Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. Na boku je spal samo v porodnišnici, pa mogoče še kakšen dan doma. Nikakor ga nismo mogli navaditi, da bi spal na boku. Takoj se je obrnil na hrbet. In mogoče se res sliši neverjetno, ampak kakorkoli smo ga založili (tudi blazino, ki je namenjena spanju na boku smo kupili) se je obrnil na hrbet, pa čeprav je bil star samo 1.mesec. Na bok sem ga obračala čez dan, ko je že zaspal v vozičku. Ampak se je na boku tudi hitreje zbudil. Potem pa sem vprašala pediatrinjo kaj lahko še naredim, pa je rekla, da nič, ker je spanje na hrbtu popolnoma enakovredno spanju na boku. No in takrat smo se nehali ukvarjat s tem.Je pa imel vseskozi dvignjeno vzglavje v posteljici.
Tako da jaz sem ga od takrat dalje pustila, da je spal, kot mu je pasalo, brez zalaganja in je zato tudi bolj mirno in več spal ker prej se je samo rital, ko je bil založen. Ostalo pa je dvognjeno vzglavje in kljub pogostemu in obilnemu polivanju k sreči niti enkrat nismo imeli težav, da bi se mu npr. zaletelo mleko ali kaj takega.