|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
6.6.2009 20:41:53   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita


gita, mimgrede, to kar si napisala je sori, traparija. jest mam odnose z žlahto pošlihtane odkar vem zase. in če sm hotla it h dediju (ki je bil odtujen od družine) sem se usedla na 3 buse in se odpeljala k njemu v litijo. če se ne bi, bi bil kdo 'drug' kriv za te odnose? ne! ker vsak sam izbira, kako se bo do nekoga obnašu, ne glede na vpliv drugih (kot rečeno, dedek je bil odtujen zato mojim staršem ni blo preveč prov da sm bla pr njem... pa sem vseeno šla). in če se je 23-letniku po domače je*bal za nekoga, dokler ni bil na smrtni postli in je mulc zavohu da bi lahko kej mel od tega je oprosti, vsaj 5 let že kr sam 'kriv' za tak odnos. in jest takemu človeku pač ne bi popustila.


Ja že več kot pet let je, kar smo spregovorili besedo, pred tem pa je v 23 letih dedija morda 2x obiskal pa še to ne sam, ampak ker so prišli vsi od žlahte na obisk pa je pač prišel zraven. Dedi ga je torej v 23ih letih videl morda 10x, pa že pred leti ko je bil v bolnici so nas pričeli vsi njegovi klicati, naj se pripravimo, da če se dediju kaj zgodi je del hiše od tamalega.

No ker se mu ni se niso več oglasili, zdaj ko so pa izvedeli da je v bolnici so pa kot jastrebi stali okrog njegove pojstelje, čeprav je bil v komi pa so hodili vsak dan k njemu, in se tam hahljali in strmeli vanj. Vnuk je res hodil k njemu pogosto kar je bil v bolnici, prej pa 23 let nič, na sodišču pa zdaj zahteva hišo in vse, ker sta imela baje čudovit odnos. Pa ja, kolikokrat je moj oče skoraj jokal ker se vnuk nič ne oglasi in je zato hišo tudi name napisal.

Če me je nečak kdaj srečal v mestu se je stran obrnil, ko je moj oče umrl je pa rekel da želi da smo prijatelji in če lahko pride k meni. V bistvu si je prišel pa samo hišo ogledovati.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
6.6.2009 20:50:50   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: gita10





Še vedno je ta 23 letnik njen nečak in se mi nikakor ne zdi prav se ga na tak način rešit. Nevem kako se lahko denar postavlja pred krvne vezi. Če se prej ni brigal za deda mogoče ni bil on kriv ampak njegov ded saj očitno je bil še mlad in so krivi drugi za odnos, ki ga je imel s svojim dedom.
Abbey bratov sin ti je edino kar ti je ostalo od brata ali je ena hiša vredna ta odnos postavljati na kocko.




Kot sem omenila smo mu ponujali ves avto, denar, ki je ostal in še mama mu je bila pripravljena podariti nekaj NJENEGA denarja, saj je vendar moj nečak in njen vnuk. Ampak ta dragi vnuk hoče del hiše. Moje mame ni poklical niti obiskal pa je bila pred kratkim 2x v bolnici zaradi raka in je to vedel pa mu ni bilo mar, če je srečal mene, kot sem rekla, se je naredil, da me ne pozna.

