|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na kravje mleko
11.2.2010 14:05:42   
titas
[color=#000000 size=3]Sinu so po krvnih preiskavah ugotovili alergijo na kravje mleko. Ker je dojen, sem jaz tista, ki ne smem zaužiti mleka in nobenih mlečnih izdelkov. Tolažim se, da je star skoraj 6 mesecev in se bova dojila max. še 3 mesece. Malo, pa vendar veliko.
[color=#000000 size=3]Problem je v tem, da sem skozzzz lačna, samo gledam, kje bi kaj dala vase. Imam že manj kil kot predno sem prvič zanosila… Poskusila bova nadomestke, ki so mi jih predlagali, da bova počasi uvedla kak obrok po flaški.
[color=#000000 size=3]Prosim za razne nasvete. Bolj ko razmišljam kaj lahko kuham, bolj se seznam krči. Itak, zdaj bomo poskusili s kozjim mlekom. Da bo vsaj kava približno taka, kot sem jo vajena… Kaj pa sladice? Groza… še navadnih piškotov ne bom smela.
[color=#000000 size=3]Morda veste, če alergije vplivajo tudi na splošno počutje otroka? Mali mi čez dan zelo malo spi, ponoči bi se dojil na 2, 3 ure, veliko joka…
[color=#000000 size=3] 
[color=#000000 size=3]Vsaka pomoč mi bo dobrodošla, saj mi je vse čisto novo. Imam že dva otroka in nobeden ni imel problemov glede prehrane. Malo bom tudi sama brskala, da najdem kake napotke…
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na kravje mleko
11.2.2010 15:12:22   
simonalokar
maš zelo veliko receptov za internetu mi ne smemeo še jajca pa soje in KM tko da se tudi to da preživet pa veliko sreče saj lahko riževo mleko pa GEA margarina in pečeš. imađš sojine izdelke. veliko teh stvari
    linško testo
  • 170 g moke
  • 90 g sladkorja
  • 100 g mletih mandljev
  • 140 g masla
  • 1 – 2 rumenjaka
  • ščep pecilnega praška
  • ščepec solinadev
  • 200 g marelične marmeladedrugo
  • sladkor v prahu za posip
  • maslo za pekač
user posted image Linško testo je pogosto drugo ime za krhko testo.user posted image user posted image Krhko testo počiva v hladilniku zato, da ga lahko tanjše razvaljamo in lažje oblikujemo.user posted image predpriprava
Linško testo. Moko presejemo na delovno površino. Na sredi naredimo jamico, v katero stresemo mlete mandlje in na koščke zrezano hladno maslo. Vse skupaj na hitro ugnetemo v drobtine, potem pa dodamo še sladkor, rumenjak (če je manjši, dva), pecilni prašek (lahko ga tudi opustimo) in ščepec soli. Sestavine na hitro ugnetemo v gladko testo, ki ga ovijemo v prozorno folijo in za 60 minut postavimo v hladilnik.
Pekač namažemo z maslom.
250g moke (pol gladke pol ostre)
1 zravnanan žlička pecilnega praška
75g slagkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
ščep soli
1 jajce (oz. 1 žlička nadomestka in 3 žličke tekočine)
125g kokosovega masla (zmehčano).

vse sestavine sme pregnetla z gnetilnim kavljem, potem sem ugnetla z roko gladko testo. vse skupaj dala za ene pol ure v hladilnik in potem na delavni plošči razvaljala ene pol centimetra debeleo in izrezala z modelčki piškote. pečeš v naprej ogreti pečici pri 175-200 stopinj celzija, 8-10 min. jaz pečem na peki papirju, v ventilacijiski pečici. no jaz sem pekla 10 min pri 180.

da dobiš gladko testo dodaj po občutku malo več maščobe ali dovoljenega mleka. lahko pa doda tudi mlete lešnike, mandlje,...skratka kar je dovoljeno.

