Anonimen
|
Hojla! Jaz sem vedno počakala nekje do začetka šestega meseca. (vraževerje je imelo malo prste vmes:)-;):)-) Tudi jaz bi ti svetovala, da kupi previjalno mizico posebej in banjico posebej. V kompletu se ne obnese najbolj. Drugače boš v materinski šoli izvedela točno kaj pripravit za doječka. Majčkeno pa ti vseeno lahko pomagam: Lupinica, Voziček, Posteljica, Košek v katerem bo otroček spal čez dan, Previjalni pult, Banjica Kozmetika: Za nego popka: sterilni zloženci, fiziološka raztopina (ki pride prav tudi pri zamašenem nosku), medicinski alkohol. Hladilno mazilo za ritko, morda tudi vato, če boš ritko umivala z vato in vodo, tako kot jaz. Trdo milo za umivanje teleščka pri kopanju, blagi šampon za laske, mandljevo olje (za mazanje kože, ki je zelo rada suha in se lušči še nekaj tednov po porodu) Za kopanje otročka si nabavi rokavice za umivanje za enkratno uporabo. (pripravi si tudi dve veliki mehki brisači za po kopanju) Bepanthen mazilo, če bo ritka rdeča (pa tudi za nego bolečih bradavic pride prav) Poleg oblačilc si pripravi še kar nekaj tetra plenic (vsaj 20-30), ki jih boš rabila za široko povijanje, za podlaganje pod glavico, za podiranje kupčka in za brisanje vsega mogočega:)- Za široko povijanje rabiš seveda še povijalne plenice. No, nekaj sem napisala, če se še kaj spomnim, bom kasneje dopisala. Pozdravčke, Nojči:sloncek::sloncek::sloncek:
|