Zdaj bi pa rad hišo in to je res vse kar imam. Nikoli ni tolarčka vanjo vložil, zdaj mu naj pa kar izplačam del denarja. Tudi moj nečak ni hotel stikov z nami pa smo ga vsi prosili.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
6.6.2009 21:16:23   
gita10
aja sorry to je pa drugo, ker včasi se kakšni dediji za vnuke sploh ne zmenijo in potem je kriv vnuk. Jaz imam sama dedija za katerega sem bila vse na svetu dokler se ni pojavila nova žena, ki mu je totalno omejila stike z nami. Tu in tam me na skrivaj pokliče to pa je tudi vse. Enkrat sva se morala ma skrivaj dobiti da je videl mojega sina, ki ima sedaj že 7 let- potem pa bi bilo čudno, da otrok nima odnosa do njega saj ga tudi ne more imeti. Sicer je sedaj rekel, da bo z novo ženo razščistil in, da bo lahko prihajal k meni in jaz k njemu- toda ženska je točno vedela zakaj se je poročila- ko sta se poročila je bila ona stara 50 let on pa 75 - sedaj pri skoraj 85 mu je pa seveda vse jasno ampak pri 75 je bil pa še premlad in je še vedno razmišljal z spodnjo glavo ter seveda z darilno pogodbo vse predpisal na njo ( kar pa verjemite ni bilo malo) . Pa sem ji že tisočkrat rekla naj si vse njegovo premoženje vtakne nekam samo naj dovoli, da bi z mojim sinom imela odnose pa se ne da. Sicer nimam namena ji ničesar jemati vendar kakor koli pogledam je premoženje ustvaril z mojo babico in bi bilo prav, da moj sin nekaj od tega tudi dobi.

(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
6.6.2009 22:36:00   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Abbey

hvala tudi tebi Tanja, ja nečak ni hotel podpisati da dobi avto in denar, mi smo mu bili pripravljeni dati cel avto pa še nekaj denarja zraven pa ni hotel, rekel je: hočem nepremičnino!

Tako da nismo nič podpisali, sodnica je rekla naj ga napotijo na pravdo, no podpisali smo na koncu samo to, da se nismo mogli zmenit in zdaj ne vem več kaj naj pričakujem, tožbo ali kaj takega, kaj pa bo v tem primeru z avtom in denarjem pa pojma nimam. Zdaj je tudi registracija avta in ne vem na komu je, da jo plača.user posted image


Ce avto ni v tvoji lasti in ga ne uporabljas, ga ne registrirat, vprasaj tja kjer se avto registrira (sori, ne vem vec kam je treba it ker ze nekaj casa nimam vec avta) in bos videla, ce je kaj narobe ce avto stoji neregistriran. Mislim pa, da ne bi smel bit problem.

Obrni se na pravno pomoc, takoj v ponedeljek, predvsem da bos bolj mirna. Nic panike zganjat, cist mirno zbrat vse papirje ki jih imas, kjer je razvidno da si ti vlagala v nepremicnino (kaksni krediti, poloznice itd.).

On te ze lahko tozi in ker niste podpisali sodnica ni mogla zakljucit zapuscinske obravnave, AMPAK to ne pomeni, da dejansko on tudi lahko kaj dobi. Da ne bo samo tvoja beseda proti njegovi je najpomembnejse zdaj da pridobis vse papirje, pravni postopek pa ti bo razlozil kaksen pravnik. Na link lahko pises, ker bos dobila info zastonj, da ne bi takoj odvetnika najemali in sli v stroske. Predvsem ohranit trezno glavo, ce je prepis nepremicnine nate potem te nima bit cesa strah. Problem je nastal,ker se on ne strinja in NI HOTEL podpisat, s tem pa se zapuscinska obravnava ne more koncat. V mojem primeru je blo tako, da je sodnik bil zelo odlocen in je rekel tu je oporoka, tako in tako je, kaj dedici menijo...in so se mogli zjasnit tam, na licu mesta. Ce bi nekdo vztrajal na svojem bi tudi mi zapuscinsko vlekli, tko smo se pa tam odlocili kaj in kako ter koncali.

Zdej, ali se je necak pozanimal pri pravniku kaj mu pripada in kako do tega, ali pa nima vseh podatkov.
V prvem primeru on samo ve za neprimicnino, do obravnave pa ni vedel, da obstajata oporoka in darilna pogodba. Ce je tako, potem tudi bo verjetno po (vsaj normalnem) pravnem nasvetu sprejel,kar mu ponujate.
Ce je za papirje vedel in se pozanimal kaj lahko dobi, potem mu nekdo svetuje da se lahko obesi na nepremicnino. V tem primeru bos nujno potrebovala pravno pomoc in zna bit naporno. Tu bos rabila dokumente.