ohlajene piškote lahko tudi namažeš z marmelado iz ene strani potem pa lahko na vrh daš drug piškot ali pa iz testa oblikuješ tudi obročke (tako da potem dobiš linške oči).

v receptih ki zahtevajo 1-2 jajci lahko le te enostavno izpustiš, niti ne potrebuješ nadomestka, moraš pa zato prilagodit maščobo in drugo tekočino.RIŽEVI MUFINI Z BANANO - BREZ PŠENICE, JAJC IN MLEKA:
Kaj:1 zrela banana, narezana na koščke
1/4 skodelice sončničnega olja
1/3 skodelice riževega mleka ali vode
1/2 skodelice sladkorja
2 skodelici riževe moke
3 žlice koruznega škroba
1 žlica pecilnega praška
1 žlička cimetaKako: Kremasto umešamo banano, olje in riževo mleko ter dodamo sladkor. V drugi posodi dobro zmešamo še ostale sestavine, primešamo kremasto zmes in dobro premešamo. Z žlico napolnemo posodice za mafine. Pečemo 15-18 minut na temperaturi 200 stopinj. Pa dober tek!



_____________________________

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na kravje mleko
11.2.2010 17:21:29   
titas
Ja, sej bomo nekak, sam, da se utečemo. Jutr grem u trgovino, da mal pogledam kaj imajo. Baje, da sojini izdelki niti niso tako slabi...
To alergijo otroci večinoma "prerastejo". Zanima me do kdaj se to zgodi, če se.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na kravje mleko
11.2.2010 18:24:30   
kalypso
zanimivo, da ti niso povedali: otroci, ki so alergični na KML se naj bi izogibali tudi kozjega mleka, velika je možnost, da razvijejo tudi alergijo na sojo. poskusi riževo ali ovseno mleko, ni bogvekaj je pa vsaj nekaj, ali pa si pripravi obrok iz nadomestka AM ki ga ima otrok (ne vem kaj imaš, allernovo, Apt. ADC, Pregomin,...)

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na kravje mleko
11.2.2010 21:42:46   
tanci29
hoj

tudi moji pupi so pri 4 mesecih ugotovili alergijo na km. sampak jest nisem smela kozjega. kave nisem pila ker mi je brez veze brez mleka, sojini in riževi so mi pa tolk zanč da sem raj brez.
drugače so pa dobri sojini jogurti od sojade kupiš v hiper merkatorju. sicer so pakirani po 400g, ampak zame edini užitni. potem imaš tudi en tak namaz kot margarina samo da je iz oliv brez mlečnih maščob. sladkarije bolj al manj vse vsebujejo mleko, tudi pri kruhu moraš oazit. jest sem kupovala krjavla al pa jelena. pa u merkatorju hipr majo neke koruzne pogače ful so dobre tam tud ni mleka notr.
pa nekateri čipsi so tud brez. poli salama. pa veliko sadja in zelenjave.
sej na začetku je res ful kriza, ampak ko se navadiš je čist ok. jest sem mislila da ne bom zmogla, pa sem brez problema. no zdej se malce pregrešim, ker izvidi so negativni samo še čakava pravokacijo, ki jo ima šele aprilauser posted image .
sej ne vem če te še kaj zanima vprašaj.
aja glede dojenja pa, če se samo enkrat doji moraš biti ti še vedno na dieti. če ima alergijo.
a ste dobili kak nadomestek mleka. alernova aptamil adc.


