leonardo
|
no suzy1, zdej se je pa res že nabralo mnenj in če nardiš eno mini mini statistiko boš videla, da ti vsi nekako "odsvetujemo" preskakovanje - pa verjami, da smo tu gor pisali dobronamerno... definitivno je treba fantu pomagat! jaz osebno ga na isti šoli ne bi pustila, pa četudi bi imeli na razpolago 5 razderov; tvoj sine je "ožigosan" in v istem okolju (ker šola je isto oklje), se bo težko otrsel "nalepke", pa četudi bi se njegovo obnašanje totalno spremenilo - okolica je pač dinozaver in dinozavri so izumrli, ker se niso prilagodili.... poskusi s prešolanjem na drugo šolo (pa brez enormnih pričakovanj); ne razlagaj preveč, zakaj si to naredila, probaj si zmislit en dovolj prepričljiv nepomemben razlog (npr. da bo pa iz tiste šole lahko laže po pouku nekam hodil....) - Gina, prosim tega ne reci, da nima smisla in da je treba povedat učitelju. Ja, če je tak kot ti - mogoče, amapk kot sem ti rekla, takih kot si ti je MOGOČE 5%!!!! tudi fantu ne prikazuj, da se bodo zdej vsi problemi rešli, ker se tudi ne bodo, vendar pa med počitnicami obdelajta čim več situacij, zakaj se je nekaj zgodilo in naj on pove, kako pa misli, da bi se lahko temu izognil... pa zavedaj se tudi, da on dobro čuti, da boš ti zanj naredila vse in da ti bo vedno (taki pač otroci so in izkoriščajo našo brezpogojno ljubezen) opisal situacijo tako, da se ti bo zasmilil....ti mu lahko pomagaš pa tako, da se ti bo nehal smiliti in boš racionalno razmišljala, kdaj pa je tvoj sin sprovociral določeno reakcijo.... zdaj pa še o šolanju na domu: to ni ne kazen ne nagrada; je pač drugačen način učenja; otrok je ob normalnih starših (kar ti si, kot je videti iz zapisanega) popolnoma socializiran, samo uči se drugje in na drugačen način; drugače pa obiskuje vse dejavnosti, kot sicer; na ta način se boš lahko posvetila njegovim primankljajem, fantu pa boš tudi na zdrav način dvignila samozavest; v Slo se vedno več družin odloča za tak način, med njimi tudi učitelji - a ti to kaj pove??? mi imamo 2 in eden je obiskoval OŠ, drugega smo po 4.r začeli šolat doma - preprosto se s skupino ni ujel, pa smo in so vsi trdili, da ni ne z učiteljem ne z nami, ne z razredom in ne z njim nič narobe - temu jaz rečem NEKOMPATIBILNOST; energijo, ki jo usmerjaš in porabljaš za jalovo prepričevanje okolice in sebe usmeri v delo z otrokom in boš videla rezultat....če bi mi vedeli, da bomo dosegli take rezultate, ga verjetno v šolo sploh ne bi vpisali glede šolanja na domu je pa tako: za "normalne" otroke zadnji dan prijave 31.5., za otroke pp pa 28./29.2.; vse ostale "tehnične" info najdeš na forumu, ki teče na RR "šolanje na domu"
|