akin
|
Moja pupika je stara 5 tednov. Do sedaj sem jo dojila v povprečju na 3 ure ponoči, čez dan tudi na 2. Pred 10 dnevi pa je kar naenkrat čez dan začela zahtevat hrano vsako uro ali celo na pol ure popoldan. Mislila sem si, da gre za »poskok v rasti«, ampak to še kar ne mine. Zgledalo je že, da se umirja, ker smo čez dan spet pristali na vsaj 1 uri pavze med lakoto, ampak se je pa sedaj začelo tudi ponoči – povprečno sedaj spi le uro pa pol brez hrane. Sicer mi ponavadi lepo zaspi, tudi če jo še budno položim v posteljico, tako da ne gre za to, da ne bi hotela zaspat brez tega. Tudi zbujala ali jokala se prej nikoli ni razen če je bila lačna ali jo je pač po trebuščku zvijalo oz. je kakala. Tudi bi težko rekla, da se hoče le crkljat, ker sicer zelo hitro poje svoje in spusti, ponavadi ne sesa več kot 10 minut. Aha, pa še to - vsakič zgleda, kot da se naje in noče več sesat, zato mislim, da ni razlog, da imam premalo mleka. Zadnje čase sicer tudi več poliva, ampak dvomim, da je zaradi tega lačna. Količina namreč vseeno ni tako velika, čeprav včasih izgleda. Poleg tega mi je še patronažna (pa tudi drugi) prodajala teorijo, da poliva ker se preveč naje, torej izbruha le tisto, kar je preveč… Malo že obupujem kaj bo iz tega, ali se misli to umirit in kdaj oz. kaj naj naredim, kaj je s punco. Namreč ne moreva niti na sprehod normalno oz. bi si morala jaz stolček s sabo nosit, da bi jo lahko podojila al ne vem. Pa še za to ni neke primerne lokacije – kar sredi pločnika ali nekomu pred hišo, hmm… Razmišljala sem, če je možno, da je samo žejna? Ali je katera imela podobno situacijo in je morda dodajala po steklenički malo čaja ali vode? Vem, da odsvetujejo in naj bi mleko bilo dovolj za vse, ampak ne vem kaj drugega bi še lahko probala oz. kaj bi lahko bilo. Ima katera podobno izkušnjo ali nasvet?
|