(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na kravje mleko
12.2.2010 14:33:38   
titas
Hvala za vse nasvete!
Lačna sem kot volk! V hladilniku ni po novem nič "užitnega". Pravkar sem bila v trgovini in sem se ubadala z deklaracijami. Govorila sem z našo pediatrinjo, ki mi je odsvetovala kozje in sojino mleko, lahko pa riževega. Sem kupila... Ne morem pa verjet, da je res skoraj v vsaki stvari prisotno mleko v različnih oblikah... v čipsu! Hvala za opozorilo, ker sem šla prav deklaracije brat pri čipsu - sem najdla takega brez! :)
Glede sladkarij: očitno se bom mogla kar sama spravt k peki. Verjetno bodo še danes padli kakšni sadni muffini. Bom uporabila kar "rižev napitek". Pa kupila sem kokosovo maslo... Neki bo že ratalo. Bom za otroke nardila posebej - z mlekom in čokoladne (njamiiiiiii).
Za malega sem kupila mleko od Novalaca, za kakšne kašice za dodajat. Upam, da bo počasi začel piti tud po flaški. Bo mogel! user posted image
Se lahko oglasim na ZS, če bom imela še kakšno vprašanje? Resnično je najlažje kontaktirat z nekom, ki je v isti kaši... jest sm pa čist začetnik.

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na kravje mleko
12.2.2010 15:24:53   
kalypso
navadno mleko od novalaca ali allernovo? ker v navadnem mleku so tudi mlečne beljakovine. allernova je posebej za alergike.

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na kravje mleko
12.2.2010 15:39:05   
titas
allernovo, imam pravo. Hvala!

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na kravje mleko
13.2.2010 0:21:44   
šrimpf
mojemu sinu so prav tako dokazali alergijo in te razumem, sem na začetku čisto izgubljena tavala po trgovinah.
svetovala bi ti tudi naravno prekajeno puranjo šunko mesarstva Flerin v Črnučah, reče se ji tudi URTIKA šunka, je res ful dobra (je na seznamu z gastro)
kruh: jelenov, martinov, krjavelj (v mercatorju imajo sezname, kater kruh kaj vsebuje)
sama sem pojedla tudi ogromno riževih vafljev, po domače stiropor, pa mafine in piškote pečem sama.

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija na kravje mleko
14.2.2010 10:13:54   
titas
Učeraj sem našla kar nekaj čisto užitnih piškotov na navadni polici, ki ne vsebujejo mleka. Linške oči (hvala za namig simonalokar), stiropor s čistim kakavom v Muellerju (na kakav nimamo alergije, smo dali testirat!). Sej bomo preživel!
Kaj pa dajete otrokom za jest, npr. za malico? Jaz sem večjim dvema dostikrat dala jogurt za malico, zdaj bom očitno mogla še več kuhat... Zdaj sem kar na sadju, pa navadna riževa kašica, jo mešam z njegovim mlekom in dodajam sadje... sam to ne bo mogu dolgo jest, se mu bo uprlo! Drug teden mi pride patronažna, da mi mal svetuje glede prehrane...
Pekla bom pa čez teden, je ta vikend čist preveč gužva! :)
Aja, drugače pa kavo pijem z riževim mlekom z okusom vanilije in je prav zlo okusna! Priporočam! Se sploh ne čuti, da ni pravo mleko! Sam ne smeš mislit na to... user posted image
šrimpf - bom moža poslala po šunko, da probam... hvala!

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija na kravje mleko
14.2.2010 10:24:04   
tanci29
sicer je tvoj star šele 6 mesecev...midve sva začeli s sojinimi jogurti nekje pri 8 mesecih..za malico ji lahko daš to...imajo tudi sojin puding...no nam sojinih stvari niso prepovedali, pa tudi nobene reakcije ni imela na sojine izdelke

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergija na kravje mleko
14.2.2010 18:09:07   
Upsss
Pozdravljene.

Mene pa zanima, kako ste ugotovile, da je otrok alergičen na KM? Moja je sicer po riževi kašici (ki že vsebuje AM) dobila nekaj rdečih pikic po telesu (verjetno alergija? morda na mleko, saj je sicer polno dojena - stara 6 m). Tolažim se, da verjetno ni to nič in bom še 1 x poskusila, da vidim, če bo spet dobila pikice. Torej če prav razumem: če je otrok alergičen na KM, je alergičen tudi na AM?
Ali ste ve dojenčke takoj peljale k pediatrom?