Da strnem: on je upravicen do nujnega deleza, kar je 1/3 od ocetovega premozenja, torej od tiste polovice ki je ocetova (saj materina polovica ni predmet dedovanja). Zdej je vprasanje kaj zajema ocetovo premozenje. Ker je nepremicnina podarjena z darilno pogodbo in ker ima oce tudi oporoko, kjer je jasno izrazeno, da je njegovo premozenje tvoje in mamino, potem se lahko necak pravzaprav obrise pod nosom. Ce je pa ocetovo nepremicninsko premozenje v oporoki, ne pa tudi premicninsko, potem pa mu pripada tretjinski delez tega premozenja.

Natancno pa res vprasaj pravnike, tocno za vse klavzule se pozanimaj in vztrajaj da ti vse razlozijo, da ne bo kaksnih presenecenj. Vse dokumente tudi nesi s sabo (kjer je tocno razvidno kaj podarja in komu, ter kdaj). Srecno!


(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
6.6.2009 23:16:29   
Abbey
Hvala Tanja za vse odgovore, gre se mi samo za hišo, ker res tam živimo z otroci in jo nočem prodati, da bi potem lahko izplačala nečaka.

Ostalega denarja je pa malo, nekaj ki ga je oči imel na knjižici preden je umrl, tisto mu damo vse in avto naj vzame, ostalega itak ni. Tamal pa ni vedel za oporoko, ker je bil resnično presenečen, rekel je, da mu je dedi v bolnici obljubil da dobi delež hiše. Vendar v to dvomim, saj je komaj govoril takrat, lahko pa tudi, da mu je kaj obljubljal, ampak v oporoki tega ni.

Drugače je pa hiša stara, potrebna obnove, sama sem dajala za streho, dimnikarje, fasado bo zdaj potrebno obnoviti, a veš to mi je mem, da bom vse plačala, potem pa naj bi izplačala še njega. No zdaj si me malo pomirila, celo noč sem samo odvetnike sanjala, ti povemuser posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
8.6.2009 9:48:28   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: Abbey

hvala tudi tebi Tanja, ja nečak ni hotel podpisati da dobi avto in denar, mi smo mu bili pripravljeni dati cel avto pa še nekaj denarja zraven pa ni hotel, rekel je: hočem nepremičnino!

Tako da nismo nič podpisali, sodnica je rekla naj ga napotijo na pravdo, no podpisali smo na koncu samo to, da se nismo mogli zmenit in zdaj ne vem več kaj naj pričakujem, tožbo ali kaj takega, kaj pa bo v tem primeru z avtom in denarjem pa pojma nimam. Zdaj je tudi registracija avta in ne vem na komu je, da jo plača.user posted image


Avta brez lastnika ne boste mogli registrirat. Torej boste vrnili tablice in čakali, da sodni mlini zmeljejo svoje.
 
Je pa  kočljiva tudi darilna pogodba. Kajti ko se kakšna stvar podarja (bolje kot dedovanje, kajti je prosto davka v 1 in 2  kolenu) je potrebno, da vsi morebitni dediči podpišejo, da se odpovedujejo darovani stvari (tudi v imenu svojih otrok). V kolikor tvoj nečak ni podpisal, bo tudi hiša predmet dedovanja.
Bo pa tvoj nečak dobil  nujni delež. Kar je 1/2 deleža, ki bi mu po zakonu pripadal.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
8.6.2009 15:59:52   
lotoska


Darilna pogodba se ne všteje v zapuščino, če zapustnik podari osebi, ki ni njegov zakoniti dedič in od tega do smrti preteče več kot eno leto.



(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 7:12:07   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska



Darilna pogodba se ne všteje v zapuščino, če zapustnik podari osebi, ki ni njegov zakoniti dedič in od tega do smrti preteče več kot eno leto.





V tem primeru je podaril hčeri (torej dediču v prvem kolenu) in kolikor mi je znano ( s šudija user posted image ), potem bo tudi darilna pogodba predmet dedovanja.

Z računi o vlaganju v hišo (popravila, adaptacija ...) se veča delež  toženega (torej tvojega deleža Abbey).

