|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč socilane pri urejanju odnosov...
6.9.2005 9:40:50   
brunetka
Ne vem ali je to prava tema za sem, ampak moram nekam napisati. Mogoče bo marsikateri moja ozir. naša zgodba v opomin.
Že dolgo je bilo v zraku, sedaj pa je le padla odločitev da bo potrebno oditi na socialno in poprositi za njihovo pomoč. Moj partner ima otroka iz prejšnje zveze in mama otroka ozir. bivša meni prepoveduje stike z otrokom. Včasih je še kaj drugega prepovedovala, kot npr. da se dragi ne sme z mano videvati, da jaz ne smem biti pri njemu, da ne smem k njegovim staršem – vse skupaj pa podkrepila s kopico groženj… pa se je z meseci, leti nekako le pomirila in sprejela dejstvo, da sva sedaj midva skupaj in da bo tako tudi ostalo, ampak glede stikov z otrokom pa ne gre in včeraj mi je bilo tako hudo ko sem videla kako za svoj egoizem izkorišča otroka.
Bil je res že skrajni čas da me otrok spozna, in imeli smo se res lepo, po nekaj minutah je začetna zadržanost popustila, igrali smo se, smejali... Bilo je res luštno in tako kot bi že dolgo moralo biti - dokler ni pozvonilo pri vratih je bivša odpeljala otroka . To je bil naš prvi skupni dopoldan, bivša pa je patruljirala mimo hiše in videla moj avto, zato je prišla po otroka. Naslednje srečanje smo le uspeli nekako preživet brez vmešavanja, saj smo bili na obisku, ampak sedaj pa moj ne dobi več otroka ozir. le pod pogojem da bosta sama, jaz pa naj za ta čas nekam odidem. To pa zato ker me otrok baje noče videt in si sam ne upa atiju povedat. Ko se spomnim kako se je otrok sam prišel z mano igrati, kako sva božala mucke, me kar stisne pri srcu. Naj povem da sva z dragim skupaj že kar nekaj let in da ni tako da bi otroku vsak mesec predstavljal drugo žensko. Sem prva in pravzaprav edina s katero je skupaj odkar sta se z bivšo razšla. Skoraj ves ta čas sva se ji uklanjala samo da bo mir in ne bo delala scen pred otrokom, ki pa jih je kljub temu delala. Dolgo časa sva odlašala s socialno, predolgo, ker nekako sva le imela upanje da se bo še vse uredilo.

Ima mogoče katera podobno izkušnjo in mi zna povedati kako se to odvija potem na socialni?
Hvala za kakršen koli nasvet, besedo.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pomoč socilane pri urejanju odnosov...
6.9.2005 9:57:48   
zoya_
Draga moja!

Pojdite na socialno, še prej pa preberi Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerah (dostopen je na spletni strani MInistrstva za delo, družino in socialne zadeve), v katerem piše, da se otrok lahko druži s komerkoli, če le ta oseba slabo ne vpliva nanj. Tudi pri nas je bivša imela pripombe take in drugačne in prepoved stikov med otroci in menoj, pa ji je moj samo zrecitiral zakon, rekel, da lahko gresta ta trenutek na socialno in očitno se je zamislila, ker je dala mir. To je bilo samo ljubosumje, ki je prisotno tudi še zdej, ker se jaz s tamalima super razumem. Ja jaz pa tu ne morem pomagat. Namesto da prepoveduješ, raje bodi boljša...

Vidva kar pojdita na socialno, mogoče bo pa kej pomagalo, vsaj pogovorili se bodo z njo in otrokom. Koliko je pa star?

(odgovor članu brunetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pomoč socilane pri urejanju odnosov...
6.9.2005 11:08:03   
brunetka
To z zakonom je dobra ideja samo dvomim da bo to kaj pri njej zaleglo. Socialne ji tudi še nisva omenila in ji verjetno tudi ne bova (ker tudi ne bi nič zaleglo), ampak bova kar tja šla. Vem, da kaj takega niti najmanj ne pričakuje.

Sem bolj skopo vse skupaj napisala, ker ne želim da nas kdo prepozna. Otrok hodi je star 8 let. Ati ga je najprej sam vprašal ozir. povedal da ima prijateljico ki ga želi spoznati in če bi rad tudi on mene. In se je otrok takoj strinjal. Še tisti dan ko ga je šel iskati da bomo skupaj ga je ponovno vprašal in se je še vedno strinjal. Najbolj pa sem bila presenečena da mami o tem ni nič povedal, ker drugače bi bil tak takoj ogenj v strehi in otroka tisti dan sploh ne bi dala.
Sedaj se pa že odvija v te skrajnosti da je otroka napumpala z kdo ve čim in zahteva da se sestanejo samo oni trije kjer bo otrok atiju vpričo nje povedal da me noče videti.
Jaz upam da do te situacije ne bo prišlo....


(odgovor članu brunetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pomoč socilane pri urejanju odnosov...
6.9.2005 12:25:28   
Palčica
Oj,Brunetka

S tem socialnimi postopki je običajno tako...
Če sta bivša in Tvoj dragi imela skupno prebivališče ali bila celo poročena,potem socialna ob razapadu veze,zakona,celo skupnega prebivališča sama pokliče na razgovor.
Vsaj tako naj bi bilo.

