_sanja_*
|
Pozdravljene, rabim kak pameten nasvet, ker ne vem več, kako naj svojega otroka normalno naučim zaspati. Star je 22 mesecev, ko zaspi ni nobenih težav, ampak da zaspi je pa cel projekt. Do 10 meseca je lepo zaspal sam, ni bilo nobenih težav. Potem pa smo delali stanovanje in je bil partner bolj kot ne cel dan odstoten. Zvečer, ko sem malega želela dati spat, pa mi je rekel, da se bosta malo "skupaj ulegla in pocrkljala". In se je zgodilo enkrat, dvakrat, trikrat, da sta skupaj zaspala in od takrat otrok več ne zaspi sam. Pa smo mislili, da bo minilo... Jah, seveda. Ne vem, kaj naj? Čez dan ga zaprem v spalnico, mu dam lupčka, ninico in grem. Joka 5-15 min, potem pa zaspi. Zvečer se mi pa smili, da bi ga zaprla v temo. Če pustim odprta vrata, bo pobegnil. Za umiritev uporabljamo risanke, kakih pravljic ni šans, to ni zanimivo. Čez 4 mesece bomo dobili mlajšega bratca. Do takrat bi rada tavečjega samostojno naučila zaspat. Čez dan nimam z njim nobenih problemov (oba sva namreč doma), je priden, se lepo igrava, ampak zvečer, ko je treba spat... In po celodnevni zabavi z njim, bi rada vsaj malo mirnih večerov v dvoje. Poleg tega ga čaka še selitev v svojo sobo... Kdaj mislite, da je pravi čas? Takoj ali naj ga najprej naučiva zaspati v spalnici samega? Ali direkt v sobo? Nimava idej, kako mu dopovedati, da je zvečer treba lepo zaspat sam. In kako vam je uspelo, da se v sobi niso igrali, ampak so dejansko spali? To me zanima tudi za čez dan, ker se mi zdi, da če ga dam v njegovo sobo, ne bo nič spal...? Hvala, Sanja
|