Se pa meni zdi (lahko me linčate), da je nečak vendar sin od tvojega  pokojnega brata in mu neglede na stanje, ki je pri vas, pripada očetov delež. Kajti razmišljam tako, da v obratnem primeru, če bi se tebi kaj zgodilo in bi brat še živel, bi bili tvoji otroci avtomatsko izrinjeni dedovanja po tebi (bilo bi prav tako krivično). Zame kri ni voda.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 10:31:20   
lotoska
Naty, jaz sem ji napisala le v katerem primeru ne gre darilo v zapuščino.

To, da kri ni voda se strinjam, ampak avtorica teme očitno cilja na to, da je nečak nevreden dedovanja.

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 14:26:47   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Naty, jaz sem ji napisala le v katerem primeru ne gre darilo v zapuščino.

To, da kri ni voda se strinjam, ampak avtorica teme očitno cilja na to, da je nečak nevreden dedovanja.


....ker mu 23 let ni bilo mar za nas, zdaj pa bi rad svoj delež

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 14:47:05   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Abbey


IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Naty, jaz sem ji napisala le v katerem primeru ne gre darilo v zapuščino.

To, da kri ni voda se strinjam, ampak avtorica teme očitno cilja na to, da je nečak nevreden dedovanja.


....ker mu 23 let ni bilo mar za nas, zdaj pa bi rad svoj delež


V bistvu je izgubil očeta ko je bil še dojenček. Mama ga očitno ni vozila k vam. Kako naj bi pa majhen otrok sam prišel do vas, hotel stike, imel nek odnos z dedkom če ga sploh poznal ni?



(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 15:08:56   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: water lily


V bistvu je izgubil očeta ko je bil še dojenček. Mama ga očitno ni vozila k vam. Kako naj bi pa majhen otrok sam prišel do vas, hotel stike, imel nek odnos z dedkom če ga sploh poznal ni?





Arabski pregovor pravi: Ko hočeš nekaj storiti, najdeš pot, ko nočeš storiti, najdeš izgovor.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 15:35:50   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: water lily


V bistvu je izgubil očeta ko je bil še dojenček. Mama ga očitno ni vozila k vam. Kako naj bi pa majhen otrok sam prišel do vas, hotel stike, imel nek odnos z dedkom če ga sploh poznal ni?





Arabski pregovor pravi: Ko hočeš nekaj storiti, najdeš pot, ko nočeš storiti, najdeš izgovor.



Ja no to da je bil v plenicah, pa še hodil ni je zame kar fajn izgovor no.
Bi šel težko na bususer posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 15:49:43   
Tanja55
ah bejz bejz, zdej je ze 5 let polnoleten in nic vec v plenicah. Ce zelo dobro ve kaj mu pripada, pa naj ve se kaj se spodobi.

Oprosti, ampak ne morem in ne bom se strinjala, da je revez ker ni mel dedka in ostale druzine. Ce bi si jo res zelel se najde pot, da se do nje pride. Ce so pa na smrt skregani potem pa je iskanje zadoscenja v zapuscini itak kaj slaba tolazba. Res pa je, da drugega dela zgodbe pac ne poznamo.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
9.6.2009 16:35:31   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

ah bejz bejz, zdej je ze 5 let polnoleten in nic vec v plenicah. Ce zelo dobro ve kaj mu pripada, pa naj ve se kaj se spodobi.

Oprosti, ampak ne morem in ne bom se strinjala, da je revez ker ni mel dedka in ostale druzine. Ce bi si jo res zelel se najde pot, da se do nje pride. Ce so pa na smrt skregani potem pa je iskanje zadoscenja v zapuscini itak kaj slaba tolazba. Res pa je, da drugega dela zgodbe pac ne poznamo.



