linči 312
|
men črpanje ni in ni šlo od rok, kljub silni želji, da bi mi uspelo, saj sem na vsak način hotla svojo malo pikico hranit s svojim mlekom. šele tretja črpalka se je izkazala za dokaj v redu (medela swing), sam čez dan še vedno ne načrpam dovolj za vsak obrok. no sem pa s to ta zadnjo črpalko, ko se mi je v dojkah malce več mleka nabralo, končno vsaj 80-90 ml načrpala, kar je bilo do ttakrat znanstvena fantastika. probala sem pa vse. od toplega tuša, masaže, toplih obkladkov,... ma po moje sem prava dr. znanosti kar se tiče teorije črpanja, sam v praksi ne gre in ne gre. je pa res, da na začetku tud moči ni bilo, pa časa tud ne, ker je moja mala jedla po več kot eno uro. Mleka imam sicer dovolj, vendar ga očitno zna dobro spumpat le moja mala sesalka mi pa ni čist jasno, zakaj sploh pumpaš, saj če ga mala zna ven potegnit, je verjetno lažje, da jo kar dojiš. pa še občutek je neprimerljivo lepši, naravnejši,... razen, če pumpaš, ker si odsotna od male, ali morda zaradi prevelike količine,... ne tega vprašanja razumet kot zbadljivko, sam jaz se res ne bi ubadala s pumpanjem in tratila dragoceni čas, če bi moja mala hotla jest pri meni. moja namreč prec zaspi. jo moje joškice uspavajo no kakorkoli. želim ti, da s pumpanjem uspeš. a ja, ne pozabi pa se 120% sprostiti in ne mislit, da moraš ne vem kolk napumpat. pač enkrat uspe, drugič ne. ko se sprostiš ponavad kar zalaufa
|