|
RE: dnevni počitek 2,5 letnika 16.5.2011 10:18:52
|
|
|
|
happymummy
|
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl IZVIRNO SPOROČILO: happymummy no,včeraj je pa le zaspal. in to za celi dve uri. In je šel zvečer spat komaj ob 22h. zjutraj pa e spal do 7:45. Bomo videli kaj bo danes. Hja, nikoli ni imel nekega reda za spanje. razen v vrtcu. Doma pa je zaspal vsakič ob drugi uri,če je zaspal. jah no,bomo videli kaj bo. Pomoje sicer je zaspan, če vidiš, da si mane očke; torej spanec rabi. Zvečer je pa možno, da zamudite pravo uro za spanje. Naš tavelik je star 3 leta, pa še vedno spi, rabi spanje. Sicer kakšen dan se res zgodi, da pač ne spi, več dni zapored bi mu pa spanec fajn zmanjkal. So pa otroci različni, zagotovo. Tisti red za spanje mu pa moraš ti ustvarit, če si ga ne sam hitreje (in predvsem lažje) zaspi, če je ta red. Tudi zvečer. Lani poleti (ko je bil star dobri dve leti) je tudi naš imel neke ideje, da ne bi spal, očitno imajo neko tako obdobje. Pa zvečer je ful pozno zaspal. Pa sem potem ugotovila, da ni najboljše zanj, da gre spat, ko se njemu zazdi oziroma, ko omaga. Sva mu uvedla uro in od takrat hodi zvečer spat ob 7.30, najkasneje ob 8h. In pali. Normalno zaspi in lepše spi ponoči. Prej je bil že preveč zaspan, tako da on še ob 10h zvečer ne bi spal, samo to nikamor ne pelje, vsaj meni to ne ustreza S tem redom sem jaz že vse poskusla. Pa ga dajala spat ob isti uri vsak dan pa vse. že od malega. pa vendar nam ni uspelo. On bo res hitro zaspal,kadar bo res ful utrujen. No,saj zdaj se je stanje mal uredilo. Zvečer zaspi ob 22h, zjutraj vstane ob 8h in med pol trejo in trejo zaspi za 2 uri ali uro in pol. No, sta bila ena dva dneva ko pop ni spal. Vendar je pa vsaj ponoči-10ur. Pač tako je. Moj otrok očitno spada med tiste,ki ne rabijo dosti spanja. Tako je že odkar je na svetu. pa sem vse sorti poizkusiila,pa ni šlo. Tko da,zdaj sem se pač nehala sekirat in mi je zadosti,da smo dosegli,da gre zvečer ob isti uri spat in zjutraj ob isti uri vstane in da spi vsaj ponoči 10 ur.Trdnega spanca. Čez dan pa pač kakor je. Če bo spal bo super,če ne pa ga dam vsaj malo ležat v postlo,da si odpočije. pa magari zraven pravljico prebereva ali pa se pogovarjava z medvedki in zajčki. Ali pa ga pustim samega pa se on sam meni. ker s silo ne dosežem ničesra in se mi zdi,da je tko bolje.
|
|
|