No jaz pa pač drugače gledam na to. Težko si boš želel stika z nekom, če ga do takrat sploh nisi imel. Torej se boš težko pri 18ih spomnil da bi pa rad nek odnos z dedkom, če ga skoraj poznaš ne. In očitno niso imeli nekih stikov, ko je bil majhen, tako da niti ni imel priložnosti nekih čustev razvit. Kdo je pa za to kriv....no za moje pojme ne on sam.
To da pa hoče zapuščino....saj ne vemo kaj je zadaj. Mogoče pa njegova mama oz. drugo sorodstvo pritiska nanj.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
10.6.2009 6:53:52   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: Abbey


IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Naty, jaz sem ji napisala le v katerem primeru ne gre darilo v zapuščino.

To, da kri ni voda se strinjam, ampak avtorica teme očitno cilja na to, da je nečak nevreden dedovanja.


....ker mu 23 let ni bilo mar za nas, zdaj pa bi rad svoj delež


Abbey verjamem, da ti je hudo. Najprej izguba očeta, sedaj hladen tuš s strani nečaka. Kako in zakaj ste po smrti (predvidevan, da po smrti) brata izgubili stike z nečakom veste le vi in njegovi najbljižji. To, da ti je oče z darilno pogodbo in napisano oporoko podaril hišo in vse svoje premoženje kaže, da ste se hoteli zavarovati pred morebitno "grabežljivostjo" nečaka. Saj pravim ne vem in ne obsojam.

Pa vendar bi si sama želela, da bi nečak v tem primeru spoznal tudi družino pokojnega očeta. Iz majhnega raste veliko ali počasi se daleč pride. Stike je potrebno izvajat počasi a vztrajno. brez vsiljevanja in blatenja druge strani. A za to ste vi že prepozni. Praviš, da ni prišel k vam. Na vaši strani bi moral biti breme tega spoznanstva in verjemi mi bi bilo sedaj lažje. Nečak bi poznal obe strani in obe zgodbi. Lažje bi se odločal in verjetno nebi veliko zahteval.

Tako pa ti lahko samo zaželim, da bi bilo ob razdeljevanju premoženja tvojega očeta in nečakovega dedija prelite čimmanj hude krvi, da bi dialog stekel in nebi imeli odvetniki veliko dela. Kajti z pravdanjem lahko dandanes zapraviš veliko premoženja in vama potem praktično ne ostane skoraj nič (od podedovanega).

(odgovor članu Abbey)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
10.6.2009 6:58:31   
Natyy
.

[/quote]

No jaz pa pač drugače gledam na to. Težko si boš želel stika z nekom, če ga do takrat sploh nisi imel. Torej se boš težko pri 18ih spomnil da bi pa rad nek odnos z dedkom, če ga skoraj poznaš ne. In očitno niso imeli nekih stikov, ko je bil majhen, tako da niti ni imel priložnosti nekih čustev razvit. Kdo je pa za to kriv....no za moje pojme ne on sam.
To da pa hoče zapuščino....saj ne vemo kaj je zadaj. Mogoče pa njegova mama oz. drugo sorodstvo pritiska nanj.

[/quote]

Pod tole se pa definitivno podpišem.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
11.6.2009 21:50:46   
Abbey

IZVIRNO SPOROČILO: Natyy

IZVIRNO SPOROČILO: Abbey


IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Naty, jaz sem ji napisala le v katerem primeru ne gre darilo v zapuščino.

To, da kri ni voda se strinjam, ampak avtorica teme očitno cilja na to, da je nečak nevreden dedovanja.


....ker mu 23 let ni bilo mar za nas, zdaj pa bi rad svoj delež


Abbey verjamem, da ti je hudo. Najprej izguba očeta, sedaj hladen tuš s strani nečaka. Kako in zakaj ste po smrti (predvidevan, da po smrti) brata izgubili stike z nečakom veste le vi in njegovi najbljižji. To, da ti je oče z darilno pogodbo in napisano oporoko podaril hišo in vse svoje premoženje kaže, da ste se hoteli zavarovati pred morebitno "grabežljivostjo" nečaka. Saj pravim ne vem in ne obsojam.

