|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nikogaršnji psi
27.12.2009 19:52:19   
šnapi
Svet, ki ga mi ne poznamo in ne razumemo. Živali so vsepovsod. So skupna last, vendar nikogaršnji. Nekatere so ljubljenčki, večina pa jih je prepuščenih samim sebi.

user posted image
foto Maša Goriup

Naše društvo se je odločilo pomagati punci, ki se je v neznano situacijo podala z veliko poguma in malo izkušnjami. Z željo pomagati vsaj najbolj nebogljenim, smo aktivirali naše prostovoljce, z njihovo pomočjo zbrali nekaj hrane in odej ter omogočili zdravljenje najmlajšim in najmanjšim.

Vendar je to šele začetek težke poti. Najtežji del je izobraževanje ljudi, ki s psi in mucami živijo. Naš cilj namreč je, da poleg sterilizacije in kastracije ter primerne oskrbe živali, ki jim jo nudimo mi, tudi ljudje v njihovi okolici ali njihovi lastniki razumejo, kaj živali potrebujejo.

Do cilja pa je pot še dolga, zato ta trenutek najbolj potrebujemo:
- začasne namestitve za tiste živali, ki ne morejo ostati zunaj
- pasjo in mačjo hrano, odeje in ostale potrebščine
- donacije za sterilizacije/kastracije ter zdravljenje bolnih psov in mačk


Če želite pomagati, nam pišite na info@dzzz.si, prispevke pa lahko nakažete na naš TRR: SI56 0510 0801 0655 733 (Abanka Vipa), Društvo za zaščito živali Ljubljana, Rusjanov trg 5, 1000 Ljubljana, s pripisom "za NIKOGARŠNJE PSE".

Do sedaj je svojo pomoč ponudilo tudi društvo Lajka (1 sterilizacija/kastracija, ampule proti bolham in klopom, odeje) in Mačja hiša (5 sterilizacij/kastracij za muce), za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Do danes je bilo iz lokacije odpeljanih 6 majhnih in bolnih mladičev, ki so bili pri veterinarju pregledani in nato predani v začasno skrbništvo. Dva od mladičev sta v zelo slabem stanju, ena samička je ostala hospitalizirana. Eden od psičkov ima v črevesju tujek, za katerega upamo, da bo zapustil črevo po naravni poti, drugače bo potrebna operacija. Ostali so polni parazitov in bolh. Ko bodo zdravi, bodo male kepice preko našega društva iskale primeren dom.

Naslednja je na vrsti njihova mama, ki je ob odlovu mladičev nismo uspeli ujeti. Ko bo ujeta, gre takoj na sterilizacijo. Zatem pa sledijo še ostali, ki jih ni malo...

Zato vam bomo hvaležni za kakršenkoli prispevek ali pomoč!

Avtorica: Petra Mohar
Vir: Društvo za zaščito živali Ljubljana, Nikogaršnji psi (25.12.2009)


Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?