Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

). Ker zaradi nedonošenosti in motnje v motoričnem razvoju hodimo na fizioterapijo, nam je ravno pri zadnjem obisku pokazala, kako se otrok pravilno dvigne - to naj bi naredil iz klečega položaja, da pa najprej eno nogo in nato še drugo (in ne obe hkrati?. Pomembno je tudi, da NE stoji na prstih in da je malo v razkoraku, pa ne preveč - nekje v širini bokov je čisto OK. Pri izvajanju vaje si pomagamo kar s kavčem v dnevni sobi, ni pa fajn, če je stvar previsoka in da ima ostre robove zaradi udarca. Fizioterapevtka nam je predlagala tudi, da položimo zraven valj - lahko je tudi armafleks ali zvita spalna vreča...
, še najljubše jim pa je itak mama ali ati. Nastavljala mu pa nisme nikoli nič, ker kot pravim, si je že sam našel
, razen pozneje, ko bo že bolj streniran. Nič, mu bom kakšno majhno pručko kupila, mislim da sem nekje videla tako plastično z nedrsečim podnožjem, potem pa naj trenira.
), se v hrbtu zravnal in potem eno nogico pokrčil in stopil na stopalo, pa včeraj v banjici mi je isto naredil, ko sem ga dala na trebuh in se je prijel za rob, povlekel v klečeč položaj in potem eno nogo dvignil..
, postelji, omarah. Povsod poskuša in seveda kdaj dobi buško.