|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5-letnik odklanja druženje z vrstniki
7.9.2010 10:21:22   
2ursae
pozdrav,

takole je pri nas: moj 5 letni sin sicer že tretje leto hodi v vrtec, a se nekako nanj ne more navaditi - ne gre z odporom, ne gre z navdušenjem. Zdaj, ko je predšolski, je končno dobil mesto v vrtcu v našem kraju, se pravi, da bo s svojimi sovrtičkarji šel v šolo. Priznam, da sem upala, da bo našel kakšnega prijatelja (saj vem, da ima še celo leto časa user posted image ), vem pa, da si nikoli ni želel družbe otrok, vedno se je igral raje sam. Zdaj me pa počasi že malo skrbi, saj mi mali odkrito pove, da se z otroci noče družit, se z njimi noče igrat, da ga moti, ker je npr. danes prišel k njemu en fantek in se hotel z njim igrat z železnico, pa se sploh ni znal pravilno igrat ... včeraj so se npr. šli eno igro, kjer je bil poudarek na tem, da si otroci med sabo pomagajo, on pa ni hotel pomagati nobenemu.
Sicer je poba zelo komunikativen - z odraslimi, sprejme pa tudi družbo vrstnika na igrišču ali se zaplete v klepet v trgovini. Izgleda mi, kot da ima eno svojo predstavo o vrtcu, kjer otroci nagajajo in si jemljejo igrače, on pa je na te stvari zelo občutljiv in ima raje svoj mir. Rada bi se nekako lotila tega problema, pa ne vem, kako naj mu lepo razložim, zakaj so prijatelji dobra stvar v življenju. Mislim, saj mu razlagam ampak njega to ne gane preveč. Naj povem še, da ima 3-letnega bratca, s katerim se čisto lepo razume in se z veseljem igrata skupaj.

Ima katera podobno izkušnjo, nasvet?


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5-letnik odklanja druženje z vrstniki
13.9.2010 21:18:36   
potty
Nočem te strašit, ampak na tak podoben način je funkcioniral naš Nik (no, sej še zmeraj tako funkcionirauser posted image ). Rezultat je tak, da so mu pri devetih letih diagnosticirali Aspergerjev sindrom.

Prijatelji mu ne pomenijo nič, oz. sploh ne dojema bistva prijateljstva.  Ko ga je nekoč ena oseba vprašala kdo je njegov prijatelj, je začel naštevati vse otroke po spisku, ki jih poznauser posted image . Tako, da lahko se igra s komerkoli (seveda, če ta kdorkoli sprejema njegova pravila igre) ali pa sam, njemu je enako dobro. Zato tudi predvidevam, da ti je razložil situacijo, da se pač neki deček ne zna igrati z vlaki (beri: ni se igral po njegovih pravilih).


< Sporočilo je popravil potty -- 13.9.2010 21:26:03 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 5-letnik odklanja druženje z vrstniki
14.9.2010 11:47:45   
2ursae
potty, hvala za odgovor user posted image , sem že malo po netu pogledala za ta sindrom - v določenih karakteristikah vidim svojega sina, v določenih ne. Skratka, sem se odločila, da bom kar še malo drezala v to smer, za začetek imam že dogovorjen sestanek s pedagoginjo v vrtcu, pa bom videla, kako naprej. Rada bi se namreč tega pravilno lotila.

Upam, da ti s sinom uspeva in še enkrat hvala.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 5-letnik odklanja druženje z vrstniki
14.9.2010 13:22:25   
sazi
2ursae, tale post ti ne bo nič v pomoč. Želela sem napisat le, da ko sem brala tvoje 1 sporočilo, je bilo tako, kot bi opisovala mojega sina. Je sicer star 4,5 let in naslednje leto še ne gre v šolo, ampak težave so iste. Za prijatelje našteva odrasle sorodnike, ogra se zelo redko s kom, ker se ti ne znajo igrati prav - tudi nas kar naprej "komadira" kako se moramo igrati. Mu razlagamo vsemogoče, ampak je neomajen. Do lani je za odhod v vrtec jamral vsak dan, zdaj pa gre brez problema, ampak z navdušenjem pa tudi ne in ne omenja nobenih prijateljev in na rojstni dan do sedaj ni nikogar želel povabiti. Upam, da se to do naslednjega kaj spremeni.
Me pa zanima, kaj bosta ugotovili s pedagoginjo v vrtcu - bom zelo vesela, če boš kaj napisala (lahko tudi na ZS).

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 5-letnik odklanja druženje z vrstniki
14.9.2010 14:01:59   
2ursae
sazi, bom, ni problema. Sestanek imam konec naslednjega tedna. Ti javim. Naj dodam še, da mali hodi k logopedinji in me je ta že po dveh obiskih opozorila, da bi bilo morda dobro poiskat strokovno pomoč. Namreč težko se skoncentrira na nekaj, kar ga ne zanima, stalno ji skače v besedo in sprašuje druge stvari. Upam, da se to da sanirati ali vsaj omiliti, sicer bo v šoli bolj težko.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 5-letnik odklanja druženje z vrstniki
14.9.2010 21:11:21   
potty
Ja, saj dokler je otrok vrtičkar in v prvem ter drugem razredu še gre, potem pa se stvar zakomplicira. Zato je prav, da ste se odločili, da že sedaj ,,podrezate,, v to smer, ker če dejansko kaj je, je dobro čim prej priti do odločbe o usmerjanju. Je pa zelo dobra strokovnjakinja na tem področju dr. Branka D. Jurišič, ki je sicer zaposlena v ZD Center kot specialna pedagoginja na mentalno higienskem oddelku. Res super strokovnjakinja in krasna ženska. Si lahko tut mal poguglaš za njenimi članki. Mi smo bili pri njej na ,,drugem mnenju,, pa ga je pogruntala že, ko ji je čez vrata not stopil pa z njo dve besedi spregovoril user posted image , pa drugače ljudje nasplošno sploh ne vejo za kaj gre pri Niku. Je pa naš Nik hodil tudi k logopedinji v starosti 5 in 6 let, pa ni niti trznila, da bi lahko bilo kaj, tako da imate res super logopedinjo, če je pogruntala kaj.


Ja, pa še to. Če si nekje globoko v sebi prepričana, da se s tvojim otrokom nekaj dogaja, ne odnehaj, četudi ti bo mogoče kdo rekel, da je s tvojim otrokom vse ok in da ne išči dlake v jajcu. Jst sem sedaj včasih kar mal jezna nase, ker sem tako dolgo čakala. Ampak so me dosti bremzale besede kot so:,, Otroci so si pač različni.....Nik je krasen in poseben fantek.......Nik je naravoslovec, naravoslovci so prov posebni ljudje.......Z Nikom ni nič narobe, mamica vi sam komplicirate.....Nik je mogoče mal preveč razvajen........Nik potrebuje sam mal ostrejšo vzgojo.....bla, bla, bla...user posted image Tako da zaupaj svojim instinktom, ker materinski čut je nad vsem. Pa srečno.user posted image

< Sporočilo je popravil potty -- 14.9.2010 21:18:52 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...
Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?