|
CIN I,II,III... ( Rak MV ) 17.11.2009 11:15:49
|
|
|
|
Teya D.
|
Lep pozdrav! Na zadnjem odvzemu brisa in odščipa, so bili izvidi CIN I ( spremembe celic ). Ginekolog mi je rekel takrat, da je kar napredno in da bo po vsej verjetnosti napredovalo, da bodo lahko z operacijo to uredili. Vse lepo in prav, ni me strah, saj vem da je to začetna faza in da se da marsikaj še pošlihtat. Me pa skrbi nekaj drugega. Po odščipu, za katerega pravijo, da ni tako hud, da po njem lahko takoj hodiš, da bolečin ni...Pri meni je bilo ravno obratno. Sam odščip me ni bolel nič, saj nisem nič čutila, vendar ko sem morala takoj zatem vstat, me je sestra prijela za roko, saj se mi je neverjetno zmotilo ( verjetno zaradi velike količine izgube krvi ). Skupaj s prijateljico sva odšle domov, saj nisem bila zmožna peljati, komaj sem sedela, pozneje vstala in hodila. Cel dan sem preležala in jemala lekadol, tudi spasmex, ki je malo bolj ublažil bolečine. Brala sem, da ste nekatere hodile takoj isti dan normalno, da so bolečine izginile in da ste do naslednje preiskave vse skupaj pozabile. Pri meni pa je bil to šele začetek. Že pred tem pregledom sem imela bolečine, vendar z odščipom je pa vse postalo huje. Pojavljajo se bolečine blizu jajčnikov, kot neko neznosno pikanje, ki se pomiri in ponikne za nekaj dni, vendar je najhuje teden dni pred perilom, včasih še prej. Takrat se bolečine stopnujejo in ko dobim perilo ( krvavitev je ekstremno močna ) takrat se zgodi, da komaj stopim na prste in bolečine so neopisljive. Nazadnje mi ni pomagal niti več spasmex, niti lekadol ( čeprav sem v razmaku nekaj ur zaradi bolečin pojedla kar oboje ). Nerada pokažem bolečino pred partnerjem in otrokoma, saj me potrebujejo in nočem, da jih skrbi še zame. Tiste dni mi partner izjemno pomaga in dosti poležavam, čeprav o bolečinah ne jamram. So pa tako hude, da včasih ne morem niti jest. Ko se mesec zavrti spet vem, da me čaka nova nočna mora. Ginekologa imam v decembru, takrat tudi naredi bris, da vidimo kako dalje ukrepat. Če nisi naročen je do njega izjemno težko prit. Zanima pa me naslednje. Tiste, ki ste tudi dale to skozi ali vsaj malo veste kaj o tem... Kako je bilo vam po odščipu? Kako dolgo ste čakale na operacijo ( ali laser )? So se pojavlale kake bolečine? Za odgovore bi bila izjemno hvaležna. lp
|
|
|