Upam, da ni alergija user posted image Pa ravno sem ji mislila zamenjati še 1 obrok z AM, ker me to dojenje na 1 uro že malo utruja.

pozdravček

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergija na kravje mleko
14.2.2010 20:13:28   
simonalokar
imaš tudi riževe pudinge. drugače pa se zapelji v eleclerk v lj tam imaš celo stelažo terh izdelkov. sojinih in riževih pa še saldoled tudi obstaja. tko da glavo pokonci in dati jesti in uživati z dojenčkom. saj me včasih stisne ko ni npr. čokolade sam bo že samo da bodo zdravi

lp


_____________________________

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu titas)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alergija na kravje mleko
15.2.2010 8:08:56   
kalypso
IZVIRNO SPOROČILO: Upsss

Pozdravljene.

Mene pa zanima, kako ste ugotovile, da je otrok alergičen na KM? Moja je sicer po riževi kašici (ki že vsebuje AM) dobila nekaj rdečih pikic po telesu (verjetno alergija? morda na mleko, saj je sicer polno dojena - stara 6 m). Tolažim se, da verjetno ni to nič in bom še 1 x poskusila, da vidim, če bo spet dobila pikice. Torej če prav razumem: če je otrok alergičen na KM, je alergičen tudi na AM?
Ali ste ve dojenčke takoj peljale k pediatrom?

Upam, da ni alergija user posted image Pa ravno sem ji mislila zamenjati še 1 obrok z AM, ker me to dojenje na 1 uro že malo utruja.

pozdravček


ja, ker AM je narejen na kravjem mleku, le da je izboljšan. Obstajajo potem še različice za alergike in HA različica ki ga ima vsaka firma ki AM izdeluje in je namenjen otrokom z možnostjo nastanka alergij.
Če nima nekih izrazitih težav poskusi spet, ko pikice izginejo. Če se ponovno pojavijo, pojdi do P.

(odgovor članu Upsss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergija na kravje mleko
15.2.2010 19:36:08   
Upsss
Najlepša hvala punceuser posted image
Danes popoldne sem ji dala 40 ml AM (od Hipp-a) in je čez eno uro (spet) bruhala (vrgla ven še kosilouser posted image ). Pikic pa ni dobila (očitno sem zadnjič dala preveč riževe kašice). Ker je to bruhanje bilo pa zdaj že 3. po uživanju izdelkov z AM, bom jutri poklicala P.

Upam na najboljše.
Veliko crkljanja z vašimi sončki in bodite čimbolj zdravi user posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alergija na kravje mleko
16.2.2010 7:55:01   
kalypso
mhm, to bi znalo biti to... ampak kaj pa prej? je bila dojena? a ti nisi jedla nobenih izdelkov iz kravjega mleka?
ker moj je bil dojen, jaz sem spila nekje pol litra mleka na dan, težave pa je imel že od začetka.
je pa tudi možno, da je šele zdaj postala občutljiva na kravje mleko. raje jo pelji da jo malo pregledajo, pretipajo trebušček itd.

lahko pa ji poskusiš najprej dati še kakšno riževo kašico ki ne vsebuje mlkea, od milupe je ena takih, BIO, in jo pripravi z enim od HA mlek (Beba HA, Aptamil HA (imajo samo v Muellerju), Aptamil ADC (ta je že za alergike) ali Allernovo (ampak ta ima pa okus tako obupen...)


