|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ko je otrok tepen
4.4.2010 18:24:29   
Anonimen
Seveda, Gina, se popolnoma strinjam s tabo.

Pri vzgoji je pač tako, da nobena stvar ne pride čez noč, za vse je potreben čas. Potem so tudi otroci zelo različni, od povsem neagresivnih, nežnih, sramežljivih, do druge skrajnosti, po naravi borbenih, egoističnih (pa ne v negativnem smislu), samozavestnih,... In če enemu nežnemu otroku, ki vedno pred sebe postavlja potrebe drugih, neprestano ponavljaš, da se mora ob napadu umakniti, mpotem bo postal še bolj pohleven, še manj sebičen, ne bo niti toliko sebičen, da bi sebi zagotovil eno osnovno spoštovanje. To ti lahko komot povem, ker imam svoje take izkušnje: vedno ser moraš umaknit, ne se kregat, punčke ne smejo biti jezne ipd. In potem pride ena točka, ko pa pri sebi čutiš, da se ti dogajajo krivice in veš, da se moraš postaviti zase, pa ne veš kako. Niti se ne upaš, ker te je tako strah vsakega abu-ja.
In po drugi strani, nekomu, ki ima agresijo v sebi, ki se hitro razjezi tako, da verbalno ali fizično začne mahat okoli sebe, ne moreš govorit, da se mora postaviti sam zase, ker bo to naredil sam od sebe, takoj. Lahko pa se ga nauči, da svojo jezo izraža na sprejemljivejši način.
Veličinoma je tudi tako, da ima pretep določen vzrok, ne pa zmeraj. Lahko je tudi kar tako.

V končni fazi se gre za to, da se naučiš izbirati svoje bitke. Kot sem rekla, pa to ne gre z danes na jutri, gre postopno, z izkušnjami.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 4.4.2010 18:25:58 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ko je otrok tepen
5.4.2010 21:39:03   
plotka
Sama sem pa pristaš mišlenj, da se morajo otroci sami odločati kako in na kakšen način bodo reagirali. Samo tako se bodo naučili odločanja in samostojnosti.

Naloga mene kot starša pa je, da poslušam, včasih vprašam kaj nameravajo storiti naslednjič ko bo prišlo do podobne situacije in to je v bistvu to...

Kar pa se tiče pretepanja, se moji otroci znajo postaviti zase verbalno, udarijo pa nikoli, ker tudi s partnerjem nikoli ne udariva, pa čeprav od jeze pihava kot pobesnela bikauser posted image , kar pa sta izgleda podedovala tudi sina. Saj če se jima godi krivica ali jih kdo udari ali pa si samo "sposodi" igračo ne da bi mu dovolila, začneta cepetati in vpiti kot, da jima gre za življenjeuser posted image , s tem pa tako šokirata, da ju v trenutku vsi pustijo pri miru.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ko je otrok tepen
6.4.2010 8:41:25   
Balerina
Se strinjam z Gino, otroci ko so manjši mislim da res težko ločijo med tem kdaj se brani in postavi zase in kdaj napade.
Glede igrač in postavljanja zase na igrišču pa tudi midva hči učiva da če je na tobuganu vrsta se postavi v vrsto in potem stoji na svojem mestu, ne spušča drugih mimo. Ji povem da ne sme vedno spuščati drugih predse ker drugače nikoli ne pride na vrsto. Tudi ko se z bratcom kregata za igračo ju z možem pustiva poseževa tik preden se začneta tepst ali pa na začetku tepeža. Potem pa se pogovarjamo kako se rešujejo spori.

Sem za da se postavimo zase ampak vseeno mislim da se lahko postavimo zase brez da se tepamo, to velja tako za odrasle kot za otroke.  Kot je ena napisala to je del čustvene inteligence.

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ko je otrok tepen
6.4.2010 9:58:12   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

to sem jaz vzgojiteljico spraševala kao naj otroka učim, da odreagira, ko ga kdo udari in je izrecno poudarila, da jih učijo, da ne smejo nazaj udariti. Nasilje porodi nasilje, in da je otroka treba naučiti, da ne sme odgvoriti z nasiljem.

