|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   posledice, če ga ne daš v vrtec, čeprav je sp...
8.4.2010 11:34:26   
Jenny*
Kakšne bodo posledice, če vpišemo drugega otroka v vrtec in bo sprejet, potem pa ga nebi dali v vrtec, ker bi pač dobili drugo varstvo? To mislim, ko bi ga naslednje leto spet vpisali... predvidevam, da bo naslednje leto, pač tako kot, da ga prvič vpisujemo in ne bo kakšne škode?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: posledice, če ga ne daš v vrtec, čeprav j...
8.4.2010 11:43:08   
aleži
hojla,

Moja drugorojenka je v vrtcu. V njeni skupini je tudi ena punčka odsotna že od septembra dalje (bila je samo cca 2 tedna). Vpisana je in drugo leto bo s septembrom se spet uvajala. Mogoče se je z direktorico vrtca mamica zmenila.... nimam pojma!!

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2010 11:46:34   
Naja31
Bistvena razlika je, ali je otrok vpisan celo leto, pa ne hodi ti pa plačuješ, ali če ga izpišeš.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2010 13:21:18   
ledenaa
otroka lahko izpišeš kadarkoli
Na začetku dobiš tudi odločbo kjer ti vse piše
priporočam za bratuser posted image

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2010 13:35:41   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Bistvena razlika je, ali je otrok vpisan celo leto, pa ne hodi ti pa plačuješ, ali če ga izpišeš.

Se podpišem!

Saj jo lahko kadarkoli izpišeš, pa naj to mesto zasede nekdo, ki ga res rabi!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2010 13:43:17   
kasso
jenny, če imaš vvrtcu starejšega otroka in si sedaj vpisala še mlajšega pomeni, da boš vrtca plačevala manj, kot bi ga, če bi imela vpisanega le starejšega otroka.
če imaš oba, je mlajši otrok zastonj, pa še za starejšega plačuješ nižji razred in prav zaradi tega mislim, da v našem vrtcu spremljajo, kdo hodi in kdo ne.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2010 14:02:06   
Anonimen
Ne vem v čem je point? user posted image
Itak boš imela varstvo brezplačno če imaš že enega v vrtcu..
A boš rajš privat plačevala?

V tem primeru vidim razlog samo v tem, da greš še enkrat na porodniško,
pa ker boš ti doma - imaš še otroka eno leto doma.
Če v takem primeru otroka ne vpišeš v vrtec, po vsej verjetnosti štartaš
od začetka... Ali pa ga vpišeš pa ga imaš vseeno doma. Sicer ne vem kako je s tem...
Mislim da če je eden že v vrtcu, pa da ima tadrugi zastonj... Je pomoje vseeno al je doma al ne...
Bi bilo pa zelo fer od tebe, da vrtec obvestiš - da za tisto obdobje vzamejo drugega otroka,
ki varstvo krvavo potrebuje.

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2010 21:33:32   
Najaa
Fer je, da obvestiš vrtec, da otrok ne bo hodil to leto in ga pač izpišeš. Da dobi drug možnost, ki mogoče varstvo bolj potrebuje kot ti. Razen, če gre za bolezen ipd. Moja mlajša je vpisana od 1.2. pa še ni začela hodit, ker je ves čas nekaj bolana. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2010 22:14:22   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Fer je, da obvestiš vrtec, da otrok ne bo hodil to leto in ga pač izpišeš. Da dobi drug možnost, ki mogoče varstvo bolj potrebuje kot ti. 

saj v nedogled pa itak ne more biti vpisan. te obvestijo oziroma vprašajo ali bo otrok prišel v vrtec, drugač se ga avtomatsko izpiše.user posted image In dobi mesto otrok, ki ga potrebuje.user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2010 23:49:52   
Jenny*
Hvala za vse odgovore, v bistvu si želiva, da bi bil naslednje leto sigurno sprejet, za letos pa bi ga dala raje v privat varstvo, da mu pač nebi bilo treba v institucionalno varstvo že tako malemu. Predvsem mož je za to, da še ne bi šel v vrtec, na denar pa sploh še pomislila nisva, kot bi ga res imela toliko. Bo treba še mal razmisliti vse skupaj...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2010 23:54:51   
frutka_
Oba otroka sem imela v "institucionalnem" varstvu in sta še živa. Tako da le pogumno!
Da še odgovorim na tvoje vprašanje. Če plačuješ in otroka ni, jih ne briga. Če otroka ni in ne plačuješ, pol te kličejo in dajo mesto drugemu  ki/če čaka.