Pa vendar bi si sama želela, da bi nečak v tem primeru spoznal tudi družino pokojnega očeta. Iz majhnega raste veliko ali počasi se daleč pride. Stike je potrebno izvajat počasi a vztrajno. brez vsiljevanja in blatenja druge strani. A za to ste vi že prepozni. Praviš, da ni prišel k vam. Na vaši strani bi moral biti breme tega spoznanstva in verjemi mi bi bilo sedaj lažje. Nečak bi poznal obe strani in obe zgodbi. Lažje bi se odločal in verjetno nebi veliko zahteval.

Tako pa ti lahko samo zaželim, da bi bilo ob razdeljevanju premoženja tvojega očeta in nečakovega dedija prelite čimmanj hude krvi, da bi dialog stekel in nebi imeli odvetniki veliko dela. Kajti z pravdanjem lahko dandanes zapraviš veliko premoženja in vama potem praktično ne ostane skoraj nič (od podedovanega).


Naty hvala. Z nečakom smo imeli stike, ko se je rodil, torej dva meseca po bratovi smrti, potem pa vedno manj in manj, ko pa je prišel v puberteto nas ni hotel več poznati, niti se ni javljal na telefone,mama mu je pisala pisma, ni odgovarjal, ni se javljal, če je mene videl me ni pozdravil.

Kar naenkrat se je pojavil v bolnici, ko je izvedel, da je oči bolan. No po 4 mesecih je oči umrl, na sodišču smo imeli zapuščinsko razpravo, tam pa je rekel, da si želi pač del nepremičnine, ki je bila last mojega očeta.

Nimam pojma, zakaj je prekinil stike z nami, skratka dedi ga je ves čas pogrešal in ga ni bilo blizu, zdaj pa hoče del hiše, v kateri je bil samo 1x in to po očetovi smrti, ko me je prišel obiskati. Ne vem no, ne zdi se mi prav....user posted image

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
11.6.2009 22:04:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Po moji logiki mu pripada nujni delež, kar bi pripadalo tvojemu bratu njegovemu pokojnemu očetu pripada njemu.

Jaz tudi tako mislim.

Narobe mislita. Če nujni dedič (torej nečakov oče, avtoričin brat) umre prej, preden nastane situacija dedovanja, potem se dedna veriga prekine. Samo živeči dedič se lahko svojemu dedovanju odpove in ga prepusti svojemu nasledniku.
V tem primeru pa še to ne bi šlo. Avtoričin oče je najprej z darilno pogodbo podaril hišo svoji zakoniti dedinji. Ostala dva nujna dediča (mama in morda avtoričin brat, če je bil takrat še živ) darilne pogodbe nista izpodbijala (mama sploh ne, avtoričin brat pa, če je bil še živ, očitno tudi ne - pokojnik pa tega tudi ne more narediti), ob smrti pa se je preostanek premoženja razdelil med edina dva živeča nujna dediča.
Nečak bi bil dedič samo v primeru, če bi mu svoj delež odstopil avtoričin brat (če bi bil še živ) ali pa, če bi ga avtoričin oče omenil v oporoki.
Vse ostalo je lari - fari.



Kerensa, tisti ki smo šli skozi te pravde in vse verige dedovanja vemo, da ni tako kot pišeš ti. Brez zamere.user posted image Vse pogodbe so izpodbitne, samo denar, čas, dobrega odvetnika moraš imet, predvsem pa veliko veliko živcev.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Prosim za pomoč, če katera ve...
11.6.2009 22:11:52   
Anonimen
Moj bratranec in sestrična sta dedovala po njuni materi, ki je že 24 let mrtva. Prvo sta dedovala njeno premoženje, zdaj po 24 letih pa po stari mami, čeprav je nista videla celih 24 let. In prav je tako. Naj dobita kar jima pripada. Če sta že tako zelo mlada izgubila mamico, naj imata vsaj nekaj iz te hiše. Samo eden se izpove, da zahteva nujni delež in je razprava končana. Darilna pogodba je izpodbitna s tožbo, ki zahteva ves trud, denar....in to ni lari fari,država mora živeti, predvsem pa sodniki.user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?