|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že spet ta kašelj
17.8.2011 9:12:59   
leo**tia
naš 7 letnik kašlja že od 2leta starosti..bili smo na vseh preiskavah za alergije  vse je bilo negativno...pred pol leta smo bili na testiranju za astmo vse negativnouser posted image ...in je vseeno posumila na skrito astmo in je dobil eno stvar kam notri piha ne vem kako se imenuje...prikaže koliko zraka pihne..ampak ni pihal to doma ker je potem vse bilo vredu s kašljem..dobil je berudoal ki smo ga dajali nekje 2tedna potem je bilo vse vredu do prekvčeraj ko se je spet pojavil ta kašelj...kašlja čez dan nič,začne ko zaspi in do 4,5ure zjutraj brez pauze..včeraj sem mu dala 2vpiha berudoala in morem povedat da je celo noč bil mir,nobenega kašlja..vem da nisem dobro naredila da sem mu kar tako dala berudoal ampak ne vemo več kako naj mu pomagamo..ne naspimo se ničč..vse me strah kako bo spet zvečer...noben zdravnik ne ve kaj mu je..vse je vredu z njim...tudi slikanje pljuč smo dali skoz..ne vem kaj naj naredim??naj mu dajem berudoal??zdravnica že od 2leta govori da je pač viroza..ampak noben sirup ne pomaga za kašelj..in viroza ki bi trajala 5 let mi je sumljivauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:22:46   
Petka09
Sicer ne vem kako je pri otrocih, ampak ti lahko povem primer moje tašče.
Ona je eno leto kašljala tako kot ti praviš za tamalega. No, tudi ni nikjer pokazalo nič. Potem so ugotovili, da je krivec želodčna kislina. Sicer "zgaga" je ne peče, pa tudi nič ne čuti, da bi se ji kislina vračala v grlo oz. tisti občutek, ko se ti kislina dviguje. AMpak pri pregledu želodca so ugotovili, da ima pač ful težave s kislino.

Mora se držat diete pri hrani (nič kislega, solat, začinjenega). Dobila je tudi ene tablete. Od takrat, kar so ji to ugotovili in če se drži diete in jemlje tablete, kašlja ni več.

Saj pravim, ne vem, če je že pri otrocih možno, da bi bila kislina kaj kriva....


Mojemu očetu, npr., pa kislina vpliva na to, da ga nonstop grlo peče.... Je tudi bil na sto in enem pregledu najprej... kao viroza, angina..... Nič pomagalo..... Po pregledu želodca ugotovili enako: kislina... Čeprav tudi njega nič zgaga ne matra ali pa kaj. Dobil tablete, dieta.... in je v redu. Ga ne peče več.

No, tole sem navedla kot primere pri odraslih ljudeh, ne vem pa, če je pri otrocih to že možno. Pa mogoče če mu tudi delovanje ščitnice pogledajo?

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:24:39   
Petka09
Aja, no to pri tašči je diagnoza kao neki gastro(nekaj) refluks.... Pa nima nobenih znakov, da bi to čutila kako drugače kot samo nadležni kašelj, sploh ponoči.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:30:25   
leo**tia
kake preiskave pa naj zahtevam??če ga tud noče nikamor poslat...naše zdravnice ni,so neki ki jo menjajo in nisem zadovoljna z njimi..tako da bom ga prepisala drugemu zdravniku..ker ta kašelj je res zelo nadležen...zakaj pa mu samo berudoal pomaga???

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:45:10   
Petka09
Ne vem, spet govorim laično, mogoče mu berodual pomaga samo zato, ker je to pač blažilec za te napade oz. za kašelj in ga pač umiri. Ne umiri oz. ne pokaže pa vzroka zakaj kašelj sploh nastaja.

Naj me katera popravi, če se motim.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:48:32   
Petka09
Preiskave? Pač, omeni, da če je možna kislina (povej primer, da poznaš primer, sicer odrasle osebe, ki ima nerazložljiv kašelj in je kislina vzrok). Niti ne vem točno kakšne preiskave je imela moja tašča. Saj zdravnica bi že morala vedeti.


No, pač te primere sem navedla zato, ker sta tako moj oče kot tašča zanimiv primer (nenehno pekoče grlo pri očetu in nenehen kašelj pri tašči) in nihče na prvo oko tega ne bi povezal s kislino. Zato se probaj pozanimat o tem, če bi bila kislina vzrok tudi pri tvojem malčku oz. ta gastro...refluks, čeprav nima drugih znakov.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:50:15   
Andromeda
A je vse preiskave opravila otrokova lečeča zdravnica, ali je morda bil na preiskavah v pediatrični kliniki? Če otrok kašlja 5 let, za to težko krivimo virozo user posted image Zahtevaj napotnico za specialista pedopulmologa.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 9:51:27   
leo**tia
ok hvala...bom poročala če bo kaj novega...ker smo že na koncu z živci..kašlja tako da nazadnje bruha...in zanimivo,ko zbruha to ven je vredu,kašelj se umiri...ma že mi folga tega kašlja.-..ne vemo kaje narobe...user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 17:35:06   
Anonimen
Ste bili prav na Golniku za testiranje za astmo? Zateži na polno, naj da napotnice za naprej, kamor je pač treba. Sprašuj jih, zakaj je Berodual zalegel, ostalo pa ne. In povej, da ne moreš imet otroka stalno na Berodualubrez mnenja speialista - ustrezne diagnoze. Kašelj, ki traja 5let NI normalen. Tudi otrok si zasluži normalno spanje in počitek. No pa vi tudi.

(odgovor članu leo**tia)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 18:32:51   
mika
Se strinjam s petko. jaz sem lani slišala za dva takšna primera pri odraslih. Če se ne motim se dobijo zdravila. Ma pozabila sem kako so ju zdravili. Žal z osebo s katero sem se pogovarjala nimam več stika, niti telefonske št., da bi vprašala.

Omeni zdravnici za to možnost, da vaju pošlje na preiskave.

Ubogi revček, tak kašelj ga pa mora fejst zdelat...

< Sporočilo je popravil mika -- 17.8.2011 18:33:29 >

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 18:43:27   
mika
kr nekaj piše na netu o kašlju zaradi želodčne kisline...npt. tole

V primeru, da sumimo na želodčni vzrok kašlja, ki ni vedno povezan s simptomi želodčnega obolenja, kot je npr. zgaga, se to ugotovi z gastroskopijo ter tudi z meritvijo kisline v požiralniku. Če je kašelj zaradi želodčne kisline, v večini primerov kašelj zmanjšajo zdravila - zaviralci protonske črpalke. Če ne, je potrebno opraviti gastroskopijo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: že spet ta kašelj
17.8.2011 20:44:58   
leo**tia
bili smo na pedijatriji v rakičanu na preiskavahuser posted image ...danes mu dam berodual da se naspimo jutri pa gremo zdravnici...ki pa itak spet nebo nič rekla kot viroza..berudoal mu ne more škoditi če mu še danes dam 2vpiha??

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: že spet ta kašelj
18.8.2011 8:03:06   
Bojana 29
Berodual je za širjenje (ne vem kako se reče) teh poti v pljučah. Moja deklica ima astmo (stanje se ji poslabša samo ob virusih, drugače je vse OK). Mi jemljemo Berodual samo ob poslabšanjih (torej kadar ji v pljučih piska in zares težko diha), drugače pa kot preventivno dihamo Flixotide (je protivnetno zdravilo).

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?