Je pa to problem, če je potem tvoj otrok tisti, ki je vedno tepen. No, jaz mu rečem, da naj gre stran od tega otroka. Naj mu reče, da je to grdo, pove vzgojiteljici, in naj gre stran. Je pa moj starejši sin izjemno nežen fantek, bolj pacifist, tako da kakih hudih fightov še nismo imeli. Pa tudi cela skupina je bolj miroljubna.







Ja, s tem načinom vzgojiš boksarsko vrečo in to je dejstvo, občutil na lastni koži vse do srede osnovne šole. Dokler ni moj stric ponorel in mi rekel, ja tega boš pa že obvladal, pršvasaj ga nazaj, pa mi verjemi, da te noben nikol več ne bo. In sem že naslednji dan njegov nasvet upošteval. Še zdaj nisem pozabil presenečenega obraza, ko je dobil šako nazaj. Nikoli več se me ni noben niti dotaknil.
Tožibab in cmer nihče ne mara.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
6.4.2010 11:30:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ko je otrok tepen
7.4.2010 20:47:10   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

So že toliko samostojni da vzgojiteljica gre tudi na kavo, vmes se pa vse živo dogaja.


Ne verjamem da vzgojiteljica in pomočnica naenkrat zapustita skupino, tudi pri večjih otrocih ne. Nadzor je ves čas, le da je težko vsako sekundo vse imeti pod 100% kontrolo, sploh če se po različnih koncih igralnice po kotičkih zadržujejo.


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ko je otrok tepen
22.4.2010 14:03:44   
koala.cek
definitivno se je treba branit. naš je v skupini največji, tudi za celo glavo in verjetno tudi najtežji. a je taka nežna duša, da če ga kdo udari je grozno občutljiv. vse pove vzgojiteljici. bojim se, da bo postal ''špeckahla''.user posted image razlagam mu, naj tistemu ki ga udari, pove da to ni lepo in pove tudi V. pa nič ne pomaga. še vedno ga udari. zdaj sem mu rekla, naj ga udari nazaj. vem, to je dvorezni meč samo človek res ne more biti pameten ? poleg tega, pa dejansko nihče ne ve, kaj se je točno zgodilo in zakaj jo je nekdo fasal ?! žal, thats lifeuser posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ko je otrok tepen
23.11.2010 13:42:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina
...je rekel,da mu ni nič nardil, ...,da tudi otrok ne sme nazaj vdarit,...

Vzgojiteljica prav gotovo ne more podpirat udarjanje, pa tudi če "ga samo nazaj". To mora biti uradno stališče.

Tvoje pa, da otroka vzgojiš, da se postavi za sebe, da se ubrani.

Je pa to težko. Če ga ni udaril takoj nazaj, to nekako nima v sebi. Našega sem "sunil" v ramo, da mi je potem vrnil - močneje kot sem jaz njega. Potem sem ga še enkrat in je moral to pričakovati (da ga bom nazaj) in se odbraniti, še predno sem ga drugič. Samo se je v vrtcu situacija uredila, pa smo po dveh dneh prenehali z "vajo".

Po drugi strani pa se mora tudi naučiti, da vedno ni pametno udariti nazaj. Sploh v srednji šoli in fakulteti, ko se gibljejo v okolju z "norci".

IZVIRNO SPOROČILO: Balerina
ko daste otroku kakšno vzgojno in vas potem otrok udari nazaj, ...

Če te udari nazaj potem to ni bila vzgojna saj sploh ne razume za kaj gre.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ko je otrok tepen
6.12.2010 11:23:37   
Dvoje src
mene pa ena druga stvar matra. kaj pa ko otrok udari svojega brata/sestro? Udari ga nazaj? ma meni je to mimo, da se z batinam rešuje.
Meni je ok, če mi pove, da jo je nekdo udaru, če se do zdej ni še znašla v taki situaciji, je prišla h meni po nasvet, kar se mi ne zdi slabo. Potem pa skupaj poiščeva rešitev,



_____________________________

Ni pomembno, kaj imaš v žepu, ampak kaj imaš v srcu.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Več kot 3000 novih primerov kožnega raka l...
Ob svetovnem dnevu melanoma NIJZ opozarja na prekomerno izpostavljenost ultravijoličnemu (UV) sevanju, ki je glavni deja...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?