|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
20.10.2012 8:31:12   
Stanislava_
Torej, kaj ste razmislile?

Razen da nekateri kofetkajo, drugi ne.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
20.10.2012 16:38:19   
ronja
Ronja, nekako imam občutek, da imaš vedno neko slabo vest, ker imaš pupe vpisane v vrtec,da vam nekako držijo mesto... v resnici pa jih imaš večinoma doma...

Seveda jo imam, ker se mi zdi grozno, da nekdo drug pa ne bo dobil mesta zato... Celo dveh mest, če smo natančni. Ok, malo me tolaži to, da v tavečjih skupinah itak ni problem dobit mesta, pa vseeno, mogoče mora zato vozit otroka drugam, kar ni fajn. Ampak nisem pa nora, da ju izpišem, pa potem ne dobim mesta za malega, pa da moram vsakega vozit na svoj konec ali plačevat varstvo za vse tri, kar bi bilo glih 3x moja plača... NImam kje vzet;), vsaj če jim hočem kdaj kaj nudit (in to hočem). Če imam lepo možnost, da grejo vsi v vrtec, ki ga imam pred nosom... Tako dobra pa nisem, da bi se temu odpovedala, ko vem, da bom rabila;).

Kadar pišeš o brezposelnih, si zlahka predstavljam, da se mi izteče pogodba in ne dobim takoj nove, kar se bo najverjetneje zgodilo. In bom brezposelna. In priznam, da ne bi šla malih kar izpisat, sploh ker bom itak še delala za službo, dokler ne skončam, kar moram. In ker si predstavljam, da bi bilo za male kar težko, če bi jih potem dala v nek tretji vrtec, ne pa da se vrnejo v isto skupino itd... Bi kar premislila, predno bi to naredila... če bi bil pa začasni izpis, bi ga pa ziher izkoristila - in nekdo bi lahko imel tačas otroka not, mogoče bi se tudi tistemu poznalo, magari da ma rešeno za samo par mesecev... Je pa res, da je težko to ogranizirat.

Se strinjam s tabo, da bi bilo prav malo bolj preverjat. Na splošno se mi zdi,da se v slo. večina stvari zalomi pri preverjanju, inšpekciji, enostavno jih ni dovolj, pa še tako čudno razporedijo (vsaj za biologijo vem), da ima en inšpektor čez stvari, ki so tako različne, da ni šans, da bi jih vse obvladal. Uvedla je to ta vlada v prejšnjem mandatu, češ da tako manj pokurijo za potne stroške (prej je bil en inšpektor za eno reč, drugi za drugo in so se pač vozili, kjer je bilo potrebno kaj preverit). Ja, super, samo zdaj je brezveze, da jih imamo. Tudi inšpektorji so čisto nesrečni, ker valjda vejo, da ne morejo čisto nič naredit tako... Mi je bilo prav hudo jih poslušat...

Vskakor ne bi dala brezposelnim prednosti pri vpisu v vrtec, dala bi prednost zaposlenim, ja.

Ali imajo brezposelni brezplačen vrtec? Sem mislila, da se ipak gleda prihodke cele družine? Ali sta oba brezposlena? V tem primeru je res bedarija, da je otrok v vrtcu, ker da bi pa oba takoj dobila službo, je pa ipak malo verjetno... Po drugi strani pa je res: če si sami ne želijo bit z otrokom, potem je brezveze, da je z njimi, je boljše, da je v vrtcu... Samo zakaj jih potem imajo?

Stanislava, predlogi zaenkrat:
- začasni izpis
- preverjanje iskanja zaposlitve in temuprimerno plačilo v vrtcu (če se izkaže, da nekdo ne namerava it v službo in torej ne rabi varstva).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
22.10.2012 20:02:37   
brigita23
pozdravljene punce

mene pa zanima, če oba starša izgubita službo ali je potrebno odati ponovno vlogo za znižano plačilo vrtca in ali se procent plačila kaj spremeni, če gresta na zavod in prejemata nadomestilo?

hvala

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
22.10.2012 21:24:52   
petea
izpad dohodkov upoštevajo, ko se zaključi nadomestilo na zavodu -> dohodkov brezposelnega več ne upoštevajo v izračunu za OD in ZPV

< Sporočilo je popravil petea -- 22.10.2012 21:25:06 >

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
22.10.2012 23:57:33   
ovnica7
Tole je spet skregano z logiko. Brezposelni nima prihodkov, nima verjetno tudi denarja na zalogi. Zdej na hitro se mu ponudi mesto, sprejmi ali pusti. Sprejme a nima varstva. Zdej nej pa placa privat varsto? od kod?
Morda bi pa vsak mesec na kupček dajali denar, ki ga sedaj plačujejo vrtcu?