< Sporočilo je popravil frutka RR -- 8.4.2010 23:56:20 >

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.4.2010 7:28:51   
sončnica24
Marsikdo drži prostor pa otroka ni v vrtec, sploh če je to drug otrok in ne moraš narediti nič, dokler se starši sami ne prizibajo in otroka izpišejo oz. kaj je zdaj v modi, da bodo 2.otroka začeli vozit v vrtec sedaj ker je pomlad in je manj virusov.

Zelo super stvar zato da nekdo drži prostor več kot pol leta otroka pa ni (to so ponavadi starši otrok ki plačujejo več kot 50% - se pravi imajo denar), tisti, ki pa bi krvavo rabli prostor pa ga ne dobijo.user posted image

Pa tudi če se redno plačuje ni problema, bi pa se splačalo dobro prebrat pogodbo, ker vprašanje če imajo vsi vrtci isto nareto, ponavadi niti pri 1. ni problem, če se redno plačuje samo odvisno kako je v vrtcu to urejeno. Tako da vse prebrat.

Sicer pa moj je šel v vrtec z 11. še ne čisto polnimi meseci, pa mu je full lepo, cepli smo ga proti pnevmokoku in je po dolgem času bil spet cel mesec v vrtcu drugače pa tam uživa in moje mnenje je da veliko več izve in pridobi pa še na otroke se navadi kot v privat varstvu. Tako da ne se bat vrtca, se imajo tudi tako mali tam zelo lepo. Mene je tudi lani vse po glavi hodlo pa spanje pa hrana in vse se je izteklo SUPER.

< Sporočilo je popravil sončnica24 -- 9.4.2010 7:32:09 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.4.2010 21:29:16   
_ella_
Mislim da je Jenny mislila drugače, i n tudi mene zanima to, kako je če dobiš in potem še pred pričetkom izpišeš.
Nameravam namreč troka obdržati doma pri mojih starših, kjer je tudi njen 6 tedno mlajši bratranec. Pa jaz sem tudi večino časa zraven. Vseeno bi se pa rada uvrstila v čakalno vrsto za drugo leto. Torej še enkrat vprašanje: ali izgubiš mesto v čakalni vrsti, ali izgubiš točke, če zavrneš ponujeno mesto v vrtcu?

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2010 21:45:17   
frutka_
Kaj hudiča komplicirate? Otroka vpišeš v vrtec, če vrtec potrebuješ. Ella kakšne točke bi izgubila? Kriterij je jasno določen.
-----------------------------------------+--------+
| Kriterij | Število|
| | točk |
+-----+-----------------------------------+--------+
|1. |Starši ali eden od staršev ima | 30 |
| |skupaj z otrokom stalno | |
| |prebivališče na območju občine | |
| |ustanoviteljice | |
|2. |Otrok, ki mu je bil odložen vstop v| 20 |
| |osnovno šolo | |
|3. |Otrok, katerega starši so | 10 |
| |zaposlenih | |
|4. |Otrok je bil uvrščen v prednostni | 10 |
| |vrstni red v preteklem letu in v | |
| |vrtec ni bil sprejet | |
|5. |Otrok živi v enoroditeljski | 10 |
| |družini, kar dokazuje potrdilo o | |
| |družinski skupnosti | |
|6. |V želeni enoti vrtca je že vključen| 7 |
| |otrokov brat ali sestra | |
|7. |Sprejem dvojčkov ali trojčkov | 7 |
|8. |Družina ima več vzdrževanih otrok: | |
|8A |4 otroci ali več | 6 |
|8B |3 otroci | 5 |
|8C |2 otroka | 4 |

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2010 15:07:08   
pingi
Malo pozno, pa vseeno odgovarjam.

Mi smo lansko leto dobili vrtec za sina, jaz sem bila noseča (PDP začetek septembra), zato sva se odločila, da bo ostal doma.
V vrtec so nas povabili na sestanek za starše in obenem na podpis pogodbe (to je bilo začetek junija). Takrat sem ravnateljici rekla, da ga ne bomo vpisali in ni bilo nobenega problema. Še vesela je bila in je rekla, da bosta zdaj lahko dva druga dobila mesto.
Mi pa smo julija zopet vložili vlogo za vpis za prihodnje leto in nismo dobili nobenih negativnih točk ali kaj podobnega.

V bistvu tvegaš samo mesto v vrtcu za naslednje letouser posted image , ker štartaš iz nule.
Isto se zgodi, če si na čakalni listi, pa te pokličejo, da se je sprostilo mesto, ti pa potem to mesto zavrneš.

No, ampak pri nas se je k sreči vse izšlo, saj smo ravno prejšnji teden dobili odločbi za oba otročka.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako otroka vključiti v izbiro šolskih pot...
Nakup šolskih potrebščin je lahko zabavna skupna naloga – če otroka vključimo premišljeno. Preverite, kako mu dati možno...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?