|
RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj 15.8.2012 22:34:34
|
|
|
|
Ursi2
|
žIVJO. nAŠ FANT Je sicer sedaj star 6 mesecev, vendar ti bom vseeno poskušala odgovorit. 1.) Ker imam še dva mal večja fanta, ki sta še v vrtcu sem morala precej prilagajat spanje temu, kdaj sem ju šla iskat. Ampak nekak je bilo tako da mi je dopoldan spal od 20 min - 1 uro, ko sem pa šla ponjiju je pa spal še v vozičku nekaj takega. Čez vikende, če smo bili doma, pa je isto spal dopoldan okoli pol ure, potem pa so šli med 13-14 uro skupaj spat in je spal od 2-4 ure. Odvisno, kolkje bil utrujen. Se je pa kdaj tudi zgodilo, da je po par dni skupaj spal samo ene 3 po 20 min, potem pa si je moral nadoknadit. Ponoči pa zaspi zvečer med 21-22.30 uro. Odvisno, kak dan je bil, pa koliko je utrujen in potem se nekje 2-5x še doji. In velikokrat vstane ob 6-ih zjutraj, drgač pa okol 7-ih. 2.)Od začetka se je rad vozil v vozičku, potem pa nekje okrog 3 meseca ni več maral in sem začela prakticirat kengurujčka, potem pa je pomagalo, da smo ga dali iz košare v športni del in da je naprej gledal. 3.)Koliko ga nosim po rokah? Hm, odvisno od dneva. Včasih ga imam v gugalniku oz ležalniku, ali leži na tleh ali v vozičku, spet drug dan je pa več na rokah. Npr ko kuham, je zraven, ko jemo ga imam v naročju,...(odvisno od tega,kake volje je). Pa če kam gremo in ga zanima okolica ga imam na rokah. Tudi kadar so obiski ali sosedi na ulicah ga imajo,.... Pač vs je odvisno od dneva in situacije. 4.) Na srečo naš fant ni imel krčev. Je pa ta prvi rabil nekje do 3 meseca, da se mu je stanje umirilo, ker se je vsak popoldan ful dojil pa jokal, pa dojil pa jokal. ampak, ko je nekak nadoknadil tisto težo, kolikor je je imel ob rojstvu ptremalo, se je ta jok končal. 5.) Jaz imam še večja fanta, stara 2 in 4 leta. Prva dva meseca, ko sem rodila, sta bila doma in takrat smo se tudi bolj doma držali (zaradi bolezni, mraza,....) Sej smo šli na obisk k mojim, pa k bratu, sestri,.... Hodli smo na RD, nismo pa imeli nekih hudih izletov. Sedaj poleti, ko sta fanta doma in imata počitnice pa smo leteči. Moj precej dela, tako da gremo večkrat sami, če pa se seveda da, pa raje gremo skupaj. Drgač pa smo šli v MIni Zoo-ja, pa na avtobus, v živalski vrt, v Bumbar park, hodim na otroško igrišče, pa kopat na jezero,na letališče,...... Poleg tega gremo večkrat k mojim in potem še na kak daljši sprehod ali na kak hrib. Z mojim pa smo šli naen grad v Avstriji, v Minimundus, Rogla in sedežnica, Golte in gondola, vožnja z vlakom,... Kar se tiče krajših izletov, poskušam zorganizirat, da se vrnemo tak čas, da gredo potem popoldan skupaj počivat in mi ta manjši na poti spi v avtu oz vozičku ali celo kar v kengurujčku. Kar pa se tiče daljših izletov pa tamali večinoma mal zaspi v avtu in potem še v vozičko ali v kengurujčku in večinoma še potem na poti nazaj. Je pa res, da se zdej s tem manj obremenjujem in se čist prepustimo vsemu skupaj. Je prav fajn in uživamo.
|
|
|