| 
  
  
	| Uporabniki na tej temi: nihče |  | 
  |    | Stran:   [1] | 
  
	|        | Uporabnik   |  |  | 
		
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 12:21:26
 | 
 |  |  |  
	  
		|  brina_3   
   | Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma. Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna
   |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 12:24:00
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Tangerina   
   | 
 IZVIRNO SPOROČILO:  brina_3 
 Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
 Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna
   
 Brina_3, hvala lepa za idejo! nikoli še nisem delala glazure s čokolado v prahu, mi lahko poveš koliko čokolade bi rabila za glzuro za celotno torto?
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 13:34:56
 | 
 |  |  |  
	  
		|  lenčy   
   | js vedno delam po občutku-dam recimo polovico jedilne čokolade stopit nad paro pa mogoče malenkost masla zraven, včasih tudi nič. se mi sicer čokolada strdi ampak z leti izkušenj sem se naučila, da pecivo, torto vedno režem z vročim nožem, da se čokolada topi. lahko probaš pa mlečno jedilno čokolado, mogoče se ta ne strdi tako, ne vem kdo mi je že to rekel, da se lepo reže. pa veliko packanja ti želim   
 _____________________________
 
 24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
 Rada te imava!!
 |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 13:51:46
 | 
 |  |  |  
	  
		|  cebela2 
   | jaz vedno delam glazuro tako da 20dag čokolade za kuhanje razstopim v 05l sladke smetane. . .more se res zastopit brez grudic. . .zmes rata kot nekakšen puding. . mal pustiš da se ohladi in nato preliješ. . v hladilniku se strdi ampak nikoli toliko da bi se lomila. . |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | [Brisano sporočilo] 24.9.2012 19:59:46
 | 
 |  |  |  
	  
		|  Brisani uporabnik 
   | [Vsebina sporočila je bila izbrisana] |  
			|  |  | 
	
   
	| 
	  
		| 
			
			  | |   | RE: Torta in čokoladna glazura 25.9.2012 9:03:51
 | 
 |  |  |  
	  
		|  pomlad08   
   | Jaz sem imela včasih tudi težava s trdoto glazure in sčasoma ugotovila, da je skrivnost v zadostni količini maščobe - olja/putra/margarine/smetane. 
 Na 100g čokolade bi dala recimo (ne vem, ker delam po občutku) 50g putra. Vse skupaj stopim nad paro, včasih dodam tudi kakšno žlico mleka ali ruma. Takoj polijem in glazura ostane tudi v hladilniku ravno prava - gladka, sijoča, pa čisto nič trda za rezat.
 |  
			|  |  | 
	
	
  |    | Stran:   [1] | 
					 
                            
					 
					
					
        
	         
	        
					
                
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
		
		
		        
		        
	        
        
                
	
		
		
		
 Najbolj brane vsebine v rubriki
Najbolj brane vsebine v rubrikiKdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
 
	
		 Zadnje s foruma
		Zadnje s foruma 
	 
	                
	
 
	         
	        
        	
	        
		        
	        
        	
	        
		        
			        
				        
			        
			        
				        SPANJEriba5KJE SPI VAŠ OTROKPRI VAS V POSTELJI (
22%)

V SVOJI POSTELJICI (
52%)

V SVOJ SOBI (
26%)
 Število vseh glasov: 223
Število vseh glasov: 223Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš 
svojo anketo!