Pelin, veš kje je meni fajn, da RR-ovke ploskajo? Ja, na temah, kjer sem JAZ avtor, ampak to je tudi vse, meni nepomembno. Obe temi, hujšanje in tek, na kateri sem ponosna, jih nisem (samo) zaradi sebe odprla, ampak zaradi sebi enakim, podobnim.
Lulu, so teme na katere država nima vpliva (to so tvoje teme in zato se tam lahko samo ploska) in teme na katere ima država vpliv (se ljudem godijo krivice, jih boli in zato pride tudi do sporov).

Ronja, se strinjam da je sistem in zakon o vrtcih precej puhel in luknjast...vendar po sistemu, ki bi ga ti uvedla...tri mesece not, pa čez dva ven, pa za pet not, pa čez tri ven....dvomim, da bo kdaj stekel....vem kaj bi rada povedala, vendar je stvar po takem sistemu tako težko izvedljiva, da je to v bistvu nemogoče...me pa zanima, kje na svetu jim ta zadeva laufa, ko praviš, da nekje delajo tako...Drugače, pa je vsak sistem v nečem dober in v nečem slab....do take situacije ki je danes oz. je bila zadnji čas je prišlo v prvi vrsti zaradi vladnih ukrepov,največ pa zaradi določenih ljudi, ki so pač izkoristili te ljuknje v zakonu...Luknje pa so in bodo v vseh zakonih, ki jih bodo sprejeli....tako da, kakršen že bo, se ga bo dalo za ene bolj, za druge manj zlorabljati....bolj kot same zakone, bi bilo potrebno spremeniti miselnost ljudi....to pa ne bo nikoli uspelo, ker jih zelo malo prizna, kadar se gre za kritje njihovih r.iti.
Spremeniti miselnost, ja, ampak kako? Dokler bomo imeli take pokvarjene politike res ne moremo pričakovati, da bodo ljudje boljši. Zato je moj prispevek v tej smeri, da nikoli ne volim ljudi, ki so na oblasti in z njimi nisem bila zadovoljna. Ampak žal večina voli ene in iste in tako novi nimajo možnosti, da bi kaj spremenili.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
23.10.2012 6:49:47   
Tutan
Ovnica, če mogoče nisi opazila - ljudstvo je volilo čisto drugega človeka, ki je sedaj na oblasti.
Kar se pa tiče obnašanja politikov - zakaj mene to ne gane? Pa če je on največja parazitska uš, imam še vedno svoja načela. Mene boli samo to, da smo ljudje tako togi in ne gremo na ulice. Seveda so usidrani na svojih položajih, če točno vedo, da mi - raja, ne bomo naredili popolnoma nič, dokler nam dajejo drobtinice, pa še lepo nas 'kregajo' med seboj - kot se je začelo trenje gospodarski-javni sektor.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
23.10.2012 15:42:10   
ovnica7
Ja, enkrat sem mimogrede čisto po naključju res opazilauser posted image . Ja, saj najbrž bi bil tisti, ki je bil prvotno izvoljen res boljša izbira od tega kar imamo sedaj. Ampak v bistvu sem mislila, da bi enkrat izvolili ljudi, ki niso v sodnih postopkih, pa da nimajo ali vsaj ne vemo koliko masla imajo na glavi, kar pa tudi za prvotno izvoljenega ne velja.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
31.10.2012 22:12:55   
bibusha
se popolnoma strinjam z buška2...

(odgovor članu buška2)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
13.11.2012 22:32:09   
takotako
Evo jaz sem vedla da bom po porodniški brez službe. Odločla sva se-ker imam mami doma- da bo mala doma, ker tudi če dobim službo bomo že poštukal.
In zdaj dala sem prednost nekomu ki je res letos rabil varstvo, pa še midva bova malo prišparala. SAam zdaj je pa tako da ga drugo leto sigurno ne dobim mesta v vrtcu...
Jaz niti ne pričakujem da bi mi pa drugo leto dal kar prosto mesto, ampak sem ostala tud brez točk. Še posebej ker je šel mali v šolo in sva tud brez teh ostala.

Misva sva se sicer zavedala tega,samo hočem pa povedat, da če bi malo dala v vrtec bi bla ta grda(tudi če bi samo mesto držala, malo pa mela doma), ko pa sem zavrnila vrtec na podlagi tega da bom brezposelna, in bo letos še doma sem pa dobila odgovor: ja samo potem drugo leto ga ne dobite...

Mene je malo presenetila situacija ker bodo celo za en oddelek zmanjšal ker ni prostora in bodo vrtec iz šole ven dal.

(odgovor članu bibusha)
Neposredna povezava do sporočila: 109
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?