< Sporočilo je popravil kalypso -- 16.2.2010 7:59:04 >

(odgovor članu Upsss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alergija na kravje mleko
26.2.2010 16:13:19   
Pikicapokica6
Pri nas se tudi ukvarjamo z enako težavo, kot jo imaš ti. Punčka bo sicer zdaj stara 10 mesecev, ampak kravjega mleka ni prenesla že kot novorojenka, zato sem bila na strogi dieti. Enako kot ti sem pred tem popila tudi liter mleka na dan, potem pa ....konec! Nekako sem se navadila. Na začetku je bilo nerodno, ker nisem imela pojma, kaj to sploh pomeni, katero hrano lahko, katere ne....In res, če ne pogledaš dobro, z lahkoto kupiš hrano, ki vsebuje mleko. Pri nas se je alergija kazala kot zelo hudi krči in driska. Ko sem šla na dieto, je blo ok. Potem pa sem pri sedmih mesecih začela spet piti mleko, vendar sveže prekuhano. Dva meseca je blo ok, zdaj pa spet, kot iz lufta, je prišla alergija na plano. Postala je vsa lisasta, zatekla. Bila je nemirna, jokava. Dobila je injekcijo in zdaj sva na dieti obe, ker jo še vedno dojim, flaške pa niti pod razno ne sprejme. Kupila sem najmanj 10 različnih, pa je tak protest vedno, da jo od joka skoraj konec. Poskušam po žlički, pa tudi to ni preveč uspešno. Najbolj pa mi je hudo zato, ker je punčka od vsega najrajš imela prav mlečne kašice, pa skutke in jogurte....

Alergije pa nihče v družini nima - niti po moji, niti po moževi strani. Niti eden ni alergičen na kakšno hrano. 

Samo navadit se mormo s tem živet, pa bo.  


(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alergija na kravje mleko
11.3.2010 18:51:59   
Anonimen
živijo,
mene pa zanima kakšni so znaki pri alergiji na kravje mleko?
pri moji hčerkici (stara 2 meseca) so se najprej pojavili krčki in vetrovi, potem še hud izpuščaj po obrazu in prsnem košu. Pediatrinja nam je dala antibiotično mazilo in je bilo takoj boljše.. Ko sem nehala mazati, se je spet pojavilo izpuščaj. probam ugotoviti če tamala ima kolike (trenutno ji dajam bio gaia kaplice proti krčem, in ne pomaga velik) ali če gre za alergijo na kravje mleko. Dojila sem samo 3 tedne in skoz dodajala AM.

< Sporočilo je popravil nikica85 -- 11.3.2010 18:53:57 >

(odgovor članu Pikicapokica6)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: alergija na kravje mleko
11.3.2010 20:37:57   
metka_zone
Naš je bil cel mozoljast po obrazu,ko sem mu dala Hipp mleko.Sem testirala to mleko,ker so ga hvalile,ampak malega je skoraj čisto zaprlo,imel je močne vetrove in cel pikast po obrazu.Sedaj ponovno pije Aptamil Imunofortis in je zopet normalen po treh dneh.Možno,da je alergičen,ampak na kaj ???Saj so mleka v osnovi podobna...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: alergija na kravje mleko
18.3.2010 16:42:24   
anci banci
no mi imamo tudi dokazano alergijo na kravje mleko in pa tudi na jajca.. se pa še dojiva zato moram biti tudi jaz na dieti.. od mesa ne smem jesti tudi govedine niti teletine, ker je alergik(pa svinjine tud ne)..je kr naprno biti na dieti ker sem skoz lačna..pa moj mali tud, ker ta hrana ni nasitna..
imamo prov na recept amptamil ADC
drugače imaš na voljo še HOLLE instant kašice ki ne vsebujejo mlečnih beljakovin (dobiš jih v baby centru)
naš je bil flekast od rojstva in nismo sumili alergije, potem pa pri uvajanju GH smo mu dal eno kašo, ki je vsebovala mlečne beljakovine in je po 5 minutah ratu bulast-smo letel v bolnico..
kazalnik na alergijo je bil pa atopčni dermatitis..
od kar sem na strogi dieti, se je stanje izboljšalo
ko kupuješ hrano, res vse preberi, ker nekatere stvari vsebujejo prikrite mlečne beljakovine

od sladic jem pa samo doma narejen štrudel (brez teh sestavin-jajc in mleka) pa palačinke iz vode in moke

< Sporočilo je popravil anci banci -- 18.3.2010 16:43:22 >

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: alergija na kravje mleko
8.5.2010 16:22:02   
munchen
kravje mleko nadomestite z riževim
v trgovini se kupi riževo mleko s kalcijem, zelo dobro

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?