|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: podaljšano bivanje
23.1.2010 11:01:11   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: katjandraž

Ne morem verjet, da se kaj takega dogaja user posted image . Sama sem učiteljica ter mama 7 letnemu hiperaktivčku, ki ima seveda motnje koncentracije, hkrati je tudi dislektik s slabo grafomotoriko, slabo motoriko nasploh ... Ni da ni, pa ni nikoli nikomur na pamet prišlo, da bi mi rekel, naj otroka izpišem iz PBja ali ga šolam doma ipd.
Pri nas sem na pobudo učiteljice iz PB otroka prvič peljala k psihologinji v ZD jeseni, zdaj smo že dali zahtevo za odločbo in bomo čakali.
Srečno tudi vam in ne pustite nikomur, da dela po liniji najmanjšega odpora!


Ja ampak ti si učiteljica in jim kaj takega na kraj pameti ne pade. Pri naših otrocih si pa samo zmišljujejo nekaj.
Jaz sem res verjela, da imajo prav, ker takrat so me tako tudi prepričale.
Očitno si res dovlijo vsega.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: podaljšano bivanje
23.1.2010 18:38:17   
Gina
Zakaj so ti tako rekli? Možnih vzrokov je več. Lahko v resnici tvoj otrok ne zdrži pri usmerjenih dejavnostih več kot zelo kratek čas in se ne zna ali ne zmore sam zaposliti tako, da ne bi motil drugih in sebe. Morda naredi v družbi z otroki sebe nervoznega in ga družba tako rekoč neprestano sili v preusmerjanje pozornosti zdaj ne eno, zdaj na drugo stvar (recimo en otrok obrne list papirja in njemu pogled in pozornost uideta tja, drug otrok vrže šilček na tla, pa je njegova pozornost pri njem, sosed se obrne in je že pozornost na tretji strani, vmes pa naj bi poslušal pravljico, ki je ne mroe poslušat, četrti otrok med tem časom slučajno oplazi njegov stol z roko in pozornost je spet zmotena - na vse te reči povprečen 8-letni otrok ne reagira, naprej posluša, otrok z motnjo koncentracije pa to zaznava zelo intenzivno in ne zmore držat koncentracije pri pravljici) in posledično je to zelo frustrirajoče in človek je od tega utrujen - ta, ki se mu to dogaja. Sploh če seštejemo res ogromno dogodkov, ki se v opb-ju zgodijo in če temu dodamo še skoraj ves čas usmerjenih dejavnosti, ki se jim otrok mora prilagajat. Če gre domov, se posledično bolj spočije, nima toliko frustracij, niti motečih elementov, lažje naredi nalogo, predvsem pa lažje uri svojo koncentracijo za učenje in delo, ker ni toliko motilcev vmes. V tem primeru naredi kar je treba narediti, se nauči lažje in več in ni utrujen od frustracij, ki bi jih doživljal v šoli. To je pozitivni vidik. Negativni je pa ta, d a nima toliko družbe, socializacije in veselja s tem - kar se v bistvu da nadoknadit s popoldansko igro na igrišču, vsaj večinoma, če le niste doma daleč od civilizacije.

Kako je z izločanjem iz opb-ja ta hip res nisem prepričana. OPB zanesljivo ni obvezen in je prostovoljen. Otroka se lahko odstrani iz razreda, vkolikor je nevaren sošolcem ali sebi, vendar se mu mora zagotoviti drugo obliko varstva - recimo da se ga odpelje v drug razred, h psihologinji, pomočnici, ali pa magari h kuharici, važno je,d a mu zagotoviš varno bivanje in seveda vsem ostalim otrokom. Pri nas pa sicer ni praksa, da bi komu to svetovali. Samo enega takega primera v dolgih letih se spomnim, ko je bil otrok resnično sam sebi moteč, ni zmogel, drugače pa nikdar.

To kar si napisala, da si predolgo umiva roke, pa se obira izgleda tule, ko je napisano res malo banalno, ampak v praksi je pa to teror nad sošolci, pa če verjameš ali ne. Če mora recimo 23 otrok čakat vsak dan 10 minut nekoga, da si bo roke umil, da bodo jedli, pa da se bo preoblekel, pa jim gre 5 minut športne, ker on še išče športno opremo, pa 10 minut se preobuva, medtem, ko so že vsi, amapk vsi oblečeni in obuti, pa potem za na kosilo5 minut, pa za v knjižnico enako mnogo... a veš da se mora tem otrokom, pridnim, marljivim, odgovornim prekleto zamalo zdet, zakaj je enemu otroku dovoljeno se norca brit iz vseh sošolcev, oni pa morajo biti odovorni in narediti v nekem doglednem, dovolj dolgem času, pa zakaj hudiča ga morajo vsak dan vsaj pol ure vsi skupaj čakat. Zakaj? A veš, meni recimo kot učiteljici je najlažje čakat. Veliko lažje, kot karkoli drugega. Za otroke, ki nasrkajo zaradi enega sošolca, ki ga nič ne briga, pa mi ni vseeno. Še celo če ta sošolec ne zmore, mi ni vseeno, naredim nekaj v tej smeri, da to mine. Ker to pomeni, da ni dovolj vadil obuvanje in sezuvanje in to pomeni tudi, da me je zignoriral, ko sem ga že prvič opozorila, naj ne stoji sredi garderobe, ampak naj vzame v roke čevlje in se usede ter začne obuvat. Ignoriral me je tudi, ko sem mu 17. to rekla - ne zaradi motnje koncentracije, ker 17x preslišat se me pa ne da. Ignoriral me je, ker mu vsi to dopuščajo, ker se zelo enostavno skrije za oznako - motnja koncentracije, ali pod oznako "mami se je navadila na to, se daj pa še ti". IN vsi moji otroci z motnjo koncentracije odreagirajo na konkretno direktno usmerjanje, kadar stojiš ob njih in hočeš da nekaj naredijo in jim ne dovoliš preusmeritve pozornosti - to je sistem dela s temi otroki. Ne odreagirajo tisti, ki imajo hude motnje v motoriki in res ne morejo ali pa tisti, ki so navajeni, da je vse po njihovo in se jih mora vse več desetkrat prosit.

Na osnovno vprašanje ti ne znam odgovorit. Če bi moj otrok imel motnje koncentracije in bi bil utrujen že od pouka, bi sama kot mama želela,  da hodi domov po pouku, če bi to bilo izvedljivo - zaradi otroka samega (zavedat se moraš, da je opb za polovico vseh otrok več ali manj utrujajoča stvar, ne pa nekaj resnično krasnega - sama sem iz tega vzroka svojega sina vzela ven že v 2. razredu, si je to želel, hčerko pa ne, ker je bila izrazito družaben človek). Če pa te možnosti ne bi bilo, ali če bi se bala, recimo zaradi tega, česar se ti bojiš, potem bi vsekakor želela, da hodi v podaljšano bivanje in od tega ne bi odstopila. Bi se pa vsekakor tudi kot starš potrudila, da bi rešila stvari, ki jih moraš zaradi otrokovega življenja v skupnosti uredit, rešit, otroka naučit doživljenjsko.  

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: podaljšano bivanje
23.1.2010 18:48:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Sem dobila informacijo na ministerstvu- mi ga bodo kar morali nazaj na podaljšano bivanje vzet - hoteli ali ne.