Zdaj pa k Tvojem problemu in kaj lahko naredita...
Sama se lahko odpravita na posvet k socialni delavki,ki ji glede na zgodbo ki ji jo bosta povedala polje povabilo na razgovor.Zdaj...

V primeru,da pride in natrosi kup laži Vama v najslabšem primeru ostane sodišče,kjer pa saj veš...stvari običajno postanejo grde,res grde.Tisti,ki najbolj nastrada je v vsakem primeru otrok.
To ti ne govorim,da bi vrgla puško v koruzo,ampak predvsem zato da si lažje predstavljaš kako to poteka.
A roko na srce,ženska tega otroka dejansko izkorišča in v takih primerih je borba resnično opravičena (na dolgi rok).

V primeru da ne pride pa socialna sama sproži postopek,ki je sicer dolgotrajen in se ponavadi pravtako konča na sodišču.Edina prednost tega je,da imaš socialno službo reciva "bolj na svoji strani".

Kakorkoli...Priznati moram da je velikokrat tudi s socialnimi delavkami križ,zato ti predlagam,da se o njih malo pozanimaš v vašem kraju.Potem pa se le odpravita na razgovor,kajti prav one ti znajo najbolj povedati koliko in kakšne možnosti imaš,predvsem pa v katero smer delovati,da dobita ne samo tisto kar Vama pripada,ampak tudi tisto kar je prav.
Ne bodita presenečena nad vprašanji;
-ali on pije
-ali pretepa
-ali ima redno službo
-ali plačuje alimente redno in podobno

Pa še nekaj...včasih se res prideš do tega kako so matere še vedno zašćitene in koliko nekega dokazovanja je potrebno,da iztržiš tistih nekaj ur na teden ali mesec z otrokom.Žal naša država je narobe svet.

Iskreno upam,da bo vajina izkušnja drugačna.
Sporoči kako bo šlo.In predvsem POGUMNO.
Mislim,da izgubiti nimata nič,kar vama že ni vzela.Zato vztrajajta!

Palčica


(odgovor članu brunetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč socilane pri urejanju odnosov...
6.10.2005 13:35:42   
brunetka
Po mesecu dni se ponovno javljam. Še sama ne morem verjeti ampak - napredovali smo user posted image user posted image user posted image . Samo ne upam se prehitro veseliti.
Vmes se je kar veliko dogajalo in partner je šel tudi na socialno, da se z nekom pogovori kako in kaj storiti in predlagali so mu, da za začetek lahko oni organizirajo soočenje in se z obema pogovorijo. Potem sva se odločila, da bivši dava še eno priložnost, če ne bo šlo pa greva spet na CSD in če bo potrebno tudi na sodišče. Prebrala sva tudi zakon o družinskih razmerjih in tam notri res vse lepo piše, da meni kot novemu partnerju ne sme omejevati stikov, prav tako tudi ne njegovim staršem itd. 
Torej, nekaj časa se z otrokom nisem videla, potem smo pa imeli družinsko srečanje in je šel dragi po otroka in smo se skupaj peljali. Pot je bila dolga, že v avtu je bilo vse OK, pogovarjali smo se in smejali. Prišla je tudi moja družina in bili so tako veseli, ker so tudi oni lahko končno spoznali otroka. Seveda pa je moral bivši prej spet zatrditi da jaz ne bom zraven, saj drugače ne bi dobil otroka. In spet je moral dobesedno skoraj na kolenih prositi ali lahko pride po otroka.
Bili smo cel dan skupaj, vmes ga je dragi večkrat vprašal če je vse ok, in proti večeru me je otrok celo sam na sprehod peljal, pogovarjala sva se in na koncu me je tudi za rokico prijel. Me je od presenecenja skoraj kap!
No še isti večer je bila spet pizd.... z bivšo, ker je otroka takoj po prihodu zaslišala in izprašala. Naslednji dan jo je pa moj dragi poklical nazaj in se pošteno pogovoril z njo.  
Sem tako ponosna na mojega dragega, ker se je res dobro pogovoril z bivšo, vse razčistil in se postavil zase (in za otroka). In ponosna sem na otroka, ker me je kljub vsemu grdemu kar mu je mamica povedala o meni, ob ponovnem snidenju zelo lepo sprejel. Bila sem sprva malce zadržana, ker nisem vedela ali me otrok res ne mara in noče videti kot je povedal ali pa je vse rekel zaradi prisotnosti mamice.
Po pogovoru pa sva lahko samo upala, da je imelo kaj haska in čakala kaj bo. No zadnjič pa je poklical tako kot sta se dogovorila in brez problema dobil otroka. In tako smo prvič po 2. letih imeli tudi njen žegen, da smo lahko skupaj.

Mislim da je imelo ključno vlogo to, da je omenil da je bil na CSD, in da se naj zaveda, da če bo tako nadaljevala, da lahko skrbništvo tudi izgubi.
Sedaj upam, da so prepiri glede tega zaključeni, ker kmalu bo doživela še en šok - namreč delava na user posted image  in upava da bom kmalu user posted image  .

Hvala vsem da ste mi prisluhnile in pomagale z nasveti.

user posted image

(odgovor članu Palčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?