen košček čokolade ali kinder jajčko mu tudi dovolim, ko me vpraša. Ali pa palčke, redko kroki. LP.
sej tamala čisto dovolj poje, vsaj večinoma.