Absolutno. Kakor sem rekla - šole po navodilu ministrstva nudijo otrokom podaljšano bivanje. Podaljšano bivanje ni prostovoljna dejavnost šole. Za starše je prostovoljno, da se odločijo, ali bodo otroka vpisali ali ne, ampak če pa ga, pa šola tega ne more preprečiti, razen v primerih, ki jih je omenila Gina - da otrok resno ogroža sebe ali druge.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: podaljšano bivanje
26.1.2010 12:06:36   
Anonimen
Joj Gita, pa dej svojega malčka testirat, da dobiš poročilo in usmeritve. Jst sm ga prijavila na testiranje konec novembra, sedaj pa že imam poročilo testov, intervjuja in opazovanja. Notri so tudi navedene potrebe po prilagoditvi(vendar imam jst srečo, ker so na naši šoli res zelo razumevajoči kar se tega tiče) vendar želim še mnenje kliničnega psihologa, ki bo dal točna navodila kako in kaj. Si pa isto ful dolgo roke umiva(običajno brez da bi si zavihal rokaveuser posted image ), obroki trajajo in trajajo(ima vmes ogromno za povedat...), ne more biti pozoren na več stvari hkrati, skače, teče, krili z rokami, se pogovarja sam s sabo in še in še. Ja, ima pa tudi izredno visog prag tolerance za dražljaje iz okolja in gromnokrat se ne odzove na svoje ime kljub temu, da nima težav s sluhom in se ne takoj odzove na navodila...Lani so ga imeli še za strašno motečega, svojeglavega...sedaj, ko pa sta delovna terapevtka in psiholog podala svojo razlago njegovega vedenja in videnja...in ko upoštevajo določene zadeve iz poročila, pa gredo stvari počasi v pozitivno smer. Jst sicer ne želim pretiranih prilagoditev, ker vem da je mali sicer zelo sposoben in želim le prave usmeritve oz. načine na katere naj mu predstavim-o stvari, ki so za nas vsakdanje in samoumevne, njemu pa predstavljajo problem.

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 26.1.2010 12:19:28 >

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: podaljšano bivanje
26.1.2010 20:24:18   
Anonimen
Jaz se pa podpišem pod Ginin post.

Rada bi dodala še tole. Ali so to res vsi očitki? Ker kolikor sem jaz seznanjena, se iz opb-ja izloča le otroke, ki so lahko nevarni sebi in drugim, ker jih stvari prehitro znervirajo - pa da ne boste mislili, da so taki otroci redki - že v prvem razredu se spomnim primera, ko so po učilnici leteli stoli.
Tako da verjemite, ni lahko met v razredu 26 otrok, pa še to iz dveh ali treh različnih razredov - ko pa imaš enega, s katerim bi se moram ukvarjati individualno, se cel sistem podre.

Saj vem, da vsaka mama misli le na svojega otroka, vendar ne verjamem, da bi šla šola tako daleč, da bi le zaradi teh razlogov, ki si jih navedla svetovala izpis otroka iz podaljšanega bivanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: podaljšano bivanje
26.1.2010 20:57:50   
gita10
Tako moj sin je nazav v podljšanem bivanju. V bistvu so mi včeraj na sestanku zaterjevale, da smo se to skupaj odločile. Prestavili smo ga v drugo skupino k drugi učiteljici, ki je malo bolj stroga- oziroma ima več avtoritete- kar nam odgovorja. Upam,da bo tu vse uredu, ker on tudi zelo pazi, ker je vzel te tri mesece, ko je moral domov kot kazen, da ni z drugimi otroci in se zelo trudi.
No upam, da bo bolje.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: podaljšano bivanje
26.1.2010 21:40:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Tako moj sin je nazav v podljšanem bivanju. V bistvu so mi včeraj na sestanku zaterjevale, da smo se to skupaj odločile. Prestavili smo ga v drugo skupino k drugi učiteljici, ki je malo bolj stroga- oziroma ima več avtoritete- kar nam odgovorja. Upam,da bo tu vse uredu, ker on tudi zelo pazi, ker je vzel te tri mesece, ko je moral domov kot kazen, da ni z drugimi otroci in se zelo trudi.
No upam, da bo bolje.  


aha, potem je bil problem, ker ga učiteljica ni obvladala, al kako?
držim pesti, da se